Tusina riitti cupissa

Tusina riitti cupissaTP-Seinäjoki – APV 12-2 (5-1)06 min 1-0 Samir Bouroussi12 min 2-0 Samir Bouroussi14 min 2-1 Xhevat Kurti34 min 3-1 oma maali37 min 4-1 Tomi Anisimaa41 min 5-1 Samir Bouroussi52 min 6-1 Juho Pajula53 min 7-1 Timo Rauhala55 min 8-1 Timo Rauhala65 min 9-1 Miika Asunmaa69 min 10-1 Juho Pajula72 min 11-1 Miika Asunmaa81 min 12-1 Miika Asunmaa90 min 12-2 Xhevat Kurti
TP-Seinäjoki murskasi Vitosessa pelaavan Alavuden Peli-Veikot Suomen Cupin toisella kierroksella Wallsport Areenassa maanantai-iltana tylysti takomalla täyden tusinan vieraiden verkkoon. Jos kotijoukkue olisi pelannut täydellä höyryllä, olisivat numerot olleet vieläkin selvemmät.
Vierasjoukkueen kunniaksi on sanottava, ettei minkään laatuista rappaamista tai rumia otteita nähty, vaikka joukkueet olivatkin eri tasoisia. Peli eteni hyvässä hengessä, eikä APV ryhtynyt sumputtamaan, vaan yritti pelata sen minkä pystyi.
Maalijuhlat olivat alkaa jo vajaan viiden minuutin jälkeen APV-kasvatti Miika Asunmaan puskettua avopaikasta ohi. Minuuttia myöhemmin vieraat olivat mennä ottelussa johtoon, mutta Atte Tervasmäki pelasti tilanteen kulmuriksi.
Pari minuuttia edellisestä tulostaulun suurkulutus alkoi. Juho Pajula syötti jo edellisessä cupin matsissa IK:ta vastaan onnistuneen Samir Bouroussin tekopaikkaan, eikä taituri erehtynyt. Sama mies oli asialla 12. minuutilla, jolloin hyvän ensimmäisen puoliajan ennen vaihtoon tuloa pelannut Tomi Anisimaa tarjoili passin. Juuri ennen TP-Seinäjoen toista osumaa vierailla oli läpiajo, jonka Tervasmäki selvitti kunnialla, eli alkuminuutit olivat varsin vaihtelevia.
Pientä shokkihoitoa kotijoukkueelle tarjoili Xhevat Kurti tulittamalla suoraan vaparista kavennuksen 14. minuutilla, eikä kaukana ollut tasoituskaan hieman myöhemmin. Mies laukoi kuitenkin noin viidestä metristä pallon yli isäntien maalin.
Seesteinen vaihe ottelun ensimmäisellä puoliajalla kesti aina viimeiselle kymmenminuuttiselle, jolloin kotijoukkue ratkaisi pelin lopullisesti. Juho Pajula paineli laidalta kohti päätyä lähettäen kovan keskityksen maalille, missä vieraiden alakerta sähläsi pallon omiin 34. minuutilla ja vain kolme minuuttia myöhemmin nähtiin todellinen oppikirjamaalia Timo Rauhalan ajettua päätyyn, mistä hän pisti takaviistoon pallon Tomi Anisimaalle, jolla oli helppo tehtävä tehdä numeroiksi 4-1.
Vielä ennen taukoa Anisimaan komea pitkä nousu pohjusti Samir Bouroussin hattutempun, jonka myötä "Samppa" pääsi tauolta "Aniksen" tavoin vaihtoon.
Kotijoukkueen pommitus jatkui myös toisella puoliajalla. Jo ensimmäisellä puoliajalla maaleja rakentamassa ollut Juho Pajula teki illan ensimmäisen osumansa Herman Mäenalasen esityöstä kulman jälkeen 52. minuutilla ja vain minuuttia myöhemmin Timo Rauhalan komea volley Jukka Yli-Rengon puolenvaihdosta muutti numeroiksi 7-1.
Pari minuuttia edellisestä Ramelo Loddin tarjoili Rauhalalle namupaikan, josta "Tinke" tulitti toisen maalinsa kahden minuutin sisään. Numerot olivat jo 8-1, mutta sekään ei riittänyt isännille.
Reilun tunnin pelin jälkeen Miika Asunmaa sai vihdoin kuparisen rikki tehden ensimmäisen kolmesta maalistaan. Nelisen minuuttia "Millin" onnistumisen jälkeen oli Juho Pajulan vuoro kaunistella numeroita komealla kaukolaukauksella ja kun muutama minuutti saatiin lisää digitaaliin, oli Asunmaan vuoro puskea hienosti yli vieraiden veskarin. Ottelun 81. minuutilla "Milli" täydensi knallitemppunsa kauniilla chippauksella.
Vierasjoukkueen ylivoimaisesti paras pelaaja, Xhevat Kurti pääsi vielä kaunistelemaan hyvällä vedolla loppunumeroiksi 12-2 pelikellon oltua jo ottelun viimeisellä minuutilla.
Vaikka lukemat olivat tylyt, ei voitto silti ollut edes TP-Seinäjoen ennätysvoitto Suomen Cupissa. Vuonna 1986 TP-55 haki nimittäin jatkopaikan Korsnäsistä lukemin 12-0 KoFF-75:ttä vastaan.
Joka tapauksessa voitto varmisti paikan Suomen Cupin kolmannelle kierrokselle, vaikka ottelu ei vastannut edes hyvätempoista harjoitusta.
"Olihan se nyt yhdenlainen treeni. Ei ehkä kovin hyvä sellainenkaan, mutta mentiin jatkoon", tiivisti joukkueen vastuuvalmentaja, Tapio Haavisto illan annin Wallsport Areenassa.
TP-Seinäjoki: Atte Tervasmäki (46. Tuomas Karjanlahti), Karri Hiirikoski, Juho Mäki-Maunus, Jyri Reinilä, Juho Pajula, Tomi Anisimaa (46. Ramelo Loddin), Ville Kukkanen, Timo Rauhala (63. Antti Takala), Samir Bouroussi (46. Herman Mäenalanen), Miika Asunmaa, Jukka Yli-Renko