Valakari pommitti pisteet

KuPS – SJK-juniorit 1-2 (0-1)

02 min 0-1 Onni Valakari

72 min 1-1 oma maali

83 min 1-2 Onni Valakari

SJK-junioreiden vierasreissu Kallaveden kupeeseen, kalakukkojen maille, Kuopioon sujui erinomaisesti. Nyt nähtiin taas sellaista otetta ja osaamista, mitä on tiedetty joukkueesta löytyvän. 

Joukkueen sankari oli keskikentan keisari Onni Valakari, joka vasurista syntyivät vieraiden maalit. Jälkimmäisen maalinsa Valakari viimeisteli kun lisäajan kolmas minuutti oli kulumassa ja jokaien voi vain kuvitella, millaisen riemun tuo osuma aiheutti.

– Ensimmäinen puoliaika alkoi meiltä todella hyvin. Ei siinä mennyt kuin 61 sekuntia kun pallo oli KuPS:n verkossa. Onni laukoi jostain paristakympistä ja pallo otti jotenkin erikoisen kierteen vasurin ulkosyrjästä. Se yllätti kyllä veskarin ihan täysin, sillä hän syöksyi ihan eri nurkkaan kuin mihin laukaus painui. Oli aika erikoinen kierro, kertasi joukkueen päävalmentaja Jyri Hietaharju joukkueensa ensimmäistä osumaa.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tiiviisti puolustaneen vierasjoukkueen hienoista hallintaa ja erityisesti vasemmalla pelannut Johan Lamberg sai koutsiltaan paljon kiitoksia.

– Johan osallistui kyllä hienosti pelin rakentamiseen sieltä laidaltaan. Muutama laukaus saatiin aikaiseksi maalin lisäksi, mutta eipä sen isompaa, Hietaharju jatkoi otteluanalyysiään.

Toiselle puoliajalle kotijoukkue tuli hakien raivoisasti tasoitusmaalia. Vierasjoukkue olikin ahdingossa, mutta selvisi melko pitkään.

– Kyllä siinä KuPS painoi. Ei päästy oikein mihinkään. Sitten painostuksen myötä he saivat aika paljon erikoistilanteita. Siinä tuli niin kulmureita kuin vapareitakin, Hietaharju jatkoi.

Yksi tällainen erikoistilanne sitten koituikin vierasjoukkueen kohtaloksi kun Savon Sanomat Areenan pelikelli oli ehtinyt 72. minuutin kieppeille. Sivuvapari otti märästä kentästä semmoisen liippauskimmokkeen ja kimposi sen jälkeen pakin jalasta omiin.

– Se on semmoinen tilanne, ettei sille oikein mitään mahda, kun pallo ottaa tuollaisen kimmokkeen. Ei sille mitään mahtanut, Hietaharju kävi tilannetta läpi.

Vaikka KuPS saikin tasoituksen, eivät päät painuneet. Lopussa sai vierasjoukkue palkintonsa kovasta työnteostaan. Voittomaali olikin hieno yhdistelmä.

– Juuso (Lindgren) pelasi pallon vasemmalta boksiin Oskarille (Pihlaja), joka puolestaan pelasi sen takaviistoon ja siitä onni pommitti vasurilla heti ykkösellä pallon eteen ja ylös, Hietaharju piirteli mentaalisella liidulla mentaalisen kuvan komeasta maalista.

Vaikka SJK-junioreilta oli ottelusta sivussa kaksi terävää syömähammasta Oskari Aunulan ja Jussi Vähäpesolan muodossa, joukkue teki töitä paikaten poissolot upeasti.

– Koko puolustuslinja oli loistava, eikä tässä voi muitakaan moittia. Keskikenttäkin toimi todella hyvin, jakoi Hietaharju omilleen kehuja.

Viikonlopun otteluissa nähtiin muutenkin mielenkiintoisia tuloksia, sillä Ilves kaatoi ensimmäisenä joukkueena HJK:n otettuaan kotikentällään 2-0 -voiton. Myös piristynyt VPS otti selvän 3-0 -voiton OLS:sta. KäPa puolestaan otti hiukan pesäeroa Klubiin 4-1 voitollaan FC Espposta, jonka muuten SJK-juniorit kohtaa ensi lauantaina vieraskentällä.