Totaalinen romahdus lopussa

Virkiä – SJK-juniorit 4-2 (1-2)03 min 0-1 Niko Hietaharju33 min 0-2 Johan Lamberg38 min 1-2 Samuel Korpela (rp)81 min 2-2 Jesse Sillanpää83 min 3-2 Elias Koskela84 min 4-2 Juho Niemelä

SJK-junioreiden loistavasti alkanut kausi Suomen Palloliiton Vaasan Piirin Nelosessa on enää kaukainen muisto. Joukkueen peli on ottanut ajoittain melkoisia syöksykierteitä, eikä illan vieraskamppailu Lapualla tehnyt poikkeusta.

Vierasjoukkue meni ottelun ensimmäisellä puoliajalla 2-0 -johtoon, mutta romahti täydellisessä turbulenssissa kontalleen viimeisten kymmenen minuutin aikana Virkiän iskettyä pallon verkkoon peräti kolme kertaa.

Vieraat avasivat maalihanat jo ottelun kolmannella minuutilla Niko Hietaharjun toimesta. Johan Lamberg lisäsi johdon kahteen maaliin reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Siinä kohtaa kaikki näytti erinomaisen mainiolta, mutta todellisuudessa se oli vain lopun alkua.

Virkiä kavensi taukonumeroiksi 1-2 Samuel Korpelan rangaistuspotkuosumalla 38. minuutilla, mutta täydellinen katastrofi iski vieraiden toimintaan kolmen minuutin sisällä kamppailun viime hetkillä.

Ensin Jesse Sillanpää tasoitti kamppailun 81. minuutilla ja vain kaksi minuuttia myöhemmin kotijoukkue oli kääntänyt pelin edukseen Elias Koskelan maalilla, eikä siinä kaikki. Minuuttia myöhemmin Juho Niemelä niittasi taululle 4-2.

Keväällä SJK-junioreilta kylmää kyytiä lukemin 5-0 saanut Virkiä kuittasi nyt kertaheitolla tuon tappion ja nousi sarjataulukossa viidenneksi ohi VPS J:n. SJK-juniorit puolestaan on kolmen tappion ja yhden tasapelin myötä oikeastaan jo menettänyt mahdollisuutensa sarjanousuun, sillä Norrvalla FF on sarjan kärjessä 12 ottelun jälkeen edelleen puhtaalla pelillä.

Nyt alkavan sarjatauon jälkeen SJK-juniorit kohtaa seuraavaksi kotikentällään FC Kuffenin, joka kaatui vieraissa keväällä 6-2.