Toinen jakso jätti hyvän maun

Toinen jakso jätti hyvän maun TP-Seinäjoki – PoPa 1-1 (0-1)05 min 0-1 Vesa Lamminen (rp)70 min 1-1 Mikael MuurimäkiTP-Seinäjoki ei saanut vieläkään voittotiliään auki Kakkosen länsilohkossa, mutta pelillisesti toisen jakson esitys PoPaa vastaan oli jo sitä luokkaa, että kauden ensimmäistä kolmen pisteen pottia tuskin tarvitsee enää kauaa odottaa.”Ei tässä nyt kehtaa pyyhettä kehään heittää tämän jälkeen. Tyytyväinen olen toisen jakson esitykseen, jossa oli sitä samaa mitä ollaan harjoituksissa haettu. Ainakin tasapeli tästä ottelusta mielestäni ansaittiin”, TP:n valmentaja Asko Ristimäki kommentoi.Ottelun alku oli pruukilaisittain mahdollisimman murheellinen. Päätuomari Toni Pohjoismäki vei pallon pilkulle jo viiden peliminuutin kohdalla, kun porilaispelaaja kaatui Ville Pekkasen jalkaan löperön näköisessä tilanteessa rangaistusalueella. Markus Koljander aavisti hyvin Vesa Lammisen vedon, mutta pallo painui käsien kautta verkkoon.TP oli avausjaksolla vaiheessa, eikä saanut omaa peliään ollenkaan käyntiin. PoPa sen sijaan hyökkäsi terävästi. Eero Salminen laukoi kerran komeasti ja toisessa tilanteessa Jarkko Reinikka pujotteli läpi, mutta Koljanderin jalkatorjunta pelasti kotijoukkueen toiselta takaiskulta. Välissä sentään oli myös oranssipaidoilla paikka Vesa Kivimäen pomppulaukauksella.Toiselle jaksolla TP tuli sisuuntuneena ja peliä käytiin pitkään vain yhteen suuntaan. Alex Lopezilla oli hyvä tilaisuus tasoitukseen, mutta laukaus viuhui yli. Kotijoukkuekin olisi ansainnut rangaistuspotkun, kun pallo osui selkeästi PoPan brassitoppari Silvan käteen alueella. Kovan yrityksen jälkeen tasoitus lopulta syntyi, kun Jari Ruotsalainen heitti laidasta oivan matalan keskityksen, jonka Mikael Muurimäki puski etutolpalta alanurkkaan.”Hyvin tehty maali. Tässä sarjassa ei moni pelaaja tule pakkien takaa tilanteisiin kuten Muurimäki tekee”, PoPan luotsi Mikko Mannila kehaisi.Maalin jälkeen TP:llä oli jostain syystä jälleen hetken kestänyt vaikea vaihe ja Koljander joutui venymään alanurkasta erinomaiseen torjuntaan, kun Salminen oli ensin jallaillut pahasti kotijoukkueen puolustusta. Lopussa Muurimäellä oli vielä paikka toiseen osumaan, mutta hyvä pusku meni hivenen yli Pekkasen keskityksestä.Muurimäki palkittiin ottelun parhaana, eikä syyttä. Varsinkin toisella jaksolla ”Mikki” oli terävänä ja aiheutti karvauksellaan porilaisille ongelmia. Koljander oli toinen pisteen takuumies ja itse varmuus maalillaan. Myös Jari Ruotsalainen lukeutui oranssipaitojen onnistujiin. Lasse Männikön oli määrä nousta vihdoinkin avauskokoonpanoon, mutta kuume pilasi suunnitelmat.TP-Seinäjoki: Koljander, Oksanen (v), Niemi, Mäki-Maunus (80. Leppänen), Pekkanen, Ylinen (v), Huttu, Lopez, Muurimäki, Ruotsalainen (89. Saranpää), Kivimäki