U17 tasan Virkiän kanssa

SJK-junioreiden U17 pelasi kelpo matsin sarjatasoa ylempänä pelaavaa Lapuan Virkiää vastaan OmaSp Stadionin hulppeissa olosuhteissa. Ajoittain sangen lämpinäkin käynyt mittelö päättyi lopulta 2-2 (1-1) numeroihin.

Ottelu lähti käyntiin ryminällä ja kolmannella minuutilla kotijoukkueen Elari Hautamäki kaadettiin rangaistusalueella ja vaativan ottelun hyvin tuominnut nuori palloilujuristi Joona Haapa-Aho näytti rangaistupotkua. Virkiän maalivahti kuitenkin torjui Miro Koskiniemen laukauksen. Laukauksen epäonnistumista ikävämpi juttu oli, että tilanteessa polvensa loukannut Hautamäki joutui jättämään pelin kesken.

Ottelu jatkui kotijoukkueen hallinnalla ja Virkiä sai puolittaisia vastahyökkäyksiä. Virkiä siirtyi kuitenkin 1-0 -johtoon, kun vieraiden hyökkääjä pääsi puskemaan kotijoukkueen puolustuksen keskeltä pallon maalin takanurkkaan.

Vain muutama minuutti Virkiän maalin jälkeen kotijoukkue tasoitti Luukas Ventelän toimiessa viimeistelijänä. Ensimmäisen jakson loppupuolella Virkiä sai hieman paremmin otetta pelistä ja piti palloa kotijoukkueen puolustaessa tiiviisti.

Toisella jaksolla Virkiä siirtyi 2-1 johtoon lähes täydellisellä ensimmäisen maalin kopiolla. Ottelu näytti jo päättyvän vierailijoiden voittoon, mutta lisäajan viime hetkillä Virkiän puolustus kaatoi Kaapo Kangaskokon rangaistusalueella ja tuomitusta rangaistuspotkusta Atte Kiviluoma viimeisteli kylmähermoisesti tsippaamalla ottelun lopputuloksen 2-2.

Kotijoukkueen valmentaja Petri Kangaskokko totesi pelin jälkeen: "Ottelu tarjosi meille hyvän mahdollisuuden katsoa missä tällä hetkellä mennään. Pojista huomaa, että taitoa on kyllä mutta, ehkä kuntopuolella on eniten tekemistä. Toki pelilliset & kilpailulliset lopputulokset  tulevat hyvän tekemisen kautta, johon päästään teemamme "Nauti pelaamisesta"-kautta."

Tästä on hyvä jatkaa kohti kesää ja toivottavasti ensi kuussa alkavia sarjapelejä.