Tauolta taivas aukesi

Tauolta taivas aukesi TP-Seinäjoki – JJK 5-1 (0-1)09 min 0-1 Niko Kautto48 min 1-1 Jere Jääskeläinen61 min 2-1 Rami Sariola66 min 3-1 Timo Rauhala86 min 4-1 Ville Kukkanen90 min 5-1 Olli RintamäkiTP-Seinäjoen A-junioreiden oljenkorsi kestää yhä ja edelleen. Siltä tilanne ei todellakaan vaikuttanut ensimmäisen puoliajan jälkeen kauden viimeisessä kotiottelussa vielä mitalitaistelussa mukana ollutta Jyväskylän Jalkapalloklubia vastaan. JJK hallitsi peliä, muttei kyennyt luomaan kovinkaan monta tekopaikkaa. Silti tauolle mentiin vieraiden johtaessa 1-0.Tauolla taivas aukesi ja nuoret oranssinutut löysivät peliinsä täysin uuden juonen. Virtaa oli ja kentällä alkoi tapahtua positiivisia asioita. Ensimmäisen puoliajan puuhastelun jälkeen peli oli kuin toiselta planeetalta ja loppunumerot kirjattiin yksipuolisen esityksen jälkeen kotijoukkueelle peräti 5-1 (0-1).Vierasjoukkue meni johtoon jo yhdeksännellä minuutilla Niko Kauton hassutettua Sami El-Bashin laidallaan. Kautto ajoi alueelle ja upotti löysän vetonsa maalivahti Matti Tervasmäen hyppysten kautta takakulmaan. Tuo maali kuvasti hyvin koko TP-Seinäjoen joukkueen peliä ensimmäisellä puoliajalla. JJK näytti ensimmäisen puoliajan perusteella erinomaisen hyvältä joukkueelta. Oikeastaan jyväskyläläiset vaikuttivat lähes samantasoiselta ryhmältä kuin ensimmäisessä kotiottelussa kohdattu FC Inter. Peli pyöri, pallo ja miehet liikkuivat ja kotijoukkuetta vietiin. Oli oranssi-mustien onni, että viimeistely ei ollut JJK:n vahvuus.Toisella puoliajalla osat vaihtuivat ja saalistajasta tulikin saalistettu. TP-Seinäjoki tuli heti alusta alkaen peliin mukaan aivan toisenlaisella ryminällä kuin mitä ensimmäisen puoliajan tepastelu antoi odottaa.Toinen puoliaika ehti vanhentua vain kolme minuuttia kun kotijoukkue nousi tasoihin. Tero Mäntylä linkosi yhden pitkistä sivurajaheitoistaan rangaistusalueelle, missä ylösnoussut kippari Jussi Kankaanpää ja loistavasti läpi ottelun tekopaikkoja muille luonut Abdullahi Danjouma olivat ylimpänä. Pallo löysi tiensä takatolpan tuntumaan, jonne syöksyi ensimmäisenä kotijoukkueen keskikentän taistelun ruumiillistuma, Jere Jääskeläinen, joka tuikkasi pallon Niila-Ville Laitisen taakse kärkkärillä vaikka itse väittikin sijoittaneensa pelivälineen verkkoon ulkosyrjällä.Vain pari minuuttia myöhemmin Tero Mäntylällä oli paikka, mutta vielä ei ollut johtomaalin aika. Sen sijaan 59. minuutilla sattui ja tapahtui. Jo ensimmäisellä puoliajalla törkeästi takaa sukille vetänyt Khaym Aftab esitti suorastaan härskin tempun ajamalla jalkapohja edellä suoraan Jere Jääskeläistä vatsaan. Siihen nähden, mistä Ville Kukkanen sai ensimmäisellä puoliajalla keltaisen kortin, olisi ainoa oikea tuomio moisesta törkeydestä ollut punainen lappu. Sen sijaan Vesa Toivola nosti ainoastaan keltaisen armahtaen kaksi todella törkeää temppua ottelussa esittäneen Aftabin sillä. Eipä silti, se parhaiten nauraa, joka viimeksi nauraa. Niin tälläkin kertaa. Sen sijaan, että kotijoukkueen pelaajat olisivat ottaneet oikeuden omiin käsiinsä, iskettiin kipeämmin, eli maalin muodossa. Anssi Syrjämäki lähetti vapaapotkun kierteisenä luukulle, missä Rami Sariola oli oikeaan aikaan oikeassa paikassa viimeistellen johtomaalin.Sekään ei kuitenkaan riittänyt vauhtiin päässeelle kotijoukkueelle, vaan lisää tuli jo viisi minuuttia myöhemmin Syrjämäen keskitettyä vasemmalta laidalta kentän toiselle puolelle Timo Rauhalalle. Sen sijaan, että ”Tinke” olisi voimallisesti ahdistellut hiihtomajan käyttäjiä, hän malttoi sijoittaa pallon alanurkkaan tyylikkäästi ja kotijoukkue johti kahdella maalilla.Edes Rami Sariolan loukkaantuminen ei aiheuttanut paniikkia TP-Seinäjoen ryhmässä, vaan Anssi Syrjämäki otti topparin tontin Jussi Kankaanpään rinnalla ja hoiti homman tyylillä. Sen sijaan, että vieraat olisivat päässeet peliin mukaan, iski kotijoukkue vielä kahdesti.Neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Syrjämäki lähetti jälleen kierteisen pallon luukulle, missä Ville Kukkanen nousi ylimmäksi puskien kotijoukkueen neljännen osuman. Eikä siinäkään ollut vielä kaikki. Kun pelattiin jo lisäaikaa, pääsi vaihdosta kehiin tullut Olli Rintamäki herkuttelemaan Timo Rauhalan esityön jälkeen oranssi-mustien viidennen maalin sinetöiden maukkaan voiton. Vielä tuon maalin jälkeen JJK pääsi yrittämään lohdutusmaalia pilkulta, mutta Antto Tapaninen kajautti pallon ylähirteen.Vaikka JJK todellakin dominoi ensimmäistä puoliaikaa, ei joukkue saanut huikean vaarallisia tiulanteita aikaiseksi. Taitoa joukkueesta löytyi paljon, mutta siitä ei nyt ollut hyötyä. Ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkue joutui alituiseen rikkomaan säästyen varoituksilta kuin ihmeen kaupalla. Toisaalta Vesa Toivola on siinä mielessä mainio mies pillissä, että hän sallii kovankin pelin, kunhan ylilyöntejä ei tule. Jos Aftab pääsikin kuin koira veräjästä, niin on sanottava, että ensimmäisellä puoliajalla lappuja olisi saattanut nousta jatkuvasta sääntöjen vastaisesta pelistä kotijoukkueelle. Kokonaisuutena siis ihan siedettävää tarjoilua myös tuomarilta.Pelin jälkeen joukkueen kapteeni, Jussi Kankaanpää, oli tyytyväinen ryhmän esitykseen toisella puoliajalla.”Kyllä siinä piti aika äänekkäästi keskustella asioista tauolla. Peli oli hengetöntä ja oltiin löysiä. Asenne ei ollut täysin kohdallaan ja JJK vei meitä kuin pässiä narussa. Annettiin ihan liikaa tilaa ja he pääsivät kierrättämään peliä alhaalta. Sitten kun itse menetettiin pallo, ei viitsitty edes juosta takaisin puolustamaan”, manasi Kankaanpää.Ilme muuttui kuitenkin toisella puoliajalla ja siitä tuli porukalle kiitosta.”Meitä piti näköjään potkia perseeseen oikein kunnolla. Vaikka peli jo parani ensimmäisen puoliajan loppua kohti, vasta toisella alkoi homma toimia ja oltiin asenteella matkassa. Sitten vain ryhdyttiin tekemään asioita niin kuin osataan ja jälki näkyi taululla. Tällä pelillä olisi kaadettu aika monta muutakin joukkuetta tässä sarjassa. Toinen puoliaika oli meiltä loistavaa”, kiitteli Kankaanpää joukkoja.Voitto tarkoitti TP-Seinäjoen kohdalla sitä, että perjantaina pelattava Atlantis FC – FC Haka –matsi nousee arvoon arvaamattomaan. Nyt on syytä toivoa, että FC Hakan A-junioreilta löytyy asennetta ja yhteistyötä sen verran, että pistävät helsinkiläiset polvilleen vieraissa. Sen jälkeen sarjapaikka ratkeaa kauden viimeisessä ottelussa, joka ironista kyllä, pelataan juuri FC Hakaa vastaan.TP-Seinäjoki: Matti Tervasmäki, Sami El-Bash, Rami Sariola (77. Tommi Haanpää), Jussi Kankaanpää, Teemu Vilppola, Anssi Syrjämäki, Jere Jääskeläinen, Tero Mäntylä (56. Jaakko Lampi), Timo Rauhala, Abdullahi Danjouma (87. Olli Rintamäki), Ville Kukkanen (v)