TP hyvästeli voitolla

TP hyvästeli voitolla TP-Seinäjoki – PK-35 1-0 (1-0)05 min 1-0 Jaakko VähäpesolaTP-Seinäjoen B-juniorit hyvästelivät SM-sarjan, toivottavasti kuitenkin vain hetkeksi, voitokkaasti. Vaikka voittomarginaali olikin ainoastaan yksi maali, olisi se voinut olla enemmänkin, sillä jo ensimmäisten kolmen minuutin aikana oli kotijoukkueella erinomaiset paikat hankkiutua kahden maalin johtoon.Palloa ei niistä paikoista maaliin saatu, mutta pelin viidennellä minuutilla se sitten vihdoin saatiin vieraiden verkkoon mainiosti pelanneen Jaakko Vähäpesolan toimesta Jaakko Lammen esityöstä. Kaksikko oli kokonaisuutenakin isäntien eliittiä.Voitto ei sen kummemmin aiheuttanut tapahtumia TP-Seinäjoen osalta sarjataulukossa, mutta se oli kuitenkin toinen peräkkäinen ja sen myötä kuvittelisi nuorten pelaajien itseluottamuksen saaneen aimo annoksen lisää ruutia syyskierroksen Ykköseen.Vierasjoukkue pääsi oikeastaan vain kerran todelliseen tekopaikkaan, mutta alkulämmittelyssä peukaloaan loukannut maalivahti Toni Koivusaari peitti läpiajon erinomaisesti ja jatkopallon vieraiden Basam Elfadl laukoi karkeasti yli maalin.Kotijoukkueella oli paikkoja kaunistella numeroita muutamaan kertaan ja varsinkin toisen puoliajan puolivälissä kotijoukkue myllytti erittäin vahvasti vieraiden maalilla. Jo minuutin pelin jälkeen hyvässä tekopaikassa ollut Jaakko Lampi laukoi tuon painostuksen aikana hienosti, mutta valitettavasti pallo kolahti ylähirteen ja näin ottelussa nähtiin vain tuo viidennellä minuutilla syntynyt osuma.Kotijoukkueen alakerrassa toiselle puoliajalle kärkeen siirtynyt Juho Pajula pelasi yhdessä Miika Korpelan kanssa vahvasti topparina. Myös puoliajalta keskuspuolustukseen tullut Henri Huilla pelasi eleettömän vahvasti.Keskialueella varsinkin Jaakko Vähäpesola ja Saku Koskinen olivat hyviä. Oikeastaan koko joukkueesta ei löytynyt tällä kertaa heikkoa lenkkiä. On tietenkin valitettavaa, että voitot tulivat vasta tässä vaiheessa, mutta mikäli joukkue jatkaa tällaista menoa syyskierroksella, on nousu varmasti ainoa oikea tavoite.Oli sääli, ettei ihan kaikkien vierasjoukkueen pelaajien pinna kestänyt tappiota. ”V**un homo” –huudot kuuluivat kyllä katsomoon saakka, mutta erotuomari Juuso Saarela ei niitä 30 metriä lähempänä kuullut. TP-Seinäjoki: Toni Koivusaari (41. Tuomas Karjanlahti), Vili Rajamäki, Juho Pajula, Miika Korpela, Niko Nauholz, Teemu Penninkangas (41. Juuso Koskela (71. Kalle Taimi)), Jaakko Vähäpesola, Jaakko Lampi, Saku Koskinen, Jesse Jääskeläinen, Jarno Takamäki (41. Henri Huilla)