Ulosajo, maalisuma ja hukattu sauma

Ulosajo, maalisuma ja hukattu sauma19.09. Hangö IK – TP 5-4 (2-2)03 min 0-1 Mikael Muurimäki25 min 0-2 Marcelo Nunes26 min 1-2 Tommi Miettinen35 min 2-2 Tom Enberg49 min 2-3 Mika Kallio53 min 2-4 Mikael Muurimäki57 min 3-4 Tomi Kinnunen83 min 4-4 Tom Enberg90 min 5-4 Jarmo PiiriHangon IK pystyi vasta neljännellä yrityksellään kaatamaan TP-Seinäjoen. Maalijuhlissa TP-Seinäjoki johti ottelua kahdesti kahdella maalilla, mutta päästi silti kotijoukkueen iskemään vielä ottelun loppuhetkillä tasoituksen ja voittomaalin.Kaiken kukkuraksi Mika Hiekka otti punaisen kortin, joka oli TP-Seinäjoen pelaajille jo kolmas Ylemmässä loppusarjassa. Tuollainen jos mikä osoittaa melkoista kurittomuutta joukkueelta.TP-Seinäjoki sai otteluun erinomaisen startin Mikael Muurimäen tehtyä jo kolmen minuutin jälkeen johtomaalin Jani Honkavaaran esityöstä."Hangolla oli pari-kolme erikoistilannetta heti alkuun ja koko joukkue ylhäällä. "Honsu" syötti "Mikin" puolesta kentästä yksin läpi ja vaikka siihen pari hankolaista ehtikin mukaan, hoiti "Mikki" homman hienosti pistäen pallon maaliin", selvitti TP-Seinäjoen kakkosvalmentaja Asko Ristimäki.Johto kasvoi 25. minuutilla peliin palanneen Marcelo Nunesin toimesta. Marko Mäenpää lähetti keskityksen rangaistusalueelle puolesta kentästä ja Hikkenin maalivahti Kari Laukkanen oli juuttunut paikoilleen viivalle antaen näin Marcelolle mahdollisuuden puskea pallon alakulmaan.Vieraiden hyvä alku ei kuitenkaan kestänyt, sillä niin kuin niin kovin monta kertaa aikaisemminkin tällä kaudella, niin nytkin pääsi vastustaja rokottamaan.Peliä ehdittiin pelata vain noin minuutti, kun HIK sai kulmurin, jonka jälkeen pruukilaiset jälleen antoivat pallon pomppia luukulla ennen kuin ylös noussut Tommi Miettinen sai sohittua pallon maaliin. Päätuomari ei maalia nähnyt, mutta avustava liputti pelivälineen käyneen viivan väärällä puolella ja näin pallo vietiin keskiympyrään.Tasoituksensa HIK sai arvokkaan plauumuuttajansa, Tom Enbergin, toimesta. HIK katkaisi TP:n sivurajan ja Enberg pääsi laukomaan pallon Mika Kallion jalan kautta ohi Jani Luukkosen.Taukoa vietettiin numeroissa 2-2, mutta taas toisen jakson alussa vieraat juhlivat.Arto Jalasvaara ajoi hyvin kohti aluetta ja mies kaadettiin vaparin arvoisesti aivan rankkualueen ulkopuolella. Seuranneesta vaparista Mika Kallio tykitti suoraan komeasti ohi muurin vieden TP-Seinäjoen uudelleen johtoon."Se oli tosi hyvä veto ihan alasivuverkkoon. Laukkanen jäi muurin taakse, eikä oikein varmasti nähnyt tilannetta ennen kuin pallo oli maalissa", arveli Ristimäki.Neljä minuuttia myöhemmin pruukilaiset tuulettivat taas. Jo toistamiseen Jani Honkavaara nappasi keskialueella Hikkenin harhasyötön ja syötti "Mikin" läpiajoon. "Mikki" ei taaskaan erehtynyt, vaan pisti pallon toistamiseen ohi Laukkasen vieden pruukilaiset jälleen kahden maalin johtoon.Se ei kuitenkaan riittänyt, vaan ihmeellisesti koko konsepti sekosi taas kerran ja kotijoukkue juhli lopun aikaa.Ensin joukkueen pitkänhuiskea ja kankeahko etutoppari Tomi Kinnunen nousi ja pelasi seinän parissakympissä päästen nokikkain Luukkosen kanssa. Mies ei erehtynyt, vaan pallo löytyi TP:n maalista 57. minuutilla.Viimeisen kymmenen minuutin aikana kotijoukkue iski kahdesti ja lisäksi vaihdosta Arto Jalasvaaran tilalle tullut Mika Hiekka katseli keltaista toistamiseen lähtien aikaistettuun suihkuun ja jättäen vieraat pelaamaan taas kerran vajaalla.Hikkenillä oli reilun 80. minuutin pelin jälkeen parikin kulmuria, eikä tilannetta saatu purettua. Pallon ajauduttua rangaistusalueelle Tom Enberg veti puolittaisen saksipotkun, joka muutti tällä kertaa suuntaa Jani Honkavaaran jalasta painuen maaliin. Näin peli oli tasan.Aivan ottelun lopussa HIK haki voittomaalia väellä ja voimalla nostaen ylös maalivahti Kari Laukkasenkin kulmatilanteessa.Laukkanen lähti jo palaamaan kohti maaliaan, mutta uuden kulman jälkeen pallo nousi korkeuksiin ja kimposi Laukkasen päästä pilkun kohdalla olleelle Jarmo Piirille, joka veti kääntölaukauksen takapesään ratkaisten kamppailun 92. minuutilla."Kyllä siinä aikaa oli tuhlautunut, joten ei se väärin ollut kellotettu ja olihan meilläkin vielä yksi paikka sen jälkeen, jossa nostimme kaikki ylös, Luukkosenkin", kertoi Ristimäki, jota jäi kaivelemaan keskittymisen katoaminen."Ei jakseta pelata täyttä matsia, tehdään tyhmiä virheitä, konsepti sekoaa kokonaan ja paineen alla tulee hirveitä mokia. Ihan kuin tässä olisi joku perustavaa laatua oleva virhe meillä", aprikoi "Akkeri" harmissaan.TP-Seinäjoen riveistä olivat poissa olkapäätään potenut Pinduca, Pasi Oksanen ja Timo Rasinmäki, sekä Lasse Männikkö.Varoituksia tuli taas nippu. Betinho, Jyri Hietaharju ja Mikael Muurimäki katselivat kaikki keltaista Mika Hiekan kahden keltaisen ja punaisen lisäksi.