TP pitää jännitystä yllä

TP pitää jännitystä yllä TP-Seinäjoki – GBK 2-0 (0-0)66 min 1-0 Jyrki Saranpää68 min 2-0 Toni LehtinenTP-Seinäjoki ei suostu luopumaan sarjapaikastaan ainakaan ilman taistelua. Sunnuntain kotivoitto GBK:stä pitää toiveita yllä ainakin siihen asti kun FC Korsholm pelaa rästiottelunsa. TP:n on toki myös yhä voitettava viimeisellä kierroksella Naantalissa."Mukava palata voittojen tielle. Jokainen halusi tehdä töitä, taktiikalla ei tänään ollut niin suurta merkitystä. Oltiin liikkuvampi joukkue ja haluttiin voittoa", valmentaja Jari Kujala kiitteli omiaan.Melkeinpä nollakelissä pelatun ottelun avauspuolisko oli vielä enimmäkseen vaisua keskialueen pelailua, mutta tauon jälkeen tahti muuttui. Armeijan harmaat taakseen jättänyt J-P Kivimäki pelasti heti toisen jakson aluksi loistavasti GBK-vedon yläkulmasta. Tämän jälkeen vieraiden Pekka Kainu hukkasi vielä avopaikan laukomalla takatolppaa nuollen tyhjän maalin ohi.Vaarallisista tilanteista omassa päässä säikähdyksellä selvinnyt TP sen sijaan sai avausmaalinsa helpohkosti GBK-vahti Nikolai Grichinen lähdettyä seikkailemaan kauas maaliltaan keskityksen perään. Vaihdosta kentälle tullut Toni Lehtinen voittikin Grichinen kaksinkamppailussa, irtopallo ajautui taakse Jyrki Saranpäälle, joka puski korkean roikun tyhjän verkon perukoille tehden samalla ensimmäisen maalinsa Ykkösessä.Maali toi virtaa oranssipaitoihin ja vain reilun minuutin kuluttua peliväline kaivettiin jälleen Grichinen selän takaa. Hyvän poikittaisjuoksun etutolpalle tehnyt Lehtinen ohjasi komeasti päällään Matti Lammen lähettämän kulmapotkun takaylänurkkaan.Loppupelissä kotijoukkueella ei ollut mitään hätää, sillä väsyneen oloinen GBK ei enää pystynyt tosissaan hakemaan kavennusta. Kokkolalaisten kuntokäyrä osoittaa pahasti alaspäin, sillä runkosarjassa jopa liigakarsintaan tyrkyllä ollut joukkue on saanut viidestä alemman loppusarjan ottelustaan vain yhden pisteen."Meillä oli maalipaikkoja, mutta maaleja niistä ei saatu. TP taas teki halpoja maaleja, varsinkin ensimmäisen. Omat virheet molemmissa päissä ratkaisivat", vierasluotsi Grigori Jevtushenko näki tapahtumat.Kivimäen, Lehtisen ja normaalia ylempänä pelanneen Saranpään lisäksi oranssipaidoista erottui varmalla työskentelyllään topparipari Petri Niemi – Petri Huttu. Kentän vaatimattomin esitys sen sijaan nähtiin kemiläisen Juha Nykäsen johtamalta erotuomarikolmikolta.