Vaasalaiset veivät voiton

SJK:n nollakutoset pelasi tiistaina Prunttimäen viheriöllä VPS:n vastaavaa ikäryhmää vastaan P12 Ykkösen kamppailussa. Alkukesän olosuhteisiin nähden peli päästiin pelaamaan kohtuu hyväkuntoisella viheriöllä, joskin edellispäivän vesisateen johdosta ei mutalammikoilta vältytty.

Itse peli oli kohtalaisen tasaista ensimmäisellä puoliajalla, joskin VPS hallitsi hienokseltaan pallollista peliä. Otteluun saatiin kuitenkin salama-alku, kun pelikellossa oli vasta 1 minuutti, ja pallo oli vaasalaisten verkossa ensimmäisen kerran Taavi Kangaskokon toimesta.

Vaasalaiset tekivät kuitenkin 2 seuraavaa maalia, ja takaa-ajo kääntyi SJK:n suuntaan. Tähän pojat vastasivatkin hyvin Tuukka Marttilan tasoittaessa, ja Taavi Kangaskokon vietyä SJK:n johtoon. VPS tuli kuitenkin ensimmäisen puoliajan loppuun vielä tasoihin, ja tauolle mentiin lukemissa 3-3.

Toinen puoliaika alkoi vaasalaisten hallinnalla, ja hyvin nopeasti menivät johtoon 4-3. Taavi Kangaskokko täydensi illan osumasaalistaan tehden hattutempun, ja tasoittaen pelin: 4-4. Tämän jälkeen VPS kuitenkin meni menojaan, ja teki 4 seuraavaa maalia. Oliver Metsälä vielä kavensi ottelun loppupuolella, kunnes VPS:n Olavi Keturi sinetöi loppulukemiksi 9 – 5 vierailijoille. Vieraiden tähti oli 5 maalia tehnyt Miika Kela.

Tämä peli toimi hyvänä kenraaliharjoituksena SJK-ryhmälle, joka matkustaa viikonlopuksi Tampereelle Ilves Cupiin. Samaan turnaukseen lähtee myös tiistainen vastustaja.