Vielä kerran kotona

SJK-junioreiden SM-sarjaa pelaava B-junnujoukkue pelaa vielä yhden kerran kotikentällään. Jos joku ei ole päässyt tällä kaudella katsomaan nuorten taitureiden otteita, nyt viimeistään on aika pistää töpinäksi. Kaiken kukkuraksi Jyri Hietaharjun suojatit pelaavat kauden viimeisen kotiottelunsa kerrassaan parhaissa mahdollisissa olosuhteissa. Matsi Oulun Luistinseuraa vastaan nimittäin pelataan OmaSp Stadionilla.

Kotijoukkueelle otteluy on elintärkeä koitos. Kun sarjaa on jäljellä kaksi kierrosta, on nuorilla kerholaisilla edelleen mahdollisuus napata SM-mitali, sillä kolmantena oleva Ilves on vain kolmen pisteen päässä. SJK-juniorit on siis sarjataulukossa neljäntenä, mutta sekä Kuopion Palloseura, että OLS ovat vain pisteen päässä sijoilla 5. ja 6.

Syyskierros on ollut SJK-junioreille ajoittain tuskaista taivaltamista, mutta kaksi viimeistä koitosta voivat muuttaa kaiken ja pilvellä saattaa olla jalometallinvärinen reunus. Syyskierroksen seitsemän ottelua ovat tähän mennessä tuottaneet kuitenkin vain kaksi voittoa viiden tappion lisäksi, eli nyt jos koskaan on aika painaa leuka rintaan ja tehdä kahta kauheammin töitä.

Kolme viimeistä ottelua ovat olleet tappiollisia, joten kurssin kääntäminen on todellakin tapahduttava juuri nyt, eikä ylihuomenna. OLS puolestaan on seitsemästä syyskierroksen ottelustaan voittanut kaksi, pelannut kahdesti tasan ja hävinnyt kolme. Joukkueen kuntokäyrä on aavistuksen verran sekava, sillä mukaan mahtuu loistava 6-1 -voitto Turun Palloseurasta, mainio 1-1 -tasapeli mestarijoukkue Käpylän Pallon kanssa ja loistava vierasvoitto Ilveksestä numeroin 1-0. Lisäksi listalla ovat tyrmäävä 3-0 -tappio sarjajumbo VPS-junioreille, kotitappio viime matsissa FC Espoolle 1-0 ja kotitappio Kuopion Palloseuralle lukemin 3-2.

SJK-j ja OLS ovat kauden aikana kohdanneet kahdesti. Toistaiseksi mustanuttuiset eivät ole vielä saaneet palloakaan OLS:n verkkoon. SM-karsintasarjassa tuli 1-0 -tappio Wallsport Areenassa, mutta kevätkierroksella SJK-j haki vieraspisteen maalittomalla tasapelillä Oulusta.

Toivottavasti sunnuntaina SJK-j saa vihdoinkin pallon OLS:n verkkoon ja samalla kauden ensimmäisen voittonsa oululaisjoukkueesta. Matsi alkaa OmaSp Stadionilla klo 14.00, jonne koko arvovaltainen seinäjokelainen jalkapalloväki on sangen tervetullut.