Voitto vaikean kautta

Voitto vaikean kautta TP-Seinäjoki – Solf IK 4-2 (2-0)06 min 1-0 Janne Kotamäki (rp)36 min 2-0 Ville Pakkala57 min 2-1 Marko Hjerpe58 min 3-1 Anssi Syrjämäki (rp)81 min 4-1 Ville Pakkala82 min 4-2 Marko HjerpeTP-Seinäjoki otti kolme arvokasta sarjapistettä Nelosen kamppailustaan Solf IK:ta vastaan varsin vaikealla tavalla, vaikka dominoikin otteluaan Prunttimäen aurinkoisessa illassa. Jos tasoeroa mitataan pelillisesti ja luotujen maalipaikkojen määrässä, oli kotijoukkue selvästi vieraitaan parempi. Se ei kuitenkaan aina ole se ainoa mittari, sillä maalit ratkaisevat. Toki isännät iskivät kaksinkertaisen määrän maaleja vieraisiin verrattuna, mutta paikkojen valossa voitto olisi hyvinkin voinut olla selvästi suurempi. Tälläkin kertaa tekopaikkoja haaskattiin miehissä oikein urakalla ja ottelun loppuhetkillä saatiin muutamaan otteeseen jännittää ihan kunnolla.Peli alkoi kotijoukkueen osalta myötäisen tuulen puhaltaessa takaa. Ottelun ensimmäinen rankkari nähtiin jo pelin kuudennella minuutilla ja sen pisti varmasti verkkoon Janne Kotamäki viimeistellen kauden kolmannen maalinsa. Puoli tuntia ja monta hukattua paikkaa myöhemmin oli Ville Pakkalan vuoro tehdä kauden kolmas maalinsa Nelosessa. Tauolle mentiinkin turvallisen tuntuisessa kahden maalin johtoasemassa.Vieraat eivät kuitenkaan luovuttaneet, vaan joukkueensa paras pelaaja, Marko Hjerpe, pääsi kaventamaan 57. minuutilla lauottuaan pallon takakulmaan ohi Petri Välimäen. Vain reilua minuuttia myöhemmin kotijoukkue iski kuitenkin uudelleen. Timo Rauhala ajoi taas vahvasti alueelle, missä hänet työnnettiin selästä nurin ja ottelun erotuomari Jukka Rintala osoitti pilkkua toistamiseen. Nyt rankkarin ampui sisään kauden neljännen Nelosen osumansa viimeistellyt Anssi Syrjämäki.Vajaa vartti ennen loppua Syrjämäki hölmöili kuitenkin itsensä aikaistettuun suihkuun. Pallo oli jo keskialueella kun Syrjämäki potki jaloille vieraiden mainiota topparia, Miro Jerohinia täysin turhanpäiväisesti rangaistusalueella. Erotuomari Rintalalla ei ollut vaihtoehtona kuin nostaa suora punainen, joka tarkoittaa huilia sekä torstaina Sundom IF:ää, että tiistaina Karhun/2:sta vastaan. Temppu oli suorastaan typerä.Vaikka kotijoukkue joutuikin pelaamaan vajaalla, pääsi Ville Pakkala karkaamaan vieraiden alakerralta neljä minuuttia Syrjämäen kortin jälkeen. Viimeistely tuotti Pakkalalle kauden viidennen osuman ja isännille 4-1 –johdon. Se ei kuitenkaan kestänyt kauan, sillä Solf IK iski toistamiseen ja toistamiseen oli asialla myös Marko Hjerpe. Pakkalan maalista oli ehtinyt kulua vain minuutti.Vielä loppuhetkillä Hjerpe oli kaventaa, mutta Petri Välimäki venytti näppinsä laukauksen eteen torjuen sen kulmuriksi.Niin kauan kuin TP-Seinäjoki malttoi pelata palloa maata pitkin ja kierrättää, peli oli täysin hallussa. Kun ryhdyttiin pistämään pitkiä ja vaikeita syöttöjä, pääsi Solf IK kyllä katkomaan ja rikkomaan peliä.Joka tapauksessa nyt liike oli toista luokkaa kuin edellisessä ottelussa Petolahdessa. Suunta vaikuttaa vahvasti oikealta. Mikäli peli on tätä luokkaa jatkossakin ja viimeistely saadaan terävämmäksi, on syytä olettaa, että pisteitä tulee lisää.Kotijoukkueesta esiintyivät edukseen varsinkin nuori Saku Koskinen keskikentällä, Ilpo Tuulari, sekä huomattavasti viimeviikkoista pirteämpi Timo Rauhala. Oikeastaan paha on ketään moittia isommin.TP-Seinäjoki: Petri Välimäki, Jaakko Lampi (v), Janne Kotamäki (57. Jaakko Vähäpesola), Juho Pajula, Ilpo Tuulari (71. Karri Hiirikoski), Anssi Syrjämäki (ua 77.), Saku Koskinen, Jyri Reinilä, Vesa Kivimäki, Ville Pakkala