Toinen voitto putkeen

Toinen voitto putkeen30.05. TP – KPT-85 2-1 (1-1)01 min 1-0 Mikael Muurimäki34 min 1-1 Keijo Huusko56 min 2-1 Jani HonkavaaraTP-Seinäjoki otti sunnuntaina Kraft-voiton jatkoksi toiset kolme pistettä kemiläisen KPT-85:n kustannuksella tuulisen kolealla Keskuskentällä maalein 2-1 (1-1).Kotijoukkue sai todellisen unelma-alun otteluun. Jo avausminuutilla KPT-vahti Janne Rytkönen rähmäsi palautuspallon suoraan kärkkäästi karvanneen Mikael Muurimäen jalkaan, josta peliväline pomppi vähän onnekkaastikin verkon perukoille.Jatkossa KPT painoi peliään kovan myötätuulen turvin TP:n päätyyn. Aleksei Zhukov säikäytti pruukilaisfaneja tykittämällä tolppaan. Myös kotijoukkueella oli tilanteensa, mm. mainiosti laidalla viilettänyt Arto Jalasvaara ampui pitkän kuljetuksen päätteeksi niukasti ohi.Kemi tasoitti numerot reilun puolen tunnin jälkeen. Kärkäs Keijo Huusko laukoi pystysyötön jälkitilanteesta 1-1 maalivahti Jani Luukkosen alta.Vielä ennen puoliaikaa vieraiden Arto Hakala rappasi rumasti takaapäin Pinducaa ja katseli hyvin ottelun hallinnassaan pitäneen Matti Isoherrasen punaista korttia. Avausjakson loppuhetkillä Luukkonen ehti selvittää pahan lähivedon kulmuriksi.TP pelasi koko toisen jakson miesylivoimalla, mutta siitä ja myötätuulesta huolimatta ottelu pysyi loppuun asti kohtuullisen tasaisena. Huusko jopa karkasi alussa Mika Kalliolta laidasta, mutta ampui ohi maalin. Voitto-osuma syntyi, kun Jani Honkavaara pääsi sijoittamaan lähietäisyydeltä tehokkaasti puolustuksessa luutineen Juho Kirjosen syötöstä pallon pömpeliin.Lisämaaleihinkin TP:llä oli saumaa. Jalasvaara nosti ottelun loppupuolella avopaikasta epäonnekseen suoraan Rytkösen syliin. Kotijoukkueen puolustus sai silti olla koko ajan tarkkana näppärästi ja rohkeasti kymmenelläkin miehellä pelanneen kemiläisjoukkueen kanssa.TP:n peräpää kesti kuitenkin hyvin loppuun asti, eikä todellisia paniikkitilanteita päässyt syntymään."Pisteet tyydyttivät, peli ei…"TP-Seinäjoen luotsi Hannu "Köppä" Rajaniemi ei ollut omiensa esitykseen tyytyväinen, mutta arktisissa olosuhteissa pelatussa ottelussa pisteet lämmittivät kuitenkin kummasti.Viime kaudesta olennaisesti heikentyneen KPT-85:n valmentajan, Reima Ekorren, otettua tulilinjalle ottelun erotuomarin Matti Isoherrasen, "Köppä" ei moiseen ruotimiseen lähtenyt mukaan."Siinä oli kaksi olennaista tekijää, jotka tekivät ottelusta meille tosi hankalan. Ensimmäinen oli liian helposti heti alussa tullut maali ja toinen Arto Hakalan ulosajo. Uskottiin, että myötätuuleen pystytään ylivoimalla hallitsemaan", aloitti "Köppä" ottelun analysoinnin."Harvoin men olemme Ristimäen Askon kanssa niin paljon huutaneet kentän laidalla kuin nyt. ehkä osa oli turhaakin, mutta kyllä peli oli niin löysää, löysää, löysää…" noitui "Göbbels" oranssinuttujen esitystä."En ollut ollenkaan tyytyväinen joukkueeni esitykseen. tehtiin ekasta hyökkäyksestä maali ja siitä alkoivat vaikeudet. Paljon on meidän pelimme puolessa viikossa mentävä eteenpäin, jos aiomme saada Tampereelta mitään tuliaisia torstaina", tiesi Rajaniemi tilanteen tarkkaan."KPT:n rohkeaa peliä toisella jaksolla on pakko ihailla. Siellä on hyviä kavereita, kuten Zhukov ja Huusko. Tuollaisen Huuskon ottaisin kyllä porukkaani vaikka heti, jos olisi tarjolla. On ihme, jolleivat liigajoukkueet ole nuorukaisen perässä", ihasteli Rajaniemi täysin aiheellisesti."Sanoin kyllä Nurmen Vellulle, että Zhukov on otettava tiukasti, mutta ei vaan uskonut aluksi. sieltä tuli heti kova kuti maalipuihin, mutta ripityksen jälkeen saatiin mies kuriin", lisäsi "Köppä"."Se on tietenkin sanottava, että kyllä voitto tässä eniten lämmittää. Viimeinen kuukausi on ollut kovin raskasta aikaa, joten pisteet ottaa mielellään vastaan", Rajaniemi huomautti.KPT-85 kaatui vajaallaKemin Pallotoverit-85 joutui taipumaan vierasottelussaan seinäjokelaista TP-Seinäjokea vastaan menetettyään Arto Hakalan ensimmäisellä puoliajalla ulosajon seurauksena. Kotijoukkueen voittonumerot kirjattiin 2-1 (1-1).KPT-85 taisteli vajaalukuisena aivan mainiosti, mutta onnikaan ei ollut mukana hyisessä kelissä. Arktisen pohjoistuulen avausjaksolla taakseen saanut KPT-85 kuitenkin töppäsi erittäin pahasti heti ensimmäisellä minuutilla. Brasilialaisen Pinducan lähettämä pallo tuli harmittomasti tanakan maalivahti Janne Rytkösen ulottuville, mutta täysin käsittämättömästi Rytkönen pompautti pallon suoraan ahneesti paikalle rynnänneen Mikael Muurimän ejalkoihin, josta tuulennopea hyökkääjä pisti sen tyhjiin. Kellossa ei ollut vielä minuuttiakaan pelattuna.KPT-85 pystyi kuitenkin hallitsemaan ensimmäistä puoliaikaa tuulen avustuksella. Jo neljän minuutin pelin jälkeen Veli-Pekka Nurmen vartioinnista irronnut keskikentän taituri, Aleksei Zhukov, tulitti terävästi maalipuihin.Kemiläiset nousivat tasoihin 34. minuutilla. Laidasta tullut keskitys pomppi aavistuksen verran tuurillakin Keijo Huuskolle ja nuorukainen kiitti toimittaen pallon varmasti verkkoon tasoituksen merkiksi.Arto Hakalan ulosajo 43. minuutilla oli raaka ratkaisu, mutta aivan oikea. Hakala nimittäin veti Pinducaa surutta takaapäin jalkoihin, eikä ottelun myöhemmässä vaiheessa konseptinsa kadottaneella erotuomari Matti Isoherrasella ollut muuta vaihtoehtoa kuin nostaa miehelle punainen kortti.Toisella jaksolla KPT-85 pelasi kuitenkin rohkeasti kotijoukkueen unohdettua työn teon miltei kokonaan. Joukkue painoi nyt myötätuuleen hyökänneen kotijoukkueen ahtaalle saaden muutaman hyvän paikan. Toki ylivoimalla pelannut oranssinuttuinen TP-Seinäjokikin loi paikkoja, mutta taas kerran viimeistely ontui.Voittomaali syntyi kuitenkin jo 56. minuutilla keskialueen vaparin jälkeen. Rangaistusalueelle noussut kotijoukkueen loistavasti pelannut toppari Juho Kirjonen voitti pallon ja Jani Honkavaara pääsi tulittamaan kauden ensimmäisen maalinsa, joka riittikin voittoon.Kumpikin joukkue saattoi lopussa jossitella, sillä Isoherraselta jäi rankkari puhaltamatta kummassakin päässä. Niinpä ei voida sanoa erotuomarin ratkaisseen ottelua suuntaan eikä toiseen.Kemiläiset ottivat toisella puoliajalla käyttöön rajummat otteet. Ei olisi ollut väärin tarjoilla jälleen punaista, kun venäläinen Sergei Kuznetsov tempaisi Kemissä syntynyttä Arto Jalasvaaraa törkeästi takaapäin sukille. Tempusta tuli keltainen, samoin kuin Mikko Tuomaisellekin vain minuutteja myöhemmin.KPT-85:n alakerrasta puuttuivat Konstantin Saenko ja Tero Tainio. Puolustus ei sinällään ollut huono, mutta keskialue kärsi."Jouduttiin paikkaamaan alakertaa keskikenttämiehillä ja näin kokonaispeli kärsi. Kyllä he kumpikin ovat meille tärkeitä pelaajia", myönsi Reima Ekorre.Ekorre kävi aavistuksen verran kuumana Isoherrasen puhalteluista moittien erotuomaria osin aiheesta, osin suotta."Se Nybergin tilanne lopussa harmittaa. Siitä olisi pitänyt ehdottomasti tulla rankku. Kyllä pistejako olisi ollut oikeutettu", esitti Ekorre mielipiteensä."Ensimmäinen maali oli meiltä ihan kauhea virhe, jollaisia ei saa tulla. Samaten toinen harmittaa. Ulosajo oli selvä virhe, mutta linjan mukaan TP:n pelaajan olisi kuulunut saada keltainen jo ennemmin", luetteli Ekorre."Kyllä tuomari oli sekaisin ja avustavillekin sai haistatella ihan miten huvitti. Se oli semmoista peliä, josta näki, että joukkueilla on 3-4 pinnaa" jatkoi Ekorre lopuksi.KPT-85 hyytyi arkitsessa tuulessaKemin Pallotoverit-85 hyytyi arkitisissa olosuhteissa pelatussa ottelussa TP-Seinäjokea vastaan sunnuntaina. Kotijoukkue käytti yhden miehen ylivoimansa edukseen toisella jakoslla ja otti pisteet Ykkösen Pohjoislohkon ottelussa 2-1 (1-1).Voittoa edelsi kuitenkin vauhtia ja nippu vaarallisia tilanteita.Myöhään paikalle saapuneet menettivät ottelun avausmaalin, sillä sen kotijoukkue teki heti ensimmäisestä hyökkäyksestään, vaikkei joukkueella ollut oikein edes tilannetta. Osuma nimittäin voidaan kirjata kemiläisten tanakan maalivahdin, Janne Rytkösen, piikkiin miehen annettua pallon tökerön kuoletusyrityksensä myötä Mikael Muurimäen jalkoihin, josta nuorukaisella oli todella helppo tehtävä pistää se tyhjään maaliin.Hurjan pohjoistuulen taakseen saanut KPT-85 oli kuitenkin tasoittaa pelin jo neljännellä minuutilla, kun erinomainen keskikenttäpelaaja Aleksei Zhukov kolisutteli maalipuita terävällä laukauksellaan.Tasoituksensa vieraat tekivät 34. minuutilla, kun pallo pomppi hieman onnekkaastikin Keijo Huuskolle. Nuori taituri pisti pallon tekopaikasta varmasti ohi Jani Luukkosen tasoittaen pelin.Dramatiikkaa nähtiin vain pari minuuttia ennen taukoa, kun Arto Hakala veti todella törkeästi kotijoukkueen brasilialaista pelintekijää, Pinducaa, jaloille. Erotuomari Matti Isoherranen osoitti rohkeutta antaen tempusta aivan oikeutetusti suoran punaisen kortin.Tauon jälkeen kotijoukkue sai tuulen taakseen. Vielä kun joukkueella oli miehen ylivoima olisi voinut kuvitella hallinnan siirtyvän sille reilummin, mutta KPT-85 pelasi erittäin rohkeasti ja pakotti kotijoukkueen ajoittain todella ahtaalle.TP-Seinäjoki pystyi kuitenkin hyödyntämään ylivoimansa. Vapaapotkun jälkeen ylösnoussut etutoppari Juho Kirjonen voitti kamppailun pallosta luukulla ja Jani Honkavaara pääsi tälläämään voittomaalin 56. minuutilla.Erotuomari Isoherranen menetti pelin osittain näpeistään toisella puoliajalla. Kemiläiset kovensivat otteitaan, eikä olisi ollut lainkaan väärin antaa jo toista punaista Sergei Kuznetsoville, joka Hakalan tavoin veti takaapäin jaloille Kemissä syntynyttä Arto Jalasvaaraa. Kuznetsov selvisi tempustaan hieman myöhemmin saman tempun uusineen Mikko Tuomaisen tavoin vain varoituksella.Ottelun loppuhetkillä Isoherraselta jäi pilkku puhaltamatta kummallekin joukkueelle. Kotijoukkueen rankkualueella Jaakko Nyberg työnnettiin puskutilanteessa nurin, mutta vastaavasti KPT-85:n alakerta pelasi palloa niin ilmiselvästi kädellä rangaistusalueella, että oli ilmiömäistä, ettei tuomaristo havainnut tilanteita.Tuomarin puhaltelu sai myös KPT-85:n valmennusportaaseen kuuluvan Reima Ekorren aavistuksen verran lämpimäksi, mutta ei Isoherranen kuitenkaan epäjohdonmukaisista tulkinnoistaan huolimatta ratkaissut ottelua."Pelin jälkeen harmittaa vielä enemmän se Nybergin tilanne. Ulosajo nyt oli selvä virhe, mutta vastaavasti TP:n miehellekin olisi kuulunut keltainen jo ennemmin", harmitteli Ekorre."Se ensimmäinen maali oli ihan kauhea virhe, jollaisia ei saa tulla. Olihan se semmoista pistepeliä ja mielestäni tasapeli olisi ollut oikeutettu", lisäsi Ekorre.Ekorre suomi tuomaristoaKemin Pallotoverit-85:n valmentajistoon kuuluva Reima Ekorre suomi kovasti ottelua tuominnutta Matti Isoherrasta ja siinä sivussa myös avustavat erotuomarit saivat osuutensa kritiikistä."Meiltä vietiin aivan selvä rankku lopussa. Olisi pitänyt päästä yrittämään siitä tasoitusta. Jaakko Nyberg työnnettiin ihan selvästi selästä nurin rangaistusalueella. Ihmeellinen tuomio", noitui Ekorre."Avustavillekin sai haistatella ihan miten huvitti paitsioiden jälkeen, eivätkä he sanoneet mitään", lisäsi Ekorre, mutta ei sanonut kuka haistatteli. Arvailtavaksi jää, tarkoittiko Ekorre omiaan vai kotijoukkuetta.Myös se meni kemiläiseltä ohi silmien, miten valkopaitojen pakki pelasi palloa kädellään omalla rangaistusalueella ottelun lopussa Jussi Markkasen lähenneltyä kemiläisten maalia."No se nyt oli semmoinen tilanne. Ei siitä oikein osannut sanoa", vähätteli Ekorre."Tuomari oli ihan sekaisin. Kyllä sitä nyt pitäisi tietää, kuka heittää ja kenelle loukkaantumisen jälkeen", Ekorre sanoi ja oli aivan oikeassa. Seinäjokelainen avustava erotuomari, Jyrki Mäkelä, salli melkoisen erikoisuuden ottelun lopussa.KPT-85:n tanakka maalivahti Janne Rytkönen pisti pallon sivurajasta yli TP-Seinäjoen pelaajan oltua loukkaantuneena. Teko oli urheilullinen ja niin piti olla jatkonkin, mutta erotuomari Matti Isoherranen komensi kemiläispelaajan heittämään, eikä vieressä ollut Mäkelä havainnut mitään outoa tilanteessa.Muutama juttu kolmikolta meni toki ohi silmien, mutta ottelua eivät pallojuristit suinkaan ratkaisseet."Se oli sen näköistä peliä, mitä tällaiset kolmen-neljän pinnan joukkueet esittävät. Paljon on parannettavaa edelleen", totesi Ekorre aivan asiallisesti.Kemiläisten mieliä harmitti nivusvaivaisen Konstantin Saenkon ja tiistaina leikkauspöydälle polven kierukkavamman takia joutuvat Tero Tainion puuttuminen, jonka takia joukkue oli joutunut siirtämään miehiä ylempää alakertaan.