Tervasmäki takoi tahdit

Tervasmäki takoi tahditTP-Seinäjoki – FC Kipparit 4-1 (1-0)06 min 1-0 Topias Tervasmäki51 min 2-0 Johannes Saranpää rp.53 min 3-0 Johannes Saranpää72 min 3-1 Mikko Venetpalo89 min 4-1 Jussi KankaanpääTP-Seinäjoki palasi kolmen viikon tauoltaan voitokkaasti. Sarjanousija FC Kipparit joutui nöyrtymään tihkusateessa kotijoukkueen iskettyä tauolle neljä maalia. Silti vierailija vaikutti pirteältä, eivätkä loppunumerot, 4-1, tee joukkueelle oikeutta.Peli alkoi vieraiden kannalta säähän sopivan synkästi. Pelikello oli ehtinyt nippa nappa kuluttamaan kuudetta minuuttia kun Petri Niemen syöttö tavoitti laidalla Topias Tervasmäen, joka tykitti pallon etukulmasta komeasti sisään täysin pieleen sijoittuneen maalivahti Aki Lyyskin.Nelisen minuuttia myöhemmin rajusti kärjessä töitä tehnyt Vesa Kivimäki ahdisteli napakalla laukauksella Lyyskiä, joka tällä kertaa onnistui torjunnassaan. Myös vieraat pääsivät ahdistelemaan toisessa päässä, sillä 13. minuutilla Mikko Venetpalo kajautti pelivälineen pakin jalan kautta hirteen ja siitä kulmuriksi.Vaikka vieraat pelasivatkin periaatteessa nättiä syöttöpeliä, ei siitä ollut mitään hyötyä. TP-Seinäjoki loi tilanteita kolminkertaisen määrän verrattuna vierailijoihin. Jo ennen kuin pelikello oli 20. minuutissa tykitti Lasse Männikkö terävästi ja Tiitus Lehtinen kajautti pallon maalinedustaruuhkasta tolppaan. Ennen taukoa oli vielä Ville Pakkalallakin paikkansa, mutta Lyyski tuli oikea-aikaisesti vastaan.Toisen puoliajan alussa kotijoukkue ratkaisi ottelun. FC Kippareiden paatti ajoi pahemman kerran kivikkoon ja sen kivikon rakensi Johannes Saranpää. Ensin ”Jossu” tykitti Topias Tervasmäen hankkiman pilkun varmasti verkkoon ja vain pari minuuttia maalista mies oli asialla uudelleen. Lasse Männikkö rakensi vasemmalta tilanteen ja “Jossu” pääsi vapaasti tykittämään merimiesten puolustuksen keskeltä pallon voimalla verkkoon.Vaikka Mikko Venetpalo pääsikin kaventamaan 75. minuutilla, ei voittajasta sinällään ollut epäselvyyttä. Lopullinen niitti arkkuun tuli kun vaihdosta kentälle vain viisi minuuttia ennen loppu tullut Jussi Kankaanpää yllätti Lyyskin vedollaan. Lyyski sai kätensä laukauksen tielle, mutta se siitä se pomppasi maalivahdin yli maaliin 89. minuutilla ja loppunumerot olivat valmiit.Vaikka TP-Seinäjoki voittikin ottelun numeroiden valossa helposti, ei peli hivellyt silmiä. Suunnaton määrä harhasyöttöjä väritti isäntien hermostuneenoloista esitystä. Olennaisinta oli kuitenkin napata kolme pistettä ja aloittaa sarjan kärjen takaa-ajo tauon jälkeen voitollisesti.Ottelusta löytyy hyviä juttuja, mutta paljon jäi parannettavaa lauantaiksi Kuopioonkin. Edelleen sivussa oli koko joukko pelaajia. Juha Eteläahoa odoteltiin jo hieman kokoonpanoon, mutta päävalmentaja Thomas Dunne päätti säästää ”Etskua” vielä. Sama on tilanne Abdullahi Danjouman kohdalla. Pekka Väänänen sen sijaan on edelleen sivussa, eikä Mikael Muurimäkikään ole vielä lauantaina käytössä.Kai sitä siihen nähden voi olla kohtuullisen tyytyväinen, jos ennakkoon kolme kovinta hyökkääjää on sivussa ja joukkue paukuttaa neljä maalia. Myös se on positiivista, että kotisaldo on edelleen kohtuullinen, eli tappiosarakkeeseen ei ole tullut merkintöjä.Alakerta pelasi varsin ehjän ottelun, joskin kolmen maalin johtoasemassa oli havaittavissa samaa kuin edellisessä ottelussa Sepsi-78:aa vastaan, eli valuttiin turhan alas. Aivan kuten naapuriseuraa vastaan, niin pääsi nytkin vastustaja iskemään. Onneksi tällä kertaa vain kerran.Arvovaltainen Veikkausraati löysi palkittavikseen kolmella tähdellä Topias Tervasmäen, kahdella sakaraisella Johannes Saranpään ja yhdellä staralla vieraista ihan mukavasti esiintyneen Joonas Pennasen.Vieraiden pelaaminen ei ollut lainkaan huonoa. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla FC Kipparit aiheutti pelaamisellaan ongelmia kotijoukkueelle. Vieraiden ongelma oli erittäin epävarma puolustus. Ajatusleikki siitä, että kotijoukkue olisi kyennyt heittämään kehiin muutaman sairaslistalla olevan hyökkääjän, on mielenkiintoinen. FC Kippareiden puolustus ei nimittäin ainakaan tässä ottelussa vaikuttanut erityisen nerokkaalta, vaikka muilta osin pallo liikkuikin ihan kelvollisesti.Ottelu oli jopa poikkeuksellisen siisti, eikä Suad Lulicilla ollut minkäänlaisia vaikeuksia pitää matsia näpeissään. Ottelun ainoa kortti nousi 84. minuutilla Petri Isoaholle.Voitto nosti TP-Seinäjoen kahdeksannelta sijalta sarjassa kolmanneksi. Yläpuolella olevat ”kunkut”, eli Kuopion Kings ja PS Kemi Kings, ovat pelanneet ottelun enemmän. PS Kemi on nyt viiden pisteen päässä ja kuopiolaiset vain pisteen päässä. Siinä mielessä lauantain ottelu Kuopiossa on todella äärimmäisen mielenkiintoinen.TP-Seinäjoki: Tero Kinnunen, Mikko Väänänen, Tiitus Lehtinen, Petri Niemi, Tero Mäntylä, Lasse Männikkö (61. Henri Saranpää), Johannes Saranpää, Jarkko Mäki-Maunus (54. Jere Jääskeläinen), Topias Tervasmäki, Ville Pakkala (85. Jussi Kankaanpää), Vesa Kivimäki