Tylyä kyytiä Ilvekseltä

SJK-junioreiden B-junnujen SM-karsintaan suuntaava joukkue sai muistutuksen kuolevaisuudesta varsin tylyin numeroin Tampereella kun tupsukorvat takoivat taululle 5-0 (3-0) -lukemat. Vierasjoukkueen vähäinenkin hymynkare hyytyi hyvin nopeasti, sillä kotijoukkue meni alle vartissa kolmen maalin johtoon.

– Olipahan retki Tampereelle. Huhhuh. Ilves oli jokaisella mahdollisella osa-alueella meitä edellä. Kyllä se tiedossa oli, että kova nippu on vastassa, mutta esitys ei ollut meiltä millään tavalla tänään lähellekään riittävä, tuskaili joukkueen vastuuvalmentaja Jyri Hietaharju ottelun jälkeen.

– Haluton tekeminen jäi eniten harmittamaan tämän päivän pelissä. Heti alkuun lahjoitettiin helpoilla oman pään virheillä maalit kotijoukkueelle, eikä tämän jälkeen päästy lainkaan peliin mukaan, Hietaharju jatkoi.

Ilves tuli otteluun heti alusta saakka kovalla prässillä ja rankaisi vieraita Hietaharjun mainitsemista virheistä kovalla kädellä. Numerot olisivat saattaneet olla alussa tylymmätkin, mutta yksi maali hylättiin paitsiona.

– Tuon alun jälkeen sitten tyydyttiin vain hölkkäilemään perässä ja selkärangasta kuului tietynlainen naksahdus. Ei juuri naurattanut, Hietaharju jatkoi apeaa mantraansa.

Aivan kuin vierasjoukkueen pelissä olisi ollut jonkinlaista liiallista kovan vastustajan kunnioittamista. Omaa pallollista kaveria ei juurikaan autettu, vaan mentiin mieluummin piiloon.

– Itselleni jäi hiukan sellainen kuva, ettei kentälle nyt kyllä jätetty ihan kaikkea, mitä olisi voinut jättää. Tosi vaikea tästä on erityisesti mitään järin positiivista löytää, vaikka kuinka yrittäisi. Toivottavasti tämä nyt toimii jonkiinlaisena herätyksenä koko joukkueelle, tiivisti "Jylppy" tunnelmat.

Pitkään ei kuitenkaan ole varaa pyöriä itsesäälissä ja surkutella tulosta, sillä jo ensi viikonloppuna pelit jatkuvat VIFK:n tullessa Wallsport Areenaan vieraisille.