Vedenjakajalla

Vedenjakajalla Kun TP-Seinäjoki lauantaina saa kotikentälleen vastaansa Kakkosen Lohko C:n kärkijoukkueen, PS Kemi Kingsin, on joukkue vedenjakajalla. Edessä on kauden 13. ottelua ja aivan varmasti tähän mennessä pelatuista se tärkein.Nyt on nimittäin saatava pisteitä tai lohkon kärki menee menojaan. Se on varmasti tiedostettu joukkueen sisälläkin ja sen eteen tullaan tekemään töitä hartiavoimin.Kemiläisjoukkue on kuitenkin todella kovanluokan mittari. Viime kaudesta joukkue menetti Juha Eteläahon TP:lle, Tommy Torvikosken Kokkolaan ja Antti Uimaniemen Rovaniemen Palloseuraan. Tilalle hankittiin kuitenkin kolme ammattimiestä idän suunnalta, eli PS Kemi on samoilla linjoilla kuin moni muukin Lohko C:n joukkue. Katseet on käännetty nousuun vaikka sitten ammattimiesten voimalla.Tähän saakka kemiläisten projekti onkin edennyt aivan suunnitelmien mukaisesti. Tilillä on vain yksi tappio, joka tuli toiselle kärkiryhmään kuuluvalle joukkueelle, Kuopion Kingsille, vieraissa 1-0. Viimeksi kaatui kuitenkin FC Kipparit peräti 7-1, joten tulivoimaakin punanutuilla on todella paljon. Tähän mennessä PS Kemi on kaatanut kotikentällään OPS:n 3-0 ja JBK:n 4-0. Sen sijaan Sepsi-78 ja KajHa ovat hakeneet tasapelipinnat Kemistä. Vieraissa kaatui Norrvalla 2-0, FC YPA 3-1, FC Lynx 2-0 ja FC Kiisto 2-1. Edellisessä vieraspelissään PS Kemi joutui tyytymään maalittomaan tasapeliin juuri keskiviikkona TP-Seinäjoen 2-1 kaataneen OLS:n kanssa.Vastaavasti TP-Seinäjoen kurssi on ollut viime aikoina kovin mollivoittoinen. Tauon jälkeen pelattiin kotikentällä FC Kippareita vastaan ja siitä toki irtosi 4-1 –voitto, mutta sen jälkeen tuli nokkaan Kuopiossa 2-1 ja heti perään vaatimattomalla esityksellä 1-1 –tasapeli Norrvallan kanssa kotona. Keskiviikkona Oulussa pelillinen esitys oli täysin tyydyttävä, mutta tulos ei mairitellut. Itse asiassa se imarteli isäntiä.Nyt olisi saatava tuloksellinen taso Oulussa nähdyn pelin tasolle. Silloin olisi saumoja aloittaa se paljon puhuttu kärjen takaa-ajaminen, sillä nyt vaikuttaisi siltä, että lähes koko joukkue alkaa olla pelikuntoinen.PS Kemin kanssa on pelattu aikaisemminkin. Viime kaudella kohdattiin peräti kolme kertaa, sillä sarjapelien lisäksi TP-Seinäjoki kävi putoamassa Suomen Cupista Sauvosaaressa numeroin 3-0. Sarjapelissä Mikael Muurimäki oli kuitenkin ainoa onnistuja ja se riitti 1-0 –vierasvoittoon. Kotikentällä nykyisin oranssia paitaa kantava Juha Eteläaho oli kuitenkin aivan liian hankala pideltävä. Mies tulitti hattutempun ja PS Kemi vei pinnat pohjoiseen syyskierroksella lukemin 4-2. TP-Seinäjoen maaleista vastasivat tuossa ottelussa Petri Niemi ja pilkulta onnistunut Ville Pajula. Yhden PS Kemin maaleista teki puolestaan Erkka Pätsi.Viime kautta edeltävät aiemmat kohtaamiset löytyvät kaudelta 2003. Silloin PS Kemi voitti molemmat ottelut. Seinäjoella Tapio Heinonen ja edelleen joukkueessa pelaava maaliahne Esa Savolainen ratkaisivat matsin vieraille 2-0. Sauvosaaressa TP-Seinäjoki pisti Pohjoislohkon voittanutta PS Kemiä vastaan hanttiin ihan vakavissaan. Esa Savolainen vei isännät kahden maalin johtoon ja Aki Myllyneva lisäsi johdon jo kolmeen osumaan, ennen kuin vieraat tulivat peliin mukaan aivan viime minuuteilla. Ensin Mikko Ylihärsilä iski kavennuksen ja heti perään Janne Salli toi puskullaan vieraat maalin päähän. Valitettavasti aika loppui ja isännät pitivät pisteet itsellään numeroin 3-2.Kaudella 2000 puolestaan pelattiin Ykkösessä. Silloinkin Esa Savolainen oli TP-Seinäjoen painajainen maalaten jo kahdeksan minuutin pelin jälkeen toukokuisessa kamppailussa. TP-Seinäjoki toipui kuitenkin tuosta maalista ja otti pinnat mukaan lukemin 2-1. Maaleista vastasivat 55. minuutilla onnistunut brassivahvistus Marcelo Nunes, sekä 70. minuutilla Mika Kallio, joka ehti epäonnistua rankkarissa 53. minuutilla. Heinäkuussa TP-Seinäjoki olikin sitten kotikentällään parempi numeroin 3-0. Juuri ennen taukoa vei Arto Jalasvaara isännät johtoon, jota lisäsivät toisella puoliajalla britit Warren Kenna ja Chris Cleaver.Molemmat joukkueet pelasivat kauden päätteeksi alemmassa jatkosarjassa. TP-Seinäjoki vieraili ensin Kemissä ja otti sieltä mukaansa helpot pisteet numeroin 4-0. Arto Jalasvaara teki kaksi ensimmäistä maalia Warren Kennan ja Marcelo Nunesin sinetöityä loppunumerot. Myös toinen kotiottelu päättyi TP-Seinäjoen voittoon numeroin 4-0. Chris Cleaver avasi hanat jo viiden minuutin jälkeen. Betinho, Mika Hiekka ja nuori Mikko Ylihärsilä pitivät huolen lopuista maaleista.Oulussa Johannes Saranpää nappasi jälleen tililleen pari tähteä Veikkausraadilta nostaen oman saldonsa 14 sakaraiseen. Niillä heltiää Kakkosen Lohko C:n pörssissä kakkossija. ”Jossu” onkin ollut alkukauden perusteella tasaisin suorittaja edustusjoukkueessa. Joukkueen sisäisessä tähtipörssissä ovat kuudessa pinnassa Henri Saranpää ja Abdullahi Danjouma. Viiteen sakaraiseen on päässyt maalivahti Tero Kinnunen.Vierasjoukkueesta eniten tähtiä on puolestaan saalistanut 11 sakaraista tililleen saanut kokenut Arto Hakala. Venäläinen Alexander Bagaev on kerännyt puolestaan seitsemän tähteä samoin kuin viisi maalia viimeistellyt Erkka Pätsikin. Toinen viiden maalin mies, Esa Savolainen puolestaan on saanut yhden tähden vähemmän kuin edellinen kaksikko.Kemiläisten maalinteosta ovat Pätsin ja Savolaisen lisäksi vastanneet kolme kertaa maalannut Bagaev, sekä kaksi maalia mieheen iskeneet Tuomas Nikupeteri ja Tuomo Salmela. Vastaavasti kotijoukkueen paras maalintekijä on neljällä maalillaan kotijoukkuee tähtipörssin ykkönen, Johannes Saranpää. Velipoika-Henri puolestaan on tehnyt kolme maalia. Yhteensä pruukilaisten maalintekijätilastossa on jo kymmenen pelaajaa.Kuten aiemmin tuli todetuksi, TP-Seinäjoen loukkaantumishuolet alkavat vähitellen helpottaa. Oulusta olivat toki vielä sivussa Lasse Männikkö, Mikael Muurimäki, Pekka Väänänen ja pelikiellossa huilannut Petri Niemi, mutta tällä hetkellä vaikuttaisi, että kaikki ovat ainakin kelvollisia kokoonpanoon, joten kilpailu joukkueen sisällä lisääntyy. Toivottavasti sitä kautta myös tehot lisääntyvät ja peli paranee niin, että voittoputki aukeaa mahdollisimman nopeasti.Ottelu alkaa lauantaina klo 16.00 Keskuskentällä.