Vuosien saatossa Osa II

Vuosien saatossa Osa II Toukokuun 5. päivä Viimeisten 28 jalkapallokauden aikana TP-Seinäjoki on pelannut toukokuun 5. päivä yhteensä neljä sarjaottelua. Vuonna 1979 matkustettiin Vaasaan kohtaamaan Huutoniemen Reipas, eli HuuRe. Vierasjoukkue oli ottelussa vahvempi Kolmosen Lohko 8:n ottelussa numeroin 3-1. Vuonna 1984 reissattiin puolestaan Kokkolaan. Tuolloinkin pelattiin Kolmosta ja vastassa oli Ykspihlajan Reima. Ottelu päättyi lopulta 1-1 (1-0) –tasapeliin. Tauolla TP-Seinäjoki johti Matti-Pekka ”Massi” Niemen osumalla, mutta kotijoukkue tasoitti matsin toisella jaksolla.Reissupeli oli edessä myös 1991, jolloin TP-Seinäjoki pelasi Ykkösessä. Suuntana oli Perämeren pohjukka ja siellä kohdattiin Kemin Palloseura. Kyseessä oli sarja-avaus ja lopputulokseksi kirjattiin maaliton tasapeli. Vieraiden riveissä nähtiin kentällä mm. edelleen seurassa juniorivalmentajana toimiva Kari ”Jyty” Lähde (kuvassa).Kaudella 1996, jolloin TP-Seinäjoki lähti aluksi tavoittelemaan sarjapaikkaa I divisioonassa, mutta nousi lopulta Veikkausliigaan, vastaan tuli kauden ensimmäiseen kotiotteluun sarjan suurin ennakkosuosikki, TPV Tampereelta. TP-Seinäjoki oli toipunut nopeasti Lahdessa kärsimästään karvaasta tappiosta ja kellisti räntäsateessa vieraansa Törnävän hiekalla Toni Suutarin jo yhdeksän minuutin jälkeen iskemällä maalilla 1-0. Kotijoukkueen hahmoihin kuuluivat Mark Nangle ja Pasi Oksanen. Turusta tullut Tommi Virtanen katseli vieraiden Petri Levolan tavoin keltaista korttia ottelussa.Toukokuun 5. päivän kokonaissaldo on ennen päivän ottelua neljä matsia, joista on tullut yksi voitto, kaksi tasapeliä ja yksi tappio. Maaliero on TP-Seinäjoen eduksi 6-5. Sopii toivoa, että pistesaldo karttuu myös tänään vieraskentällä FC YPA:n ollessa vastustajana.