TP tasasi Raumalla

TP tasasi Raumalla P-Iirot – TP-Seinäjoki 2-2 (1-1)06 min 1-0 Juho Patola39 min 1-1 Timo Rauhala54 min 2-1 Miika Pertola70 min 2-2 Miika AsunmaaOn aika paha sanoa, kumpi on lauantain jalkapallotuloksista suurempi yllätys, sekö, että TP-Seinäjoen kasvatin, Tero Mäntylän edustama Portsmouth kukisti FA Cupin puolivälierässä vieraissa Manchester Unitedin, vai se, että TP-Seinäjoen Nelosen joukkue pystyi venymään tasapeliin Rauman Äijänsuolla Kakkosessa pelaavaa ja melko huiman nipun kasaan laittanutta Pallo-Iiroja vastaan.Vaikka Esa Haanpäällä oli käytössään varsin kapea materiaali, esiintyi nuorekas ryhmä aivan loistavalla tavalla Kakkosen Lohko B:n suosikkeihin kuuluvaa kotijoukkuetta vastaan. Vaikka ensimmäisen kymmenen minuutin aikana kotijoukkue vyöryttikin todella fyysisesti ja meni johtoon jo ottelun kuudennella minuutilla Juho Patolan viimeistelemällä maalilla, nousi joukkue sen jälkeen peliin mukaan upeasti.Juuri ennen ottelun ensimmäisen puoliajan loppua TP-Seinäjoki tasoitti. Peliä oli jäljellä vain minuutti, koska ensimmäinen puoliaika kesti 40 minuuttia, kun Timo Rauhala ajoi laidastaan mainiosti keskelle ja tulitti pakin jalan kautta pallon aivan takakulmaan tasoittaen ottelun.Jo ennen Rauhalan tasoitusta oli oranssinutuilla paikkansa. Ennen kuin vartti oli täynnä, Ville Pakkala rakensi päädystä mainion paikan Miika Asunmaalle jonka vedon kotijoukkueen maalivahti kuitenkin torjui. Puoliaika eteni P-Iirojen alkurynnistyksen jälkeen tasaisesti ja 24. minuutilla Jukka Ahola pisti mainion pystysyötön Samir Bouroussille, jonka terävän alakulmaa kohti suuntautuneen laukauksen veskari selvitti tällä erää kulmuriksi. Bouroussi oli asialla myös minuuttia myöhemmin laukoen niukasti yli. Puolen tunnin kohdalla Miika Asunmaa puolestaan laukoi yli, mutta sen jälkeen oli isäntien vuoro.Kotijoukkue pääsi hyökkäämään muutaman kerran vaarallisesti, mutta Amerikan mantereelta kotiutunut Petri Välimäki selvitti 4-5 paikkaa tyylikkäästi.Juuri ennen taukoa vieraat siis tasoittivat Timo Rauhalan toimesta ja tauolta tulivat kehiin Olli Rintamäki ja Saku Koskinen, joille tekivät tilaa Karri Hiirikoski ja Samir Bouroussi.Toisen puoliajan alussa TP-Seinäjoen Olli Rintamäellä, Jyri Reinilällä ja parikin paikkaa haaskanneella Miika Asunmaalla oli mahdollisuudet siirtää vieraat johtoon. Niin ei tietenkään käynyt, vaan P-Iirot rankaisi vastaiskulla. Rahtusen paitsiolta tuoksahtaneesta tilanteesta pääsi Miika Pertola puskemaan kotijoukkueen toistamiseen johtoasemaan. Vierasjoukkueen päät eivät kuitenkaan painuneet, vaan taistelu jatkui edelleen. Tuo taistelu toi myös riemastuttavan palkinnon, sillä 70. minuutilla nähtiin todella loistava tasoitusmaali. Sen pohjusti keskialueella pallon pois karvannut Jyri Reinilä, joka pisti pallon Saku Koskiselle. Koskinen puolestaan pelasi mainiosti pallon tyhjään tilaan vauhdissa olleelle Miika Asunmaalle, joka kuittasi pari hukattua paikkaa laukomalla pallon sisään.Vieraiden valmentaja, Esa Haanpää, oli aiheellisesti suhteellisen hilpeällä mielellä ottelun päätyttyä.”Olin jo eilen illalla peruuttaa koko matsin kun äijiä putosi koko ajan rivistä. Joukkue pelasi kuitenkin hienosti. Kun ensimmäisen kymmenen minuutin fyysisestä rynnistyksestä oli selviydytty me itse asiassa hallitsimme ottelua. Oli siinä huvittava selvittää paikallisille, että Nelosessa me pelaamme”, naureskeli Haanpää.”Yksi ottelun olennaisista jutuista oli se, että Jyri Reinilä pystyi keskialueella pitämään keskikentän pohjalla pelanneen Vasile Marchisin aika hyvin kurissa. Linkit tekivät hurjasti töitä myös poikittaissuuntaan, sillä kapealla kentällä se on tärkeää. Me saimme näin heiltä aika hyvin pelinrakentelun pois”, iloitsi Haanpää onnistunutta reissua Raumalle.”Kyllä siinä hieman taisivat naapurit turhautua, sillä kyynärpäät kolisivat ulkomaanavuilta päin Samir Bouroussin ja Olli Rintamäen kasvoja. Ei se mikään ihme ollut, että heille nousi kolme varoitustakin. Kokonaisuutena peli oli mielestäni hyvä ja molemmat joukkueet pelasivat mainiosti. Tosin toisella puoliajalla tempo tippui kun P-Iirotkin teki paljon vaihtoja. Meille tällainen antoi aimo annoksen uskoa omaan tekemiseen. Oli todella hyvä pelata tämä matsi näinkin kovaa porukkaa vastaan. Vaikka meiltä oli sivussa semmoiset 5-6 avauksen pelaajaa, jokainen ukko venyi hienosti”, kehui Haanpää joukkojaan.TP-Seinäjoki: Petri Välimäki, Vesa Kivimäki, Rami Sariola, Jukka Ahola, Jaakko Lampi, Karri Hiirikoski (41. Olli Rintamäki), Jyri Reinilä, Samir Bouroussi (Saku Koskinen), Timo Rauhala, Miika Asunmaa, Ville Pakkala