Väsynyt Oranssi –94 kärsi tappion

Väsynyt Oranssi –94 kärsi tappionTP-Seinäjoen C-15 poikien Oranssi jatkoi aluesarjapelejään keskiviikkoiltana Silmukkatien kentällä Vaasassa. Ilmeisesti viikonlopun kuusi peliä Kai Pahlman Cupissa vielä painoivat jäntereissä liikaa, kun peli oli Vaasan IFK:ta vastaan käydyssä ottelussa tuskaista. Väsymys saattoi hyvinkin olla vielä muutakin kuin fyysistä ylirasitusta. Liikettä kyllä riitti, mutta järki ei ollut mukana. Ei kyllä onnikaan ollut myötä.VIFK:llä oli pelitilanteissa vain kaksi maalintekopaikkaa, jotka se hyödynsi. Sen lisäksi tähtipaidat missasivat yhden rangaistuspotkun. Loppulukemat 2-1 (1-0) ovat kovin mairittelevat isännille. Tällä kertaa ainakin pari pruukilaista pelasi puolikuntoisena saatuaan hengitystiensä tukkoon Porvoon reissulla joko yöllä ikkunasta tulleen kylmän tuulenvireen vilustuttamana tai majoitustilana olleen homekoulun höyryjen altistamana.Joka tapauksessa ottelu oli suoraa jatketta viime aikojen hivenen alavireiselle pelille, johon pitäisi pikimmiten saada terästäytynyt muutos. Töitä tehdään kyllä rajusti, mutta palloa ei saada maaliin samassa suhteessa. Aluesarjassa on nyt kahden pelin jälkeen yksi voitto ja tappio. Kaikki on vielä auki, sillä kevätkierroksen tapaan ristiin pelaamisia näyttäisi tulevan enemmän kuin voisi olettaa.TP hallitsi avausjaksoa miten tahtoi, mutta niin vain kävi, että 20. minuutilla kotijoukkue pääsi tekaisemaan 1-0 johdon ensimmäisestä vedosta kohti maalia. Pari minuuttia lisää ja tuomari määräsi pallon pilkun kampittamisen seurauksena. TP:n onneksi rankku meni ohi maalin.Toisen jakson 4. minuutilla VIFK karkasi jo 2-0 johtoon, kun maalivahti Miko Saarela epäonnistui vastaantulossaan. Maalia seurasi sekalaisen pallottelun jakso, joka vasta ottelun loppupuolella kääntyi TP:n hirmuiseksi painostukseksi. Peli saatiin vasta siinä vaiheessa kunnolla uomiinsa ja palloa vyörytettiin kiihtyvällä tahdilla kohden sinipaitojen maalia. Peliryhmittelyn muutoksilla näytti olevan merkitystä. Antti Viita nostettiin topparin tontilta keskikentän pohjalle, jolta paikalla ankarasti ja hyvällä asenteella töitä taas kerran tehnyt Aleksi Ahde nostettiin keskikentälle ja aivan lopuksi vasemmaksi linkiksi. Aapo Metsä-Ketelä siirtyi siinä vaiheessa toppariksi, kun hän oli aloittanut keskikentällä ja pelannut hetken keskikentän pohjallakin. Lopussa Aapo pelasi vielä laitapakkina.Kova painostus tuotti tulosta 27. minuutilla, kun Pekka Jaskari vapautti syötöllään Panu Lepänmaalintekoon. Hieno 2-1 kavennusmaali tuli vain liian myöhään. Aika loppui yksinkertaisesti kesken. Toivottavasti se peli, millä Vaasassa lopetettiin, jatkuu seuraavassa koitoksessa alusta loppuun.Pekka Jaskari pelasi yksin kärjessä, kun ei oikein ollut ketään hänen tuekseen heittää. Pekka teki taas paljon töitä. Muutamissa tilanteissa olisi toivonut Pekalta hivenen parempia rinnalla pallon haltuunottoja, kun vastaanotto oli enemmän target –pelaajalle ominaista. Pallo ponnahti turhan kauas vikkeläkinttuisen pelimiehen lähettyviltä. Yhden kerran Pekka irtosi näyttävästi, mutta laukaus viuhahti vain hivenen maalin ohi.Laitalinkeistä Sammy Saarinen ei ollut Porvoon pelien vireessä. Väsymys painoi selvästi. Sen sijaanMatti Rajala pelasi pirteämmällä ilmeellä kuin ehkä kertaakaan viikonloppuna.Puolustuksessa Miika Eronen sai odotetusti lisävastuuta Porvoon hyvien peliminuuttiensa ansiosta. Iltapuhde vasempana laitapakkina oli onnistunut. Miika on vahva pääpelissä ja myös jalalla pallo lähtee kohtuullisen mukavasti. Toivottavasti lisävastuu tuo kaikin puolin lisäintoa, jota ei kenelläkään ole ikinä liikaa.Ysinelosten seuraava aluesarjapeli on jo ensi maanantaina Pietarsaaressa, kun vastassa on FF Jaro, joka näyttäisi olevan kovin kanto kaskessa. Monta ottelua on kuitenkin aluesarjassa vielä käymättä. Yksikään oranssipaitainen ei voi olla IFK-peliinsä täysin tyytyväinen, mutta lisälevon ja ankaran itsetutkiskelun kautta toivon mukaan aukeaa parempi huomen.