Tero siirtyy Aalesundiin

Bulgarialaisen PFC Ludogorets Razgradin kanssa sopimuksensa purkanut Tero Mäntylä siirtyy Norjan pääsarjaseuran Aalesunds FK:n riveihin 3-vuotisella sopimuksella.

Mäntylän nimi on yhdistetty kuluneen puolen vuoden aikana useampaan eurooppalaisseuraan, joiden joukossa on ollut myös muutamia nimekkäitä suurseuroja. Tässä vaiheessa uraansa nuori Huuhkaja-toppari asettaa kuitenkin pelilliset seikat etusijalle.

– Eurooppa-liigassa pelatut ottelut herättivät selkeästi kiinnostusta ja oikeastaan viime keväästä alkaen yhteydenottoja on tullut ympäri Eurooppaa, Mäntylä valottaa.

Myös norjalainen Aalesund on ollut jo pidempään Mäntylän kintereillä ja seura kaavaileekin nuoresta suomalaisesta johtavaa pelaajaa puolustuksensa keskustaan. Tämä vakuutti myös Mäntylän, jonka tärkein tavoite on löytää seura, jossa hän saa aidon mahdollisuuden osoittaa kykynsä.

– Aalesund on ilmaissut kiinnostuksensa jo aiemmin ja seuran tarjoama kokonaisuus vaikutti esillä olleista vaihtoehdoista selkeästi parhaalta. Tavoitteeni on kehittyä edelleen ja uskon Norjan hyvätasoisen pääsarjan tarjoavan siihen erinomaisen mahdollisuuden. Olen kuullut Aalesundista pelkkää hyvää ja odotan innolla mahdollisuutta pukea seuran värit ylleni.

Satavuotisjuhlavuottaan viettänyt perinteikäs seura sijoittui päättyneellä kaudella Norjan Tippeligaenissa seitsemänneksi. Aalesundin alkukausi oli vaikea ja hyvästä loppukaudesta huolimatta seuran kiri ei riittänyt seitsemättä sijaa ylemmäksi. Neljään voittoon päättyneen kauden jälkeen Aalesundissa ollaan kuitenkin luottavaisia tulevan suhteen ja Mäntylän hankinnan myötä heidän tavoitteensa on nousta taistelemaan entistä tiukemmin tasaisen sarjan kärkisijoista.

– Seura tavoittelee ensi kaudella tosissaan nousua europeleihin oikeuttaville sijoille. Joukkuetta pyritään vahvistamaan entisestään ja myös omat odotukseni ovat korkealla. Kaudella 2012 Aalesund oli mukana Eurooppa-liigassa ja olisi mahtava olla viemässä seuraa uudelleen Euroopan kentille.

Aalesundissa on jo ennestään suomalaisväriä, sillä joukkueen keskikenttää rytmittävä Sakari Mattila siirtyi Norjaan kauden 2013 päätteeksi. Mäntylä on mielissään saadessaan pitkän tauon jälkeen suomalaisen joukkuetoverin.

– Uuteen maahan ja kulttuuriin totuttautuminen ottaa aina aikansa, joten Huuhkajista tutun kaverin läsnäolo helpottaa varmasti omaa sopeutumistani. ”Sakke” vaikuttaa päässeen hyvin sisään sekä joukkueeseen että Norjan liigaan, joten odotan innolla tulevaa kautta hänen kanssaan.

Päättyneellä kaudella joukkueensa avainpelaajien joukkoon noussut Mattila on Mäntylän tavoin osa maajoukkueemme tulevaisuutta, joten Aalesundin tuleva kausi tulee olemaan mielenkiintoinen myös Huuhkaja-fanin näkökulmasta. Myös Mäntylä nostaa maajoukkueen yhdeksi tärkeimmistä motiiveista siirron taustalla:

– Huuhkajissa pelaaminen on ollut aina unelmani ja viime keväänä pääsin jo haistelemaan tunnelmaa. Kulunut syksy on ollut itselleni vaikea ja ymmärrän täysin, että maajoukkueeseen nouseminen ei ole mahdollista ilman säännöllistä peliaikaa. Tulevan kevään tärkein tavoitteeni onkin vakiinnuttaa pelipaikkani Aalesundin puolustuksen keskustassa ja nousta sitä kautta takaisin maajoukkueeseen.