Unelma pysyi elossa

SJK-juniorit – OLS 1-0 (0-0)

64 min 1-0 Emil Pannula

SJK-juniorit otti elintärkeän voiton Wallsport Areenassa Oulun Luistinseurasta. Emil Pannula voimalla tykittämä osuma riitti täyteen pistesaldoon ja tuo koma osuma piti joukkueen unelman paikasta kesän SM-sarjassa edelleen hengissä.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tarkkaa pelaamista, joskin jo viidennellä peliminuutilla kotijoukkueen keskikenttäpelaaja Antti Torniainen laukoi kulmurin jälkitilanteesta pallon tolppaan. Ensimmäisellä puoliajalla oli myös pari muuta paikkaa, joista toisessa vierasjoukkueen maalivahti esitti huikean torjunnan ja näin puoliajalle mentiin maaleitta.

Toisella puoliajalla kummallakin joukkueella oli puoliajan ensimmäisellä puoliskolla omat saumansa avata maalihanat, mutta maalia jouduttiin kuitenkin lopulta odottamaan 64. minuutille, jolloin Oskar Pihlaja nousi vahvasti oikealta ja tarjoili namupassin Emil Pannulalle. Pannula ei jäänyt asettelemaan, vaan tulitti moisenkin ohjuken maaliverkkoon, eikä OLS:n veskari ehtinyt edes reagoida tilanteeseen.

Luonnollisestikin lopussa vieraat saivat hienoisen otteen pelistä ja pystyivätkin painamaan pelin kohti SJK-junioreiden päätyä. Isäntien maalilla Onni Pelkkikangas hoiteli kuitenkin kaikki yrityksen taidolla, eikä tasoitusta nähty.

Voisi väittää, että SJK-juniorit pystyivät selvästi nostamaan omaan tekemisen tasoaan edellisviikonlopun kamppailusta Ilvestä vastaan. Taisteluilme oli todellakin hyvä ja jokainen jätti kentälle varmasti kaiken.

Voitto OLS:sta tarkoitti sitä, että edelleen kaikki on mahdollista. Toki pääsy SM-karsintaan vaatii sitä, että joukkue voittaa viimeisessä ottelussaan Kuopion Palloseuran vieraissa. Sarjataulukko ei tällä hetkellä kerro ihan koko totuutta, sillä osalla joukkueista on vielä jäljellä kaksi peliä. Samoista sijoista SJK-junioreiden kanssa taistelevat tasapisteissä oleva RoPS ja 12 pisteessä oleva FF Jaro.SJK-junioreiden on voitettava siis KuPS vieraissa. Samaan aikaan  FF Jaron ja/tai RoPS:n on hävittävä otteluitaan, tai ainakin RoPS:n on jäätävä tasapeliin Ilvestä vastaan. Joka tapauksessa jokaisessa jäljellä olevassa ottelussa on paljon panosta, paitsi pelaaville joukkueille, myös SJK-junioreille.