Voitto viimeisessä kotipelissä

Voitto viimeisessä kotipelissäTP-Seinäjoki – OLS 1-0 (1-0)09 min 1-0 Topias TervasmäkiTP-Seinäjoen edustusjoukkue nousi kuvaannollisesti lähes haudan partaalta takaisin voittokantaan. Viimeinen kotiottelu tarjosi varsin kelvollisen ottelun Oulun Luistinseuraa vastaan ja toki kolme pistettä lämmittivät revanssin lisäksi. Kotijoukkue otti pisteet Topias Tervasmäen maalilla numeroin 1-0 (1-0), eikä suurinumeroisempikaan voitto olisi ensimmäisen puoliajan perusteella ollut mikään vääryys.Toisaalta, vierasjoukkueella oli omat herkulliset paikkansa tasoittaa ottelu aivan peliajan lopuilla, mutta tasoitus olisi ainakin kotijoukkueen leirissä maistunut jopa oikeusmurhalta, sillä ensimmäisellä puoliajalla paikkoja oli tolkuton määrä.Koska tälle päivälle oli osunut kolmen joukkueen ottelut, oli edustus melkoisen mielenkiintoisella ryhmällä matkassa. Syystä tai toisesta poissa olivat Lasse Männikkö, Tero Mäntylä, Petri Niemi, Henri Saranpää, Johannes Saranpää, Rami Sariola, sekä A-junioreiden mukana olleet Anssi Syrjämäki, Matti Tervasmäki, Jussi Kankaanpää, Jere Jääskeläinen, Timo Rauhala, Sami El-Bash ja Abdullahi Danjouma.Niinpä naftaliinista kaivettiin kehiin sekä valmentaja Thomas Dunne, että Vesa Kivimäki. Lisäksi tarjottiin debyytit edustusjoukkueessa Vili Rajamäelle, Ilkka Jaatiselle ja Juha Kangasluomalle. Tilanteeseen nähden kotijoukkue siis pelasi varsin mainiosti.Kotijoukkue iski jo alle kymmenessä minuutissa ensimmäisen ja ainoan kerran. Yksi ensimmäisen puoliajan seitsemästä kulmurista tuotti tuloksen, jollaista olisi kaivattu jo kauden aikaisemmassakin vaiheessa. Erinomaisen ottelun pelannut valmentaja, Thomas Dunne, antoi millimetrin tarkan kulmurin takatolpalle, missä Topias Tervasmäki nousi korkeimmalle puskien kauden kolmannen osumansa, joka lopulta olikin ottelun ainoa maali, vaikka siltä ei todellakaan vaikuttanut alun perusteella.Heti maalin jälkeen oli kotijoukkueella loistava tilaisuus mennä kahden maalin johtoon. Vieraiden maalivahdin heikko purku tarjosi mahdollisuuden hänen tulitettuaan pallon suoraan päin hyvin karvannutta Juha Eteläahoa. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla ”Etsku” oli todella loistavassa vireessä pelaten silmiä hivelevää peliä usein yhdellä kosketuksella. Pallo kimposi kuitenkin oululaisten onneksi ”Etskusta” maalipotkuksi.Kotijoukkue loi tilanteita toisensa jälkeen läpi ensimmäisen puoliajan. Vajaan 25 minuutin jälkeen Mikael Muurimäki toimitti pallon ensin tolppaan ja sen jälkeen suoraan maalivahdin syliin. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin vaikutti pahasti siltä, että OLS:n pelaaja pelasti maalin syntymisen jopa kahdesti peräkkäin kädellään, mutta erotuomari Tommi Penttilällä oli sangen suvaitsevainen linja syksyn viimeisiin peleihin sopien, joten mitäpä pienistä.Yhteensä TP-Seinäjoki pystyi luomaan seitsemän selkeää maalinteko paikkaa ja niiden lisäksi vielä tukun puolittaisia saumoja. Kieltämättä hyökkäyskalustoa voisi hieman tukistaa tuhlailusta syytellen. Vastaavasti OLS kykeni luomaan pari maukasta paikkaa koko ensimmäisellä puoliajalla ja pääasiassa ne syntyivät Tommi Siekkisen kautta. Viimeistely ontui vielä kotijoukkuettakin pahemmin etenkin kun kotijoukkueen maalilla Tero Kinnunen teki kaikki yritykset tyhjiksi.Toisen puoliajan alussa OLS tuli huomattavasti terävämmin ja pystyikin luomaan muutamia tilanteita, joista paremmalla onnella tai kenties taidolla olisi syntynyt maaleja. Yksi paikoista osui Ville Lehtoniemelle 53. minuutilla, mutta jälleen hyvän ottelun pelannut Jarkko Mäki-Maunus siivosi pelivälineen kauemmas omalta maaliviivalta.Varsinkin ottelun viimeisten kymmenen minuutin aikana keltapaitainen vierasjoukkue haki vimmatusti tasoitusta. Parhaat saumat tasoitukseen siunaantuivat mainosti selkä maalin päin laukoneelle Tommi Siekkiselle, jonka vedon Tero Kinnunen kuitenkin tippasi lopulta helposti kulmaksi, sekä Atte Jormanaiselle, jonka veto painui niukasti ohi otettuaan pakista kimmokkeen.Voitto oli ansaittu ja selvä, vaikka numerot eivät sitä kerrokaan. Voitolla TP-Seinäjoki kapusi ohi OLS:n ja samalla ohi viime viikonloppuna kohdatun Norrvalla FF:n. Liekö siitä nyt erityisen suurta hilpeyden aihetta, mutta ainakin sarjasijoitus koheni rahtusen.Erittäin arvovaltainen, asiantunteva ja hommansa loistavasti hoitanut Pasi Oksasen ja Kari Kiviluoman muodostama Veikkausraati katseli peliä todellisten ammattimiesten silmin palkiten kolmella sakaraisella Juha Eteläahon, kahdella Thomas Dunnen ja yhdellä Tommi Siekkisen.TP-Seinäjoen kotisaldoksi muodostui tällä kaudella kuusi voittoa, viisi tasapeliä ja kaksi tappiota. Sinällään se on kelvollinen, mutta jos halutaan taistella sarjan kärjessä, ei moiseen määrään tasapelejä ole varaa.Kauden viimeiseen otteluunsa TP-Seinäjoki matkustaa Kemiin kohtaamaan jo nousunsa varmistaneen PS Kemin. Ottelu pelataan ensi lauantaina.TP-Seinäjoki: Tero Kinnunen, Mikko Väänänen, Ari Suokas, Vesa Kivimäki, Tiitus Lehtinen, Jarkko Mäki-Maunus (v), Pekka Väänänen (76. Vili Rajamäki), Thomas Dunne (64. Juha Kangasluoma), Topias Tervasmäki, Mikael Muurimäki (90. Ilkka Jaatinen), Juha Eteläaho