Tenavatähdistä ei muukalaislegioonan kaatoon

Tenavatähdistä ei muukalaislegioonan kaatoonTP-Seinäjoki – Kraft 1-3 (0-2)11 min 0-1 Zoran Peic30 min 0-2 Zoran Bogesic87 min 1-2 Petri Niemi89 min 1-3 BogesicTP-Seinäjoen kotiottelu Närpiön Kraftin nimellä pelaavaa muukalaislegioonaa oli juuri niin vaikea kuin ennakkoon sopi olettaa. Vierasjoukkue vei pisteet mennessään lukemin 3-1 (2-0) ratkaisten ottelun kolmesta räikeästä kotijoukkueen alakerran virheestä.Ensimmäisen maalinsa Kraft sai jo 11. minuutilla Sepsi-78:sta Kraftiin mielipide-erojen siivittämänä siirtyneen Zoran Peicin lauottua pallon Tiitus Lehtisen jalan kautta ohi Janne Aholan, joka ei enää ehtinyt kääntymään laukauksen eteen.Puolen tunnin kohdalla Lehtisen painajaiset kasaantuivat vieläkin synkeämmiksi huolimattomuuden maksettua terävät kyynärpäät omaavan Zoran Bogesicin karkumatkalle, eikä Veikkausliigassakin pelannut ammattimies erehtynyt, vaan kiitti maalin muodossa. Näin oltiin kaksi maalia tappiolla ensimmäisen puoliajan jälkeen.Tauon jälkeen TP-Seinäjoki pääsi painamaan myötätuuleen dominoiden ottelua mielin määrin. Seitsemän ulkomaalaispelaajan nipulla pelannut Kraft oli pelillisesti vastaantulija toisella puoliajalla, mutta sen oli helppo puolustaa kahden maalin johtoaan.Vieraat olivat saada kolmannenkin osuman Jere Jääskeläisen kaadettua Kraftin pelaajan rankkarin arvoisesti. Bogesic laukoi pallon verkkoon, mutta erotuomari Johan Holmqvist komensi miehen uusimaan vetonsa ulkonärpiöläisten rynnättyä liian aikaisin rangaistusalueelle. Toisen vedon Janne Ahola torjui maalillaan mallikkaasti pitäen oranssipaidat pelissä mukana.Kotijoukkueen yksi parhaista paikoista syntyi 66. minuutilla Petri Niemen voitettua pääpallon rangaistusalueella vaparin jälkeen. Niemi puski pallon lähelle maalia, mistä Mikael Muurimäki tulitti pallon yli tyhjän maalin.Topparin tontiltaan erikoistilanteissa hyvin ylösnoussut Niemi oli kaventaa 73. minuutin kohdalla puskettuaan mainiosti, mutta maalissa pelannut serbi, Vladan Zlatkovic, pystyi pelastamaan tilanteen.Kotijoukkueen kavennusmaali jäi liian myöhään, sillä vasta 87. minuutilla peliväline saatiin toimitettua Zlatkovicin taakse. Niemi pääsi tulittamaan koko rankkualueella parveilleen pelaajarykelmän läpi tulleen pallon voimalla verkkoon.Lopullisen niitin kotijoukkueen tasoitushaaveille iski serbialainen Bogesic. Hän sai pallon Lasse Männikön yritettyä kuolettaa sen jalkapohjalla Tiitus Lehtiselle, mutta pallo tekikin tepposen ja Bogesic karvasi sen haltuunsa painellen läpiajoon, jonka päätteeksi mies viimeisteli loppunumeroiksi viileästi 3-1.Kokonaisuutena ei ollut yllätys, että Kraft pelasi näin vahvasti. Kun katselee joukkueen nimekästä ryhmää herää kysymys, mikä motiivi seuralla on. Nyt kentällä oli seitsemän ulkomaalaista ja alkukaudesta joukoissa olivat lisäksi brassi Juliano ja Tomislav Knezek. Vaihdosta kehiin tullutta Edis Elkazia ei voi laskea samalla tavalla ulkomaalaisvahvistukseksi kuin monia muita. Jos moisen nipun laittaa kasaan, voisi kuvitella tavoitteena olevan vain nousun. Toisaalta, se ei kuulu tippaakaan muille, mihin kukin rahansa syytää. Varmaa on vain se, että jos Kraft jatkaa samalla tavalla loppusyksyn, ei sitä monikaan voita.Vaikka TP-Seinäjoki hävisi ottelun, oli pelin toinen puoliaika varsin siedettävää peliä ja tilanteita kyettiin luomaan. Pelissä oli hyvää sykettä ja henkeä, mutta paremmalleen harvoin voi mitään. Säkkiin on aivan turha pukeutua, sillä pelejä on edelleen jäljellä ja voittoja tyrkyllä.Vaikka valmentaja Thomas Dunne olikin harmissaan siitä, millä tavoin ottelun ratkaisut syntyivät, ei hän kuitenkin suostunut murjottamaan isommin.”Henkilökohtaiset virheet ratkaisivat ottelun. Teimme kolme karkeaa virhettä ja Kraft iski niistä. Silti pystyimme luomaan hyviä paikkoja ja pelasimme toisella jaksolla aivan hyvin. Ensimmäinen puoliaika sen sijaan ei ollut meiltä hyvää” Dunne analysoi ottelua.”Heillä oli todella kokenut joukkue ja sen huomasi. Emme me voi olettaa voittavamme pelejä, jos teemme tuollaisia virheitä. Ei tässä kuitenkaan mitään paniikkia ole. Meillä on uusi peli jo ensi lauantaina PS Kemiä vastaan ja jos voitamme, olemme edelleen mukana taistelussa kakkossijasta” huomautti Dunne.Ottelusta varsin hyvin selvinnyt erotuomari Johan Holmqvist vilautti keltaista korttiaan vierasjoukkueen romanialaiselle Alxandru Marcalle ja Vladimir Vaclavekille.TP-Seinäjoki: Ahola, Männikkö, Niemi, Lehtinen, Saranpää (86. Kivimäki), Pajula, Mäki-Maunus (51. Leppänen), Jääskeläinen, Erti, Ylihärsilä, Muurimäki