TP koulutti kesyä PoPaa

TP koulutti kesyä PoPaa TP-Seinäjoki avasi kautensa selvällä kotivoitolla lauantaina Areenassa, kun Kakkoseen syksyllä noussut porilainen PoPa kaatui tyrmäävästi 8-1 (3-0). Joukkueiden tasoero oli selkeä, mutta liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä ei loppunumeroista kannata vetää."Pääasia oli, että kausi saatiin käyntiin ja sen myötä uusia miehiä ja pelitapaa ajettua sisään. Vaikka varsinkin toisella jaksolla tehtiin paljon maaleja, oma peli kuitenkin hajosi avausjakson jälkeen. Tauon jälkeen olisi pitänyt pystyä paremmin kontrolloimaan peliä, kun vastustaja selvästi väsyi", valmentaja Jari Kujala analysoi.Kokeella oranssipaidassa ollut Hicham Machaal avasi maalitilin pistämällä avopaikasta pallon varmasti verkon perukoille. Pian tämän jälkeen mies joutui kuitenkin jättämään kentän saatuaan tällin varpaaseensa. Todellista kuvaa marokkolaisen kyvyistä ei näin vielä saatu, mutta muutaman näppärän suorituksen hän ehti esittää."Tämän perusteella ei vielä voi tehdä mitään johtopäätöksiä Hichamin suhteen, vaan lisänäyttöjä kaivataan. Harmi, että jouduimme ottamaan hänet pois niin aikaisessa vaiheessa", Kujala mietiskeli.Ensimmäisellä jaksolla Mika Hiekka lisäsi numerot 2-0:aan ja vielä ennen taukoa Juha Eteläaho päätti ylivoimahyökkäyksen laukomalla tarkasti alanurkkaan.Toisella jaksolla verkot heiluivat oikein kunnolla. Tehokkaimmin pruukilaisista hääri Mikko Ylihärsilä, joka iski kolme maalia ja syötti Jyrki Saranpään läpi tekemään 6-1 -osuman. Viimeinen maali merkittiin Timo Rasinmäelle Janne Järvisen hyvän esityön jälkeen.PoPan puolustuksen laidat vuotivat jatkuvasti ja tätä TP käytti menestyksekkäästi hyväkseen viljellen hyviä ristipalloja porilaispakkien selustaan ja tarkkoja keskityksiä maalille. Erityisesti syöttelijänä kunnostautui Erkki Taurula, jonka lapikkaasta lähti kolme vapauttavaa maaliin johtanutta syöttöä.PoPan ainokaiseksi jäänyt Vesa Lammin tekemä maali syntyi muuten hyvin pelanneen TP:n alakerran virheen jälkeen. Petri Niemi ja Mika Kallio hoitelivat kokonaisuutena tyylikkäästi vähäiset tehtävänsä puolustuksen keskustassa. PoPalla oli ottelussa muutama maalipaikka, mutta J-P Kivimäen ja Kimmo Ristimäen ei juuri tarvinnut maalinsuulla pelin kulkuun puuttua kotijoukkueen hallitessa tapahtumia."Pääsimme aika helpolla, koska vastustaja antoi niin paljon tilaa. Ensi lauantaina on odotettavissa huomattavasti kovempi 1.cupin ottelu PP-70:a vastaan. He pelaavat varmuudella paljon aggressiivisemmin kuin PoPa. Siinä nähdään paremmin missä tällä hetkellä mennään", Kujala arvioi tulevaa koitosta.