Voitto lähellä Närpiössä

Voitto lähellä Närpiössä Kraft – TP-Seinäjoki 1-1 (0-0)63 min 0-1 Mikko Ylihärsilä88 min 1-1 Aco VasiljevicTP-Seinäjoki oli muutaman minuutin päässä täydestä pistepotista Närpes Kraftin vieraana, mutta joutui lopulta tyytymään tasapeliin Kakkosen länsilohkon syyskierroksen avausottelussa. Pelitapahtumiin nähden pistejako oli ehkäpä oikeutettu, mutta tapa jolla Kraft maalinsa sai jäi kaivelemaan pruukilaisleirissä. Joka tapauksessa TP:n pelillinen käyrä osoittaa vaikean alkukauden jälkeen selkeästi ylöspäin, mikä lupaa hyvää sarjan ratkaiseviin koitoksiin. Joukkue on hävinnyt viimeksi toukokuun lopussa. Jatkossa on toki pystyttävä kääntämään myös tasapelejä voitoiksi, jotta kärjen vauhdissa pysytään.TP oli avausjaksolla lievästi hallitsevampi osapuoli, mutta vaarallisin paikka siunaantui Kraftille jo seitsemän peliminuutin jälkeen Petri Niemen pahan virheen seurauksena. Palautus maalivahti Antti Kuismalalle oli aivan liian köykäinen, ja Kraftin jättikärki Aco Vasiljevic pääsi siihen väliin. Kuismala torjui kuitenkin loistavasti Vasiljevicin vedon avopaikasta. Vesa Kivimäki kirjasi itselleen kauden kolmannen varoituksen puolen tunnin kohdalla ja on sen myötä pelikiellossa sunnuntain kotiottelussa SoVoa vastaan.Toisella puoliajalla Kraft vuorostaan sai selkeän otteen pelistä. Kuitenkin TP iski lähes ainoasta paikastaan vastahyökkäysmaalin. Thomas Dunne heitti keskityksen Mikko Ylihärsilälle, joka laukoi pomposta todella komean osuman putoavana lehtenä ylänurkkaan. Ottamaton veto, jolle Kraft-veskari Vladan Zlatkovic ei voinut kerrassaan mitään. Maalin jälkeen Kraft nosti miehiä ylös ja sai painopisteen vierasjoukkueen päätyyn ja lukuisia erikoistilanteita, joista osa vähintäänkin kiistanalaisia. Yhdestä sellaisesta eli vapaapotkusta tasoitus sitten lopulta syntyi, kun Vasiljevic ampui muutaman harjoittelun jälkeen muurin yli tarkasti alanurkkaan 1-1.Vaikka myöhäinen tasoitus jätti tappion maun pruukilaisten suuhun, voi pisteeseen kuitenkin olla tyytyväinen. Kraft on erittäin vahva joukkue, joka toisella jaksolla puhkaisi TP:n puolustuslinjan muutamaan kertaan näyttävästi. Kentän hahmoihin kuulunut Kuismala joutui mm. kertaalleen venymään upeaan kaksoistorjuntaan Jarno Ruisniemen yrittäessä maalintekoa. Ottelun heikoimpiin suoriutujiin puolestaan lukeutui kovasti kotijoukkueelle kallellaan ollut erotuomari Suad Lulic.Arto Jalasvaara debytoi neljän vuoden tauon jälkeen TP:n väreissä tultuaan vaihdosta peliin viimeisen puolen tunnin ajaksi.TP-Seinäjoki: Kuismala, Oksanen (v), Mäki-Maunus, Niemi, Männikkö, Pajula (61. Jalasvaara), Ylinen, Dunne, Pekkanen, Kivimäki (v, 52. Lampinen), Ylihärsilä (83. Ruotsalainen)