Vain kunniaa tyrkyllä

Vain kunniaa tyrkylläNelosessa kolmantena oleva TP-Seinäjoen edustusjoukkue päättää kautensa lauantaina Linnanpuiston nurmella saadessaan vieraakseen vaasalaisen ABC:n, joka edelleen taistelee sarjapaikastaan. Siinä missä vaasalaisilla on selkeästi panosta tässä Nelosen sarjakauden päättävässä kamppailussa, kotijoukkueelle on tarjolla vain mainetta ja kunniaa, jos sitä nyt voi sanoa olevan Nelosessa tarjolla.Parhaassa tapauksessa voitolla irtoaa nelossija, pahimmassa tapauksessa sekä nyt toisena oleva Kaskö IK/Teuvan Pallo, että neljäntenä oleva FC Kiisto A-Team painelevat ohitse ja tuloksena on nelossija viime kauden tapaan.Lienee sanomattakin selvää, että tämä(kin) kausi on ollut isännille melkoinen pettymys. Sitä tuskin pyyhkii pois se, vaikka sarjassa kakkoseksi tultaisiinkin. Sundom IF oli aivan omaa luokkaansa ja joukkueella onkin 15 pisteen kaula lohkon kärjessä, joten voidaan kai todeta heidän voittaneen lohkon varsin ansaitusti.Toiveet ennen kauden alkua olivat toki korkealla, mutta pelit eivät hajanaisella ryhmällä sujuneet haavekuvien mukaisella tavalla.Viimeiset kamppailut kuvastavat melko hyvin koko kautta. Viimeksi sarjajumbo ja jo toista kertaa peräkkäin Vitoseen putoava Sisu kaatoi vajaalla pelanneen TP-Seinäjoen 2-0 ja sitä edelsi varsinainen Waterloo Vähässäkyrössä, missä tuli pataan peräti 7-2. Kahta tappiota toki edelsi puolihuolimaton voitto Nurmon Pallosta lukemin 4-0.ABC ei sekään ole mitenkään erityisen vahvasti esiintynyt viime viikkoina, vaikka taisteleekin edelleen sarjapaikastaan kaksi pistettä taulukossa edellään olevan Nurmon Pallon ja kolme pinnaa edellään olevan VäVin kanssa, jolle joukkue tosin hävisi edellisessä ottelussaan kotikentällään 2-0. Sitä puolestaan edelsi aakkosmiesten tappio Sundom IF:n vieraana numeroin 5-1.Kevätkierroksen ottelussa Vaasan Vaskiluodon nurmella TP-Seinäjoki pystyi puristamaan voiton ABC:stä numeroin 2-1 (2-0) Samir Bouroussin oltua ottelussa erinomaisella pelipäällä. SJK:ssakin muutaman kerran onnistunut nuorukainen iski avausmaalin 22. minuutilla ja voittomaaliksi jääneen toisen osumansa neljä minuuttia ennen taukoa. Isännät nousivat peliin mukaan 58. minuutilla Sam Levanderin viimeisteltyä kavennuksen, mutta kiri katkesi kuitenkin tuohon osumaan. Bouroussi onkin ollut kotijoukkueen tehokkain päättyvällä kaudella viimeisteltyään 10 maalia.Viime kaudella ABC oli varsin ikävä vastustaja TP-Seinäjoelle, vaikka joukkueet kohtasivatkin ainoastaan kerran. Onkilahden koulu pihassa pelatussa ottelussa isännät nimittäin ottivat selvän 4-1 (2-1) –voiton aneemisesta vierasjoukkueesta Jonas Åbladtin, John Vikströmin, Stefan Grönholmin ja Svante Söderholmin maaleilla. Vieraiden ainokaisen onnistui viimeistelemään Janne Kotamäki. Syyskierroksen ABC haki vauhtia Vitosesta, mutta palasi Neloseen sijoituttuaan kolmanneksi, eli viimeiselle nousijan paikalle.Ottelu alkaa valitettavasti samaan aikaan kuin B-junioreiden SM-sarjan kamppailu Prunttimäessä PK-35:ttä vastaan, eli klo 15.00 Linnanpuistossa.