Tavoite takaisin voittokantaan

Tavoite takaisin voittokantaan TP-Seinäjoki hävisi sunnuntaina Kokkolassa tiukan taistelun Kakkosen Lohko C:n ylivoimaiselle ykkäselle, GBK:lle, numeroin 3-1. Silti pruukilaiset taistelivat ja antoivat ”Gebikselle” miehen vastuksen.Seuraavaksi vastaan tulee lohkossa toiseksi viimeisenä majaileva FC Korsholm. Keväällä joukkueet kohtasivat Mustasaaressa Botniahallin kupeessa ja silloin vierasjoukkue voitti ottelun selvästi lukemin 4-1 hukaten toisen mokoman avoimia tekopaikkoja. Ottelua voisi luonnehtia jopa helpoksi vierasmatsiksi.TP-Seinäjoen osumista ottelussa vastasivat kahdesti maalannut Mikko Ylihärsilä ja kertaalleen osuneet Ville Pajula ja Pekka Väänänen. Isäntien ainokaisen teki kulmapotkusta puskemallaan osumalla Arto Saranpää.Kulmurit ovatkin olleet TP-Seinäjoen selkeä Akilleen kantapää tämän kauden sarjapeleissä. Matemaattisesti lahjakkaan joukkueenjohtaja Pasi Oksasen tekemän pikaisen kalkulaation mukaan GBK:n tekemä kulmurimaali oli jo seitsemäs tällä kaudella oranssinuttuisten maaliin toimitettu kulmuripallo. Vastaavasti toisessa päässä kenttää on kulmuritilanteissa ollut hiljaista kuin huopatossutehtaalla. Onneksi sentään pelitilannemaaleja on saatu väsättyä sen verran tiheään tahtiin, että voittoja on jo nyt tilillä yhtä monta kuin koko kauden 2005 saldoksi muodostui, eli yhdeksän.TP-Seinäjoki on jostakin kumman syystä pelannut vieraissa jopa paremmin kuin kotona. Tosin niin kotona kuin vieraissakin on tullut kaksi tappiota. Viimeiset viisi kotiottelua TP-Seinäjoki on pelannut häviöittä kompastuttuaan kauden kahdessa ensimmäisessä matsissa GBK:lle 2-0 ja OPS:lle 2-1. Sen jälkeen tahti onkin ollut melko tyly, sillä vain FC Lynx on onnistunut selviytymään TP:n kotimatsista tappiotta venyttyään 3-3 –tasapeliin. FC Korsholman kausi on ollut pahasti mollivoittoinen ja joukkue kutsuikin takaisin aiemminkin joukkuetta valmentaneen Jouni Väkeväisen korvaamaan alkukaudesta puikoissa olleet Mika Siltasen ja Kristian Toikan. Viime otteluissa Vaasan kupeessa pelaava joukkue onkin ryhdistäytynyt, sillä viime kierroksella kaatui TUS vieraskentällä 2-0 Tom Svarvarin ja Kris Hucksteppin osumilla ja sitä edellisessä ottelussa Virkiä sai kyytiä numeroin 4-0 Svarvarin osuttua kahdesti, sekä Claes-Johan Siegfriedsin ja Rosen Gyulevin kummankin maalattua kerran.Svarvar onkin joukkueensa tehokkain maalintekijä tämän kauden sarjassa neljällä maalillaan ja ahnein tähtien saalistaja Veikkauspörssissä yhdeksällä täpällään. Marcus Bärden ja Marko Suoste ovat kumpikin keränneet viisi tähteä ja Siegfrieds iskenyt kolme maalia.Joukkueessa on myös tuttu kasvo TP-Seinäjoen kasvatin, Timo Rasinmäen, muodossa. ”Rassarin” lisäksi joukkueessa on kyllä potentiaalia, sillä Marko ”Romu” Suoste on kolunnut liigakenttiä VPS:n, Tampere Unitedin ja FC Jazzin paidassa 128 kertaa tehden myös 10 maalia liigassa. Lisäksi joukkueessa nähdään suomalaistuneen Hucksteppin lisäksi kolme ulkomaanapua, eli Stojan Stefanov, Rosen Gyulev ja Ivan Metanov. Ottelusta ei tosiaan ole tulossa mikään läpihuutojuttu, sillä aivan kuten TUS, myös FC Korsholm on pelannut viime aikoina hyvin. Onkin jotenkin ironista, että aina kun TP-Seinäjoki kohtaa jonkun alemman kastin joukkueista, on joukkue joko satsannut rajusti tai saanut muuten peliään kuntoon. Mainiona esimerkkinä juuri TUS ja Virkiä. TUS oli voittanut neljästä edellisestä ottelustaan kolme ennen TP:n kohtaamista ja Virkiä esitteli ottelussa peräti kolme uutta pelaajaa ja kolme KPV:n lainamiestä.Käytännössä tämä tarkoittaa vain sitä, että otteluun on lähdettävä hyvällä asenteella. Jo nyt Thomas Dunnen suojatit ovat osoittaneet, että hyvällä asenteella, omalla pelillä ja kovalla taistelulla mikä tahansa lohkon joukkueista on kaadettavissa kotona tai vieraissa. Niin. paitsi ehkä GBK.Historian sivuilta löytyy faktaa myös aikaisemmista kohtaamisista TP-Seinäjoen ja FC Korsholman väliltä. Sen enempää viime kaudella kuin edelliselläkään ei kohdattu, mutta kaudella 2002, jolloin TP-Seinäjoki putosi Ykkösestä, kohdattiin kolme kertaa. Kesäkuun lopulla TP-Seinäjoki voitti kotiottelunsa 2-1, vaikka FC Korsholm sai Christian Puskasin salamamaalilla otteluun loistoalun. Peliä oli käyty 39. minuuttia kun Matti Lampi tasoitti matsin ja 72. minuutilla Jyri Hietaharju ratkaisi kamppailun isännille. Kotiottelussaan FC Korsholm oli tyly isäntä juuri sunnuntainakin mukana olevan Tom Svarvarin johdolla. Hän teki kaksi maalia ennen taukoa antaen isännille kahden maalin taukojohdon. Toisella puoliajalla Arto Saranpää vei FC Korsholman jo kolmen maalin johtoon ennen kuin Juho Järvinen kaunisteli numeroiksi 3-1 ottelun viimeisellä minuutilla.Alemman loppusarjan ottelussa TP-Seinäjoki sai FC Korsholman kotiin ja pelissä oli todella paljon. Vierasjoukkueen kantti kesti tuossa kamppailussa paremmin ja nyt VPS:aa edustava Toni Hahto vei vieraat johtoon 57. minuutilla. Vain seitsemän minuuttia myöhemmin Tero Saarela lisäsi vierasjohtoa, eikä Jyri Hietaharjun rankkarimaali ottelun 80. minuutilla enää muuttanut mitään. Käytännössä voisi sanoa, että tuolla 2-1 –tappiolla sinetöitiin oranssi-mustien sarjanvaihto.Sunnuntaina TP-Seinäjoen riveistä ovat varmuudella poissa Väänäsen mainiosti pelanneet veljekset. Mikko puuttui jo Kokkolasta ja nyt on Pekkakin puolustamassa Suomen itsenäisyyttä armeijan leivissä. Tero Mäkipelkolan mustan sinertävä nilkka pitää miehen myös kentän laidalla. Sen sijaan Jarkko Mäki-Maunus saattaa vihdoin palata Petri Niemen tavoin kokoonpanoon. Myös Niklas Leppänen on nyt käytettävissä. Rami Sariola puolestaan pelasi sunnuntaina A-junnujen voitollisessa matsissa ja saattaa hyvinkin olla pelissä mukana.Ottelu FC Korsholmaa vastaan alkaa sunnuntaina klo 18.30 Keskuskentällä.