TPV vei turnauspytyn

TPV vei turnauspytyn Wallsport Areenan avajaisturnaus pelattiin erinomaisissa olosuhteissa uudessa palloiluhallissa kun huoltorakennuskin avattiin käyttöön aivan turnauksen alla. Wallsport Areenan avajaisturnaukseen, eli Aimo Nymanin muistoturnaukseen oli kutsuttu P13 ikäluokasta laadukkaita joukkueita tavoitteena pelata kovia otteluita kauden päätteeksi. Ottelut pelattiin sarjamuotoisesti P14 säännöin. Matseissa otteluaika oli 2 x 35 minuuttia ja näin jokaiselle joukkueelle tuli neljä 70 minuutin ottelua kahden päivän aikana. Turnaukseen osallistuivat FC Inter Turku, TPV Tampere, FF Jaro Pietarsaari, OLS Oulu ja isäntäjoukkueena TP-Seinäjoki.
Turnauksen voitto ratkaistiin sunnuntain toiseksi viimeisessä ottelussa jossa vastatakkain asettuivat TPV ja FC Inter. Molemmat joukkueet olivat ennen ratkaisevaa kamppailua keränneet sarjassa seitsemän pistettä. Ottelu oli erinomaista jalkapalloa molempien joukkueiden pyrkiessä pitämään pallon maassa ja rakentamaan hyökkäyksiä hyvällä syöttöpelillä. Ensimmäinen jakso oli TPV:n hallintaa ja tauolle mentiinkin tamperelaisten 1-0 johdossa. Toisella jaksolla Inter painoi pelin TPV:n kenttäpuoliskolle ja tasoitti. Pian TPV kuitenkin kuitasi ja siirtyi 2-1 johtoon. Ottelun jo lähestyessä loppua pääsi Inter maalaamaan loppunumeroiksi 2-2. Tasapelin myötä molemmat joukkueet nousivat sarjassa kahdeksaan pisteeseen ja sääntöjen mukaan järjestys ratkaistiin seuraavasti, keskinäinen ottelu (tasan 2-2), maaliero (tasan 10-10), tehtyjen maalien määrä (TPV 19 – Inter 17) . Tällaisella matematiikalla turnauksen voittopokaali matkasi näin mahdollisimman niukasti Tampereelle TPV:n mukana.Ottelut:LA 4.10.klo 10.00 TP-Seinäjoki – FC Inter 1-6 (1-3)klo 12.00 OLS – FF Jaro 3-0 (0-0)klo 14.30 TPV – TP-Seinäjoki 9-1 (5-1)klo 16.30 FC Inter – OLS 5-0 (1-0)klo 18.30 FF Jaro – TPV 2-2 (1-0)SU 5.10.klo 09.00 OLS – TPV 4-6 (1-2)klo 11.00 FC Inter – FF Jaro 4-4 (3-2)klo 13.30 TP-Seinäjoki – OLS 2-2 (1-0)klo 15.30 TPV – FC Inter 2-2 (1-0)klo 17.30 FF Jaro – TP-Seinäjoki 2-0 (0-0)Sarjataulukko:TPV………. 8pFC Inter….. 8pFF Jaro…… 5pOLS……… 4pTP-SJK…… 1pOsallistuneet joukkueet olivat varsin tyytyväisiä turnaukseen. Joukkueiden tasoa pidettiin erityisen hyvänä, järjestelyitä onnistuneina ja olosuhteita eli uutta Wallsport Areenaa kehuttiin maasta taivaaseen. Erityisesti alustaa ja valaistusta kehuttiin kovasti. Ylistäviä kommentteja kuultiin myös Areenan sisäilman laadusta ja korkeudesta. Näillä perusteilla on Seinäjoen jalkapalloseurojen helppo saada laadukkaita joukkueita turnauksiinsa. Kiitos kaikille osallistuneille joukkueille.TP-Seinäjoen ottelut:Lauantai 4.10.Isäntäjoukkueen eli TP-Seinäjoen pelit ensimmäisenä päivänä sujuivat mollivoittoisesti.Ensin FC Inter Turusta vei oranssimustia lukemin 1-6 (1-3). Pelin alussa Turkulaiset pääsivät helpohkosti 1-0 johtoon oman maalin turvin. Johtoasemassa Turkulaiset hiukan passivoituivat ja TP sai otteen pelistä tasoittaen pelin 1-1. Tasoitusmaalin jälkeen oranssit hallitsivat ottelua ja loivat useita hyviä maalintekopaikkoja mutta eivät saaneet toimitettua palloa vastustajan maaliin. Jakson loppupuolella FC Inter käytti tehokkaasti omat maalintekopaikkansa, tauolle mentiin näin 1-3 sinimustien johdossa. Toisella jaksolla Turkulaiset olivat hallitsevampia ja veivät ottelun lopulta 1-6. TP-Seinäjoen toisen ottelun haluaisi unohtaa mahdollisimman nopeasti. TPV nimittäin murskasi oranssimustat totaalisesti 9-1 (5-1). Ottelun alussa vielä pystyttiin pelaamaan omaa peliä vaikka Tamperelaiset pääsivätkin varsin nopeasti 2-0 johtoon. Isännät saivat vielä kavennettua 2-1 ja TP:n peli vielä muistutti jalkapalloa. Punaisissa paidoissa pelannut TPV pussitti pari hienoa maalia jonka jälkeen oranssien selkäranka katkesi ja peli hajosi ihan totaalisesti. Teepeeläisittäin tästä pelistä ei muuta kerrottavaa.Sunnuntai 5.10.Sunnuntaina ensimmäiseen otteluun vastaan asettui Oulussa hyvää juniorityötä tekevä Oulun Luistinseura. OLS oli edellisenä päivänä voittanut Pietarsaaren Jaron 3-0 ja hävinnyt FC Interille 0-5. Sunnuntaiaamulla käydyssä ottelussa OLS – TPV numerot olivat 4-6. TP-Seinäjoki teki otteluun muutoksia, lauantaina pelattiin ryhmityksellä 4-4-2 ja nyt kokeiltiin ryhmitystä 4-1-4-1. Pelitavan muutos toikin otteisiin uutta ryhtiä ja oranssien hallitessa hienokseltaan ensimmäistä jaksoa siirryttiin tauolle 1-0 johdossa. Toisella jaksolla ottelua käytiin tasaisissa merkeissä Oululaisten onnistuessa maalinteossa kahdesti ja isäntäjoukkueen maalatessa yhden osuman. Ottelun lopputulos 2-2 vastaa hyvin pelitapahtumia.Turnauksen viimeiseen otteluun FF Jaroa vastaan lähdettiin positiivisella tunnelmalla vaikka otteluruuhka jo tuntuikin jaloissa ja pieniä loukkaantumisiakin oli sattunut. Jaro oli kohdannut lauantaina OLS:n jolta tuli siis takkiin 0-3 ja TPV:n jossa päädyttiin pistejakoon tuloksella 2-2.Sunnuntaina aamupäivällä Jaro pelasi tasan 4-4 FC Interin kanssa. Nämä olivat siis lähtökohdat otteluun.Ottelun ensimmäinen puoliaika pelailtiin tasaisissa merkeissä. TP-Seinäjoella oli kuitenkin parhaat paikat maalintekoon, kaksi avopaikkaakin saatiin tuhlattua joten tauolle 0-0 tilanteessa. Toisella jaksolla jatkettiin siitä mihin jäätiin eli tasaista vääntöä molemmin puolin. Vähitellen Pietarsaarelaiset saivat pelin hallinnan itselleen ja pystyivät luomaan tukun vaarallisia tilanteita oranssien maalille. Jakson puolivälissä Jaro onnistui maalinteossa ja oranssien pyrkiessä tasoittamaan punapaitaiset rankaisivat toisen kerran tilanteeksi 2-0. Ottelun loppu oli Jaron hallintaa ja ainoastaan TP:n maalivahtityöskentely pelasti joukkueen murskatappiolta. Jaro kohdattiin tällä kaudella nyt kolmannen kerran, keväällä olimme vielä pahasti jäljessä numeroin 0-8, kesällä aluesarjassa vielä 0-4 ja nyt 0-2. Ottelun jälkeen joukkue päätti että seuraavassa keskinäisessä mittelössä Jaroa vastaan otetaan voitto.Kokonaisuudessaan turnauksen anti oli hyvä, yhtenä tavoitteenahan oli mitata omaa tasoa. Turnausvastustajat ovat ehdottomasti tämän ikäluokan suomen parhaimmistoa. Havaittiin että tarvitsemme tällaisia kovan tason vastustajia saadaksemme kokemusta kovista otteluista ja pystyäksemme kehittämään omaa peliämme paremmaksi.