”Vähis” huimassa vireessä

”Vähis” huimassa vireessäTP-Seinäjoki – Norrvalla FF/2 5-1 (1-1)33 min 0-1 oma maali35 min 1-1 Jaakko Vähäpesola53 min 2-1 Jaakko Vähäpesola78 min 3-1 Miika Asunmaa79 min 4-1 Jaakko Vähäpesola87 min 5-1 Jarno TakamäkiNuori Jaakko Vähäpesola päätti ottaa itse ohjat käsiinsä ja ratkaista TP-Seinäjoen edustusjoukkueen kamppailun Nelosen sarjataulukossa viidentenä ollutta Norrvalla FF/2:ta vastaan, joka keväällä tuotti harmittavan tappion pruukilaisille numeroin 2-1. Revanssi maistui maukkaalle, sillä sen myötä joukkue jatkaa edelleen kuuden pisteen päässä olevan Sundom IF:n takaa-ajoa, vaikkei tänään VIFK Utvecklingiltä apuja tullutkaan joukkueen hävittyä paikallisottelunsa Sundomissa 3-1.Peli alkoi todella tahmeasti kotijoukkueen osalta, vaikka paikkoja oli maalintekoon niin Juuso Koskelalla, Jussi Kankaanpäällä kuin vihdoin ja viimein pelikentille palanneella Seinäjoen Jalkapallokerhon Miika Asunmaallakin. Myös vieraat saivat pari mehukasta paikkaa, mutta maalinsa Norrvalla FF/2 sai hieman turhauttavalla tavalla pallon kimmahdettua katkoa yrittäneen Jyri Reinilän jalasta omiin Toni Koivusaaren oltua menossa jo toiseen suuntaan.Aivan kuin tuo maali olisi herättänyt isännät, sillä vain pari minuuttia maalin jälkeen peli oli tasan Jaakko Vähäpesolan aloitettua illan esityksensä. Ensimmäiseen maaliin hyvän syötön tarjoili taas pirteästi pelannut Saku Koskinen.Tauolle mentiin tasalukemissa, mutta heti puoliajan jälkeen Koskisella oli paikka viedä kotijoukkue johtoon. Vielä sillä kertaa vieraiden maalivahti veti kuitenkin pidemmän korren, mutta 53. minuutilla ”Vähis” esitti komean soolon, jonka päätteeksi hän pisti pallon väkisin maaliin vieden isännät johtoon. Ennen illan kahta osumaa nuorukaisella oli tilillään vain yksi maali, sekin muuten syntyi juuri vöyriläisten verkkoon keväällä.Toisella puoliajalla vieraat jäivät pelillisesti totaalisesti kotijoukkueen jyrän alle. Liekö ollut niin, että kunto ratkaisi, sillä lopussa verkot heiluivat vielä kolme kertaa.Kun peliä oli jäljellä 12 minuuttia, nousi ”Vähis” laidaltaan päätyyn saakka ja tarjoili luukulle herkullisen syötön. Vauhdilla tilanteeseen tullut Miika Asunmaa avasi heti kauden ensimmäisessä ottelussa maalitilinsä tulittamalla pallon voimalla verkkoon. Edellisestä osumasta ei ehtinyt kunnolla kulua minuuttiakaan kun Tomi Anisimaan nappisyöttö tavoitti maalinmakuun päässeen ”Vähiksen”, joka kruunasi iltansa sinetöimällä hattutemppunsa.Kotijoukkue ei malttanut vieläkään lopettaa maalintekoa, vaan vielä kolme minuuttia ennen loppua Vähäpesolan tilalle tullut Jarno Takamäki nakkasi melkoisen gorillan selästään päästyään karkuteille. ”Jarski” pisti pallon verkkoon 87. minuutilla oltuaan nokatusten maalivahdin kanssa viimeistelemällä kauden toisen maalinsa.Ottelun ratkaisu oli oikeastaan tauolla tullut vaihto, jonka myötä Jaakko Vähäpesola nostettiin pakin tontilta ylemmäs. Nuorukainen kiitti luottamuksesta ja nakutti tehot 3+1. Ei pöllömmin kun ajatellaan, että maalisaldo kolminkertaistui kerralla.Voitto pitää TP-Seinäjoen edelleen nousutaistelussa mukana kun jäljellä on viisi kierrosta. Nousu ei kuitenkaan ole omissa käsissä ja kisassa on mukana useampikin joukkue. Sarjaa johtava Sundom IF isännöi Tapio Haaviston ja Kari Hietamäen valmentamaa ryhmää torstaina kotikentällään, eikä siitä pelistä vieraille riitä mikään muu kuin revanssi kevätkierroksen tappiosta.”Ei meille riittänyt tänäänkään muu kuin voitto. Sillä me pysyimme elossa. Torstaina on sitten taas kova paikka ja se matsi on voitettava, sillä SIF kohtaa vielä kolmannen nousua tavoittelevan ryhmän, eli Kaskö IK/Teuvan Pallon”, tiivisti kupletin juonen ytimekkäästi vastuuvalmentaja Haavisto.TP-Seinäjoki: Toni Koivusaari, Jaakko Vähäpesola (79. Antti Takala), Juho Pajula, Jyri Reinilä, Jukka Yli-Renko, Saku Koskinen, Tomi Anisimaa, Jussi Kankaanpää (62. Ramelo Loddin), Juuso Koskela (46. Herman Mäenalanen), Miika Asunmaa (79. Jarno Takamäki), Juha Ylihärsilä (74. Joonas Kuivalainen)