Vuosien Saatossa Osa II Vol. 2

Vuosien Saatossa Osa II Vol. 2 Vuosien saatossa on toukokuun 7. päivänä äkkipäätään laskien pelattu ennen illan ottelua yhdeksän kertaa. Kotikentällä TP-55 tai kuten seuraa nykyisin kutsutaan, TP-Seinäjoki, on pelannut yhteensä neljä kertaa ja saldo on todella vähemmän kuin imarteleva. Vieraat ovat voittaneet otteluista peräti kolme maalierolla 12-2.Vieraskentillä on pelattu viidesti, eikä sielläkään mitenkään mairittelevasti ole mennyt, sillä otteluista vain yksi on päättynyt voittoon, kolme tasan ja kerran on tullut nokkaan. Maaliero vieraissa on 9-10. Yhteensä siis pelien tilasto on TP-Seinäjoen kannalta luettuna murheellista. Yhdeksän peliä, kaksi voittoa, kolme tasapeliä ja neljä tappiota yhteismaalein 11-22. Viimeksi TP-Seinäjoki pelasi toukokuun 7. päivänä kaudella 2006, jolloin väkivahva GBK haki pisteet Jouppilanvuoren Tekonurmelta numeroin 2-0 (1-0) Kåre Björkstrandin ja Mikko Annalan maaleilla. Nykyisestä TP-Seinäjoen joukkueesta tuolloin olivat kentällä Vesa Kivimäki ja Anssi Syrjämäki.Kaudella 2005 TP-Seinäjoki puolestaan koki kaikkien aikojen suurimman kotitappionsa Kakkosessa pelattuaan Törnävän hiekalla Närpiön Kraftia vastaan. Vieraat veivät pisteet mennessään numeroin 4-0 (1-0) Aco Vasiljevicin tehtyä kaksi maalia. Jarno Ruisniemi ja Joao Gaetti tekivät maalin mieheen. Jo tuolloin Kraft esitteli riveissään viisi palkkasoturia.Kaudella 2001 TP-Seinäjoki vieraili Tampereella ja Tammelan Stadionilla. Vastaan asettui ennakkoasetelmissa vahva TPV, mutta niin vain kävi, että nuori ja nälkäinen vierasjoukkue otti pisteet matkaansa numeroin 3-1 (1-0). Maaleista vastasivat nykyisin TPS:ssa pelaava Chris Cleaver, Mika Kallio ja lähes oman kylän pojaksi kasvanut Betinho. Isäntien ainokaisen viimeisteli ottelun lopussa Joni Lehtonen.Kauden 1995 alussa TP-Seinäjoki vieraili Kakkosen länsilohkon ottelussa Valkeakoskella. Apian hiekalla isäntäjoukkue Valkeakosken Kosken-Pojat meni entisen liigapelaajan, Juha Lahtisen maalilla johtoon 23. minuutilla, mutta Keith Armstrongin suojatit tasoittivat ottelun vain kahdeksan minuuttia ennen ottelun loppua nykyisinkin TP-Seinäjoen värejä kantavan Vesa Kivimäen maalilla. Otteluissa debytoi myös sittemmin melkoiseksi maaliruiskuksi osoittautunut Toni SuutariKaudella 1994 ei Kakkosen Pohjoislohkon vierasottelussa oikein sujunut. Närpiössä, Mosedalin nurmella, pelatussa ottelussa isännät tyrmäsivät TP-Seinäjoen Jozsef Tothin kahden ja Mikael Nordmanin yhden maalin voimin selvästi 3-0 (2-0).Kakkosessa pelattiin myös kaudella 1989, jolloin useammankin liigakokemusta omaavan miehen voimin sarjaan startannut nimihirviö BK-IFK asettui vastaan Vaasassa pesäpallostadionilla pelatussa ottelussa. Pisteet jaettiin lopulta ristiriitaisten tunteiden jälkeen numeroin 2-2 (0-1). Isäntien avausmaalin teki Mikael Stenback 38. minuutilla. TP-Seinäjoki tasoitti Vesa Tyrväisen rankkarilla toisen puoliajan viidennellä minuutilla ja meni johtoon Keith Armstrongin maalilla kamppailun 68. minuutilla. Isäntien unkarilaisvahvistus, Istvan Bodnar iski kuitenkin loppunumeroiksi 2-2 pelikellon oltua jo 79. minuutilla.Vuotta aiemmin TP-Seinäjoki pelasi edesmenneellä Lyseon hiekalla Kajaanin Palloilijoita vastaan Kakkosen Pohjoislohkon ottelussa. Voitto irtosi niukimmalla mahdollisella tavalla lukemin 1-0 (1-0) Anssi Latvalan tehtyä voittoon riittäneen osuman jo pelin kahdeksannella minuutilla. B-junioreiden SM-sarjajoukkueen kakkoskoutsi Ismo Koskela, Asko Ristimäki ja edelleen IK:ssa pelaavat Kari Hietamäki ja Mika Koivumäki nähtiin tuossa ottelussa kotijoukkueen asussa uutta hallia puuhaavan Raimo Sarajärven tavoin.TP-55:n nimellä kolmosessa kaudella 1983 pelannut joukkue reissasi toukokuun seitsemäntenä päivänä Kokkolaan No Starsin vieraaksi. Vieraspiste lähti matkaan numeroin 3-3 Sisua tänään valmentavan Veli-Matti Latosaaren tehtyä kaksi vierasmaalia pilkulta. Yhden osumista viimeisteli Matti-Pekka Niemi.Ensimmäinen historiamerkintä tältä kyseiseltä päivältä löytyy kaudelta 1968, jolloin TP-55 pelasi Maakuntasarjassa. Vieraisilla käynyt legendaarinen VIFK oli kohtuullisen tyly kyläilijä vieden pisteet mennessään numeroin 6-1.Ei mitään paineita, mutta onhan tässä pikkuisen parannettavaa ehtoolla kun Sisu asettuu vastaan Jouppilanvuoren Tekonurmella.