TP:n kurssi kunnossa

FC Kipparit – TP-Seinäjoki 1-4 (0-2)08 min 0-1 Ville Pakkala21 min 0-2 Petri Niemi rp.48 min 0-3 Juha Eteläaho50 min 1-3 Mikko Annala88 min 1-4 Timo Rauhala rp.TP-Seinäjoki haki helpon 4-1 (2-0) –voiton Kokkolan Kipparihallista lauantain iltaottelusta. Ennen tätä kamppailua nähtiin areenalla kokkolalaisten Ykkösen joukkueiden välienselvittely, joka oli kerännyt halliin väkeä mukavasti. Osa porukasta jäi notkumaan ja väijymään myös viime kaudella KPV II:n nimeä kantaneen uuden tulokkaan ja oranssinuttujen matsia. Vierasjoukkue oli kaikessa edellä isäntiä ja numerot jäivät kotijoukkuetta mairitteleviksi huonon viimeistelyn takia. FC Kipparien peli-idea lepäsi suurelta osin järkälemäisen, mutta kohtuullisen kovaa liikkuvan, Mikko Annalan tekemisen varaan. Annala onnistuikin kerran hukaten kuitenkin kaksi avopaikkaa. Se on kuitenkin selvää, että miehestä tulee Kakkosessa olemaan edelleen riesaa vastustajien puolustuksille jopa kohtuuttomissa määrin.Peli alkoi TP-Seinäjoen osalta terävästi, sillä jo neljän minuutin jälkeen Juha Etelä-Aho oli nokikkain kotijoukkueen veskarin kanssa, jonka onnistui pelastaa pallo kulmuriksi. Neljä minuuttia myöhemmin tulostaululla jouduttiin ensimmäisen kerran muokkaamaan tilannetta. Vahvasti pelannut Juha Etelä-Aho pelasi Ville Pakkalan läpiajoon. Nuori mies osoitti ihailtavaa kylmäpäisyyttä viimeistellen vieraiden ensimmäisen osuman.Reilun vartin jälkeen joutui keskikentällä peliä ilman sairastellutta velipoikaansa pyörittänyt Henri Saranpää jättämään kentän nivusen napsahdettua. Peli jatkui kuitenkin edelleen vieraiden hallussa ja 21. minuutilla kotijoukkueen puolustus harrasti käsipalloa aiheuttaen rankkarin. Petri Niemi kävi tulittamassa pallon verkkoon ja näin vierasjohto tuplaantui.TP-Seinäjoella oli ottelun ensimmäisellä puoliajalla pari muutakin erinomaista paikkaa lisätä johtoaan. Topias Tervasmäki pääsi Juha Etelä-Ahon ja Ville Pakkalan tavoin yksin läpi, mutta 33. minuutilla onni oli kotijoukkueen puolella.Samaa ei voi sanoa toisen puoliajan alusta. Peli ei ehtinyt vanhentua kuin kolme minuuttia ja Juha Etelä-Aho pääsi ohjaamaan maalin edestä Pekka Väänäsen vaparin sisään. TP-Seinäjoki johti jo selvästi kolmella maalilla.Kotijoukkue iski kuitenkin heti takaisin ja läpiajoon päässyt Mikko Annala nosti pallon yli vastaan tulleen maalivahti Tero Kinnusen kaventaen vierasjohdon kahteen maaliin.Vieraat jatkoivat edelleen vyöryttämistään ja vain erotuomarin erittäin ymmärtäväinen ja salliva linja kotijoukkuetta kohtaan piti matsin tasaisena. Vieraat liikkuivat liukkaammin ja mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä selvemmin peli oli hallussa. Vuorotellen kokeilivat pystytolppaa vieraista Pekka Väänänen, vaihdosta sisään todella pirteästi tullut Timo Rauhala ja Juha Etelä-Aho. Kaksi viimeistä jopa samasta tilanteesta peräkkäisillä laukauksilla.Pelikellon näytettyä 82. minuuttia joutui tauolta kehiin tullut Jussi Kankaanpää katselemaan punaista korttia. Tapaus oli ikävä, sillä ”Jussukan” jalka kolahti maalivahtia päähän tilanteessa, jossa nuori mies ajoi tilanteen loppuun saakka. Positiivinen asia on se, että maalivahtikin parani todella nopeasti, eli pahasta vammasta ei tainnut olla kysymys.Vaikka vieraat pelasivat vajaalla viimeisen kahdeksan minuuttia, luotiin vielä pari tilannetta, joista olisi rankkari puhallettu sarjapeleissä. Toisesta niin sitten tehtiinkin, eli Timo Rauhala ajoi röyhkeästi alueelle ja isäntien pakki napautti sen verran jaloille, että maalintekopaikka meni hukkaan. ”Tinke” sai kunnian sinetöidä loppunumerot pilkulta.Kokonaisuutena tällä ottelulla ja kamppailulla FC Kiistoa vastaan oli eroa kuin yöllä ja päivällä. Nyt isäntien fyysisyyteen vastattiin samalla mitalla ja väännöissä pärjättiin mukavasti. Heikkoa lenkkiä ei joukkueesta löytynyt ja pelikin kulki ajoittain varsin kelvollisesti. Tietenkin on pidettävä mielessä, että harjoituskaudella tulokset voivat eri syistä olla mitä milloinkin. Ottelu antoi kuitenkin lisää itseluottamusta nuorelle ryhmälle ja ainakin paikalle saapunut kourallinen seinäjokelaiskatsojia sai olla tyytyväinen näkemäänsä.TP-Seinäjoki: Tero Kinnunen (68 min Tobias Mäki), Mikko Väänänen (v), Petri Niemi (v, 64 min Vesa Kivimäki), Tiitus Lehtinen, Rami Sariola, Anssi Syrjämäki (64 min Timo Rauhala), Pekka Väänänen, Henri Saranpää (17 min Jere Jääskeläinen), Topias Tervasmäki (68 min Sami El-Bash), Juha Eteläaho, Ville Pakkala (46 min Jussi Kankaanpää ua. 82 min)