Toiveena totaalinen käännös

Toiveena totaalinen käännös TP-Seinäjoen osalta Seinäjoen paikallisottelu meni pieleen. Eikä ihan vähänkään. Ei sillä hyvä, että ottelussa tuli nokkaan, mutta paikallisvastustaja Sepsi-78 oli selvästi parempi. Nyt olisikin suotavaa, että joukkue ryhdistäytyisi ja tekisi totaalisen pelillisen käännöksen, sillä muuten tulee syksystä pitkä ja rasittava.Lauantain otteluun vastaan saapuu rovaniemeläinen FC Lynx. Vaikka joukkue onkin ollut Kakkosen Lohko C:n häntäpäässä alusta saakka, ei se tarkoita kevyttä välipalaa ja ilveskissan nahkaa seinälle. Tosissaan on pelattava tässäkin pelissä ja mielellään vielä tehokkaastikin.Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Saarenkylän Tekonurmella TP-Seinäjoki sai luvattoman helpon voiton kolmen kotijoukkueen pelaajan katseltua punaista korttia ensimmäisellä puoliajalla. Ensimmäisenä punaista katseli Pauli Turpeenniemi, sitten tuli lappu Mikko Meriläiselle ja päälle päätteeksi vielä maalivahti Arto Vikmankin joutui suihkuun. Vieraiden oli helppo cruisailla 4-0 (2-0) –voittoon puolillakin valoilla.Ottelussa vastasivat maaleista Abdullahi Danjouma, Topias Tervasmäki, Johannes Saranpää ja Anssi Syrjämäki.Viime kaudella ottelut FC Lynxiä vastaan eivät menneet lainkaan yhtä mieluisasti. Keskuskentällä pelatussa kotiottelussa vieraat karkasivat jo 3-1 –johtoon ennen kuin viimeisten kymmenen minuutin aikana isännät ryhdistäytyivät sen verran, että ottelusta saatiin edes piste 3-3 –tasapelillä. Tuossa kamppailussa pelin olisi pitänyt olla ohi jo taukoon mennessä kotijoukkueen mentyä 1-0 –johtoon vartin jälkeen Ville Pajulan pistettyä pilkun sisään. Juuri ennen taukoa vieraiden pelaaja-valmentaja Kimmo Savolainen kuitenkin tasoitti ottelun ja 51. minuutilla Jouko Turpeenniemi vei vieraat johtoon. Johtoa lisäsi vieraiden paras pelaaja, Jussi Vatanen 65. minuutilla. Vasta 81. minuutilla kotijoukkue näytti havahtuvan edes hiukan kun Mikko Ylihärsilä kavensi pilkulta ja lopulta 85. minuutilla Tero Mäkipelkolan mainio esityö pohjusti paikan, josta Mikael Muurimäki tasoitti ottelun.Syyskierroksen vierasottelu sen sijaan meni vieläkin pahemmin pieleen. Saarenkylän Tekonurmella ottelun hahmoksi nousi Matti Hiukka, joka viimeisteli kaksi maalia. Pelillisesti ottelu olisi toki voinut mennä vieraillekin, sillä toisella puoliajalla TP-Seinäjoki painosti vimmatusti. Silti FC Lynx piti pinnat Napapiirillä numeroin 3-1 (3-1). Hiukan kaksi maalia alle vartissa olivat sittenkin liikaa, vaikka Ville Pajula kavensikin numeroiksi 2-1 32. minuutilla. Sama mies, joka upotti vaparinsa verkkoon Seinäjoella teki nyt ratkaisevan 3-1 –maalin, eli viimeistelijänä toimi Jussi Vatanen.Nuo kolme ottelua ovatkin ne ainoat, jotka joukkueiden välillä on vuosien saatossa pelattu, sillä FC Lynx on ollut toiminnassa vasta vuodesta 1994.Tällä kaudella FC Lynx on saanut hieman apuja Ykkösessä pelaavan Rovaniemen Palloseuran riveistä. Joukkueilla on sekin yhteistä, että FC Lynxin koutsina toimii entinen RoPS:n veskari, Matti Vikman, joka on myös RoPS:n kakkosena. Kevään ottelussa tuon yhteistyön kautta nähtiin FC Lynxin väreissä miltei legendaksi kohonnut Zeddy Saileti.Yleisesti nuo FC Lynxin saamat avut ovat olleet nuoria ja lupaavia pelaajia, kuten Mika-Matti Maisonvaara, Jukka Inkeröinen tai Santeri Viitasaari.FC Lynxin maaleista ovat tällä kaudella vastanneet kaksi maalia mieheen tykittäneet Jouko Turpeenniemi, Toni Vihervä, Jani Majava ja Tomi Koski. Näistä pelaajista Vihervä on tavallaan tuttu mies myös TP-Seinäjoen väelle, sillä hän kävi taannoin treenaamassa joukkueen kanssa. Hän on myös kantanut FC Lynxin kapteeninnauhaa ja kerännyt Veikkausraadeilta kelvolliset yhdeksän sakaraista. Kakkosena joukkueen sisäisessä pörssissä on Jouko Turpeenniemi neljällä tähdellään.TP-Seinäjoen maalipörssissä Johannes Saranpää on ykkösenä neljällä maalillaan. Hän on myös tähtipörssin ykkönen saalistettuaan 16 staraa. Mikael Muurimäki, Henri Saranpää ja Juha Eteläaho ovat kukin tehneet kolme osumaa. Kahden maalin miehiä löytyy joukkueesta neljä samoin kuin myös yhden maalin tekijöitä. Kahdesti ovat vastustajat pistäneet pallon omiin.Tähtipörssissä ”Hönöllä” on kahdeksan sakaraista ja kuudessa on Abdullahi Danjouma. Viiteen pinnaan ovat päässeet maalivahti Tero Kinnunen ja Topias Tervasmäki.Lauantain ottelusta ovat varmuudella sivussa vain selkävaivainen Pekka Väänänen. Sen sijaan Mikko Väänänen vapautuu nyt pelikiellosta.Puolustusvoimien taistelijat Jussi Kankaanpää, Matti Tervasmäki ja Rami Sariola ovat myös sotimassa, mutta Kauhavan Lentosotakoulu on ollut loistavasti mukana tähän saakka ja ensi tiistainakin koko kolmikko pääsee leiriltä mukaan Hämeenlinnassa pelattavaan tärkeään A-junioreiden SM-sarjan otteluun.Ottelu alkaa Keskuskentällä klo 16.00 ja sinne ehtii mainiosti kun ensin käy Prunttimäessä katsomassa B-junioreiden SM-sarjan ottelun helsinkiläistä PK-35:ttä vastaan klo 14.00.