Voitto Pahlman-karsinnassa

Voitto Pahlman-karsinnassa TP-Seinäjoki-VIFK 3-1 (2-0)05 min 1-0 Jesse Sarajärvi33 min 2-0 Aleksi Leppänen63 min 2-1 Matias Tiiro70 min 3-1 Elias Ahde95-ikäluokka aloitti Kaj Pahlman urakkansa Vaasan piirin karsinnassa VIFK:ta vastaan.Jo ottelun alkuhetkistä lähtien TP:n pojat ottivat pelin hallintaansa ja ensimmäinen vaaranpaikka vastustajan maalille nähtiin jo kolmen minuutin kohdalla, kun Janne Silvonen teki pallonriistosta hyvän laukauksen. Viiden minuutin kohdalla tuli oranssipaidoilta upea kuvio. Tuomas Lähdesmäki syötti laitaan Patrik Puhtimäelle, joka nousi laidasta tyhjät pois ja syötti Aleksi Leppäselle tyhjään tilaan, maalivahti sai vielä torjuttua "Allun" vedon eteensä, muttei enää Jesse Sarajärven reparia. Tilanne kotijoukkueelle 1-0.Kotijoukkue vyörytti hyökkäyksiään monipuolisesti kahden laidan kautta ja luonnollisesti välillä keskeltä. VIFK oli oikeastaan koko ajan isossa liemessä ja pyrki vastahyökkäyksissään pelaamaan pallon nopealle kärjelleen Jeremias Ketoselle. TP:n puolustuslinja piti kuitenkin Ketosen kurissa.Noin 28 minuutin kohdalla Jesse Sarajärven antamasta kulmapotkusta Joona Lautamaja puski vähän yli maalin todellisen kanuunapuskun ja viisi minuuttia myöhemmin Joona oli mukana järjestämässä kotijoukkueen toista maalia antaen vapaapotkun 25 metristä, VIFK:n maalivahti ei saanut kovaa vetoa hallintaansa ja Aleksi Leppänen teki reparista taukolukemiksi 2-0. Toiselle puoliajalle tultaessa kotijoukkue teki yhden vaihdon Konstantin Iakovlev tuli Jesse Isosaaren tilalle puolustuslinjaan. Oranssipaitojen vyörytys jatkui siitä mihin ensimmäisellä puoliajalla jäi ja VIFK:n peli muuttui entistä enemmän Ketosen hakemiseksi. Oranssipaidoilla oli runsaasti maalipaikkoja, joista parhaat, Patrik Puhtimäki niukasti ohi ja Jesse Sarajärvi niukasti yli tyhjän maalin. Tuoreita jalkoja kentälle toivat Matti Rantala, Lauri Ylinen-Luopa, Petteri Puumala ja Elias Ahde.Noin 63 minuutin kohdalla vieraiden Matias Tiiro pääsi kuin varkain kaventamaan lukemiksi 2-1 ja pelikellon ollessa jo täynnä krampanneilla jaloillaan pelin loppuun taistellut Aleksi Leppänen taisteli keskiympyrässä pallon ja vapautti Elias Ahteen tekemään loppunumeroiksi 3-1.Ysivitoset kiittivät hienolla tavalla Komia-turnauksen järjestäjiä saamastaan mahdollisuudesta toimia malliryhmänä Sixten Boströmin harjoituksessa. Motivaatio oli illan pelissä huippuluokkaa.Koko joukkue antoi peliin koko taistelutahtonsa ja yksilötasolla onnistujia oli paljon.Maalissa Valtteri Peitso kasvaa peli peliltä.Puolustuslinja topparipari Joona Lautamaja-Joona Niemelä johdolla hyvä taistelu, laitapakit Jaakko Vihanta ja Jesse Isosaari tukivat hyvin myös hyökkäyksiä.
Keskikentällä hyvin onnistui koko kolmikko: Janne Tuohisaari, Tuomas Lähdesmäki ja Jesse Sarajärvi.Laituripari Patrik Puhtimäki-Aleksi Leppänen voi katsoa pelin jälkeen ylpeänä peiliin. Pisaraakan ei kentällä jätetty käyttämättä(upea duuni). Kärjessä Janne Silvonen hyvässä vauhdissa ja kokoajan vaarallisena.Vaihdosta kentälle tulleet Konstantin Iakovlev, Petteri Puumala, Elias Ahde, Lauri Ylinen-Luopa ja Matti Rantala tekivät työnsä hyvällä asenteella.Loppunumerot mairittelevat VIFK:ta, pelillisesti TP oli loppunumeroita enemmän parempi.TP-Seinäjoki: Valtteri Peitso, Jesse Isosaari, Joona Niemelä,Joona Lautamaja,Jaakko Vihanta, Janne Tuohisaari, Tuomas Lähdesmäki,Jesse Sarajärvi,Patrik Puhtimäki,Aleksi Leppänen, Janne Silvonen, Konstantin Iakovlev, Lauri Ylinen-Luopa, Matti Rantala,Elias Ahde,Petteri Puumala.