TP-47 piti ahdingossa

TP-47 piti ahdingossa Torniolainen kaimaseura, TP-47, piti TP-Seinäjokea pitkään ahdingossa Seinäjoen Keskuskentällä. Vieraat pelasivat etenkin ensimmäisen jakson pirteästi ja iskivät ottelun avausmaalin jo 13. minuutilla Roman Miroschntcenkon toimesta. Toisella puoliajalla kotijoukkue tuli aavistuksen verran onnekkaastikin tasoihin ja lopulta pisteet jaettiin numeroin 1-1 (0-1). Vieraiden joukkueesta erottuivat ulkomaanavut Miroschntcenko, Stanislav Jurgelevitsh ja kotimaiset taiturit Jaakko Isteri, sekä Juha Saario. Vieraat pelasivat varsin näppärästi ja onkin vaikea kuvitella, miksei joukkueella ole vierasmatkoiltaan kahta tasapeliä enempää pinnoja. Kotijoukkueelle ottelun ensimmäinen puoliaika oli tuskaista vaellusta, johon verrattuna etanan liikkuminenkin vaikuttaa spurttailulta. Ensimmäinen jakso tarjosikin ehkä kauden huonointa peliä ja olikin onni, että tauolle lähdettiin vain maalin verran tappiolla. Toiselle puoliajalle kotijoukkue ryhdistäytyi ja peli alkoi väistämättä vyöryä kohti Ilkka Siitosen vartioimaa maalia. Pelimaalia ei kuitenkaan saatu aikaiseksi, vaikka paikkoja oli. Rouva Fortuna tuntui hyljänneen niin Mika Hiekan kuin Mika Kallionkin, joiden puskuista olisi yleensä päästy tuulettamaan. Nyt poikkihirsi ja maaliviivalla seisonut pakki vetivät pidemmän korren. Sen sijaan onni hymyili Betinholle, joka maalasi toisessa peräkkäisessä kamppailussaan. Oikeammin sanottuna mies oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan vieraiden etutoppari Sauli Kotirannan yritettyä purkaa pallon voimalla kauas. Nyt pallo osui suoraan päin Betinhoa ja liiteli siitä yli ulos tulleen Siitosen. Tasoituksen jälkeen TP-Seinäjoki haki vimmatusti voittomaalia, mutta Kraft –ottelusta poiketen, sitä ei nyt saatu survottua sisään, vaan oli tyytyminen tasapeliin. Valmentaja Asko Ristimäki ei ollut tyytyväinen ensimmäiseen puoliaikaan alkuunkaan, mutta lopulta piste oli parempi palkinto kuin nollille jääminen. ”Onhan se aina ihan hyvä, jos saa pisteen kun pelaa vain yhden puoliajan. Sitä paitsi ihan hyvinhän me pysyimme ammattilaisjoukkueen vauhdissa”, piikitti Ristimäki TP-47:aa, jolla on riveissään manageri Oleg Eprintsevin lisäksi viisi venäläis- ja ukrainalaispelaajaa. ”Kyllä se on ihan tosiasia, että osalla pelaajista jalat olivat aika väsyneitä. Kun ensin tehdään töitä päivä ja sitten pelataan viikkomatsikotona, niin näin voi käydä. Meillä on niin kapea materiaali, että joudumme kuormittamaan tiettyjä pelaajia kohtuuttomasti. Olisihan se hienoa, jos voisin antaa joskus vapaapäivän Nuojuale, Kalliolle, Oksaselle, Jalasvaaralle tai Cleaverille”, jatkoi Akkeri. ”Jos jatkossa pelaamme molemmat jaksot, niin kai me voimme sarjapaikan lunastaa. Se on kuitenkin helskutin hienoa, että tämmöisellä pienellä budjetilla pelaavaa seuraa vastaan vieraat tulevat puolustamaan. Sehän kai osoittaa, että me olemme tehneet joitakin asioita oikein”, Akkeri lisäsi huomauttaen, että lopussa jäi taas kerran pilkku saamatta käsivirheen takia. Vieraiden kovaääninen Kari Vaalto jaksoi jakaa ohjeita läpi ottelun omilleen ehtien siinä sivussa kertomaan kaikelle kansalle myös miten hitaita ja kankeita TP-Seinäjoen alakerran miehet ovat. Ehkäpä Vaalto ei ole huomannut vilkaista sarjataulukon maalisaraketta, sillä pruukilaisten verkkoon on tehty noin kolmasosa siitä, mitä torniolaisten päähän. ”Se harmittaa, ettemme me saaneet vieläkään ensimmäistä vierasvoittoa. TP-Seinäjoen maali oli vähän onnenkantamoinen, vaikka toki he painoivatkin toisen jakson. Me emme päässeet ollenkaan kakkospalloihin toisella puoliajalla. Jurgelevitsh oli kentän paras pelaaja tänään”, Vaalto tilitti, eikä osunut kauas totuudesta.