VIFK omaa luokkaansa

VIFK omaa luokkaansa VIFK oli Vöyrillä pelatussa Kai Pahlman lopputurnauksen karsinnassa omaa luokkaansa kaatamalla TP-Seinäjoen ysikolmoset 4-1 (3-0). Vaasalaiset saivat otteluun turhankin helpon alun iskien nopeassa tahdissa kolme osumaa. Vasta toisen puoliajan alussa oranssipaidat saivat juonesta hieman kiinni ja Henri Huilla karkasi maalintekoon ja sijoitti varmasti pallon verkkoon.Maali ei kuitenkaan auttanut, sillä VIFK iski vielä kertaalleen varmistaen voittonsa. VIFK oli vahva. aggressiivinen, hyvin palloa ja pelaajia liikuttava joukkue, joka oli selvästi monipuolisempi kuin TP-Seinäjoki.Toisessa ottelussaan TP-Seinäjoki sai hieman balsamia haavoihinsa kaataen selvästi heikomman VPS:n 2-0 (1-0). Ottelun ensimmäisellä puoliajalla Joel Perasto viimeisteli kauniisti johtomaalin ja toisella puoliajalla hän syötti Henri Huillan komean puskumaalin, joka sinetöi voiton ottelun loppuhetkillä.Vaikka peli oli TP-Seinäjoelle turnauksen toinen, oli se selvästi parempi kuin ottelu VIFK:ta vastaan. Toisaalta myös vastustaja oli vaatimattomampi.Se jäi suuresti ihmetyttämään, että Vaasan piirillä oli näin hirvittävä kiire peluuttaa kyseinen turnaus, koska lopputurnaus pelataan vasta heinäkuun lopussa ja elokuun alussa. Itse asiassa turnauksen olisi voinut järjestää hyvin siinä vaiheessa kun olisi päästy nurmikentille. Ehkä tämä kuitenkin sopi paremmin joillekin tahoille.Myös se kummastutti, ettei Palloliiton alaisuudessa järjestettävässä turnauksessa täytetty edes ottelupöytäkirjoja. Jopa piirin kamppailuissa on selkeä käytäntö tämän asian suhteen.Turnaus oli TP-Seinäjoen ysikolmosille ensimmäinen suuren kentän matsi tänä keväänä ja sen huomasi. Tapio Haaviston valmentamalla joukkueella on paljon tehtävää edessään jatkoa ajatellen, mutta varmasti juuri siitä syystä harjoitellaankin.