Vaisu voitto paikallisesta

Torstai-illan jalkapalloantia Seinäjoella tarjoiltiin Jouppilanvuoren tekonurmella kun U17-ikäluokan Kakkosen paikallismatsissa olivat vastakkain isäntäseura Sepsi-78 ja SJK-juniorit. Joukkueet lähtivät matsiin totaalisen erilaisista lähtökohdista. Kotijoukkue oli ottanut pataansa peräti 17-0 avauspelissään vieraiden puolestaan voitettua avausmatsinsa 12-0.

Kenties myös mustapukuinen nuoriso oli lukenut tulokset hyvin, sillä pelaaminen oli kuin sen kuuluisan täin tarpomista siinä tahmeassa ruskeassa tervassa. Harvoin sitä näin selvänumeroisen voiton jälkeen voi todeta, että eipä ollut erityisen hyvää peliä. Tauolle mentiin maalittomassa tilanteessa, mutta sitten alkoi tapahtua.

Sepsi-78 v SJK-juniorit 0-5 (0-0)43 min 0-1 Elari Hautamäki52 min 0-2 Elari Hautamäki60 min 0-3 Luukas Ventelä74 min 0-4 Vili-Verneri Tuisku76 min 0-5 Vili-Verneri Tuisku

Ottelun alussa SJK-juniorit loi tukun erinomaisia maalipaikkoja, mutta palloa ei vain saatu verkkoon. Se tuntuikin turhauttavan nuorison melko pahasti. Jatkuva protestointi paitsiotuomioista oli turhaa, vaikka sangen aiheellista ainakin ajoittain. Tuntui kuin 1970-luvun paitsiosääntö olisi ollut voimassa toisella kenttäpuoliskolla.

Toisen puoliajan alkuun nähtiin ihan highlightsmaali, jonka viimeisteli Elari Hautamäki. Sama pelimies oli asialla yhdeksän minuuttia myöhemmin. Lopullinen rautanaula isäntien arkkuun tuli Luukas Ventelän toimesta.

Tasoero joukkueiden välillä oli miltei mielikuvituksellinen, mitä taitoon tulee. Sen sijaan Sepsi-78:n asenne peliin oli upea. Joukkue pisti itseään likoon taistellen sitkeästi. Kaiken kukkuraksi vierasjoukkue sai maalivahti Viljami Hirven näyttämään vähintään Gianluigi Buffonilta.

Edes hyvän ottelun pelannut veskari ei kyennyt estämään Vili-Verneri Tuiskun kahta kosmeettista maalia parin minuutin välein ottelun loppuhetkillä.

Voitto piti kuitenkin SJK-junioreiden saldon erinomaisena. Kahden matsin jälkeen lohkon kärkipaikka on yhteinen yhdessä FC Ylivieskan kanssa. Kumpikin on paukuttanut maaleja tolkuttomasti voittaen molemmat ottelunsa.

Seuraavassa ottelussaan SJK-juniorit ottaa mittaa ensi tiistaina kotikentällään FF Jaro/2:sta.