Vuosien Saatossa Osa XVI

Vuosien Saatossa Osa XVI Elokuun 8. päiväKun TP-Seinäjoki tänään kohtaa naapuriseura Sepsi-78:n vierasottelussaan, on se kuudes kerta kun seuran edustusjoukkue pelaa kyseisenä päivänä viimeisten reilun 30 vuoden aikana. Edellinen kyseisen päivän ottelu pelattiin kaudella 2002 Ykkösessä Kraftia vastaan Mosedalin kentällä. Kotijoukkueella oli riveissään neljän ulkomaalaisen lisäksi kolme nykyisin Veikkausliigaa pelaavaa pelaajaa Jens Nygårdin, Andreas Björkin ja Henri Sillanpään muodossa. Vastaavasti TP-Seinäjoen joukkueessa oli mukana neljä nyt liigassa esiintyvää pelimiestä Jyri Hietaharjun, Ville Ylisen, Toni Lehtisen ja Jyrki Saranpään pelattua oranssipaitojen riveissä. Ottelu päättyi maalittomana, mutta tuokaan piste ei vierasjoukkuetta lopulta auttanut niin paljon, että sarjapaikka olisi saatu uusittua. Kraft säilyi Ykkösessä kauden päätteeksi TP-Seinäjoen pudottua Kakkoseen.Kuusi vuotta aiemmin TP-Seinäjoki pelasi vahvan kauden ja nousi sen päätteeksi Veikkausliigaan. Elokuun 8. päivänä joukkue vieraili Tampereella Tammelan Pallokentällä Ykkösen pohjoislohkon suursuosikin, TPV:n, vieraana. Toni Suutari nousi ottelun ratkaisijaksi pelin 81. minuutilla ja niin pisteet lähtivät Seinäjoelle numeroin 1-0. Tuo voitto oli siinäkin mielessä arvokas, että vain muutamaa päivää aiemmin FC Kuusysi oli löylyttänyt TP-Seinäjoen 3-0. Voitto Tampereella avasi peräti kymmenen voitokkaan ottelun putken. Itse asiassa TP-Seinäjoki ei hävinnyt koko loppukaudella enää ainuttakaan ottelua sen matsin jälkeen.Kausi 2003 oli toinen suuren luokan fiasko seuran lähihistoriassa. Kauden päätteeksi tuli lähtö Ykkösestä melko tylyyn tyyliin, mutta silti juuri 8. elokuuta TP-Seinäjoki onnistui kuin onnistuikin ottamaan yhden harvoista voitoistaan. Kokkolassa pelatussa ottelussa isäntäjoukkue KPV johti kamppailua tauolla Jari Ypyän ja Marko Lehtosen maaleilla, mutta toisella puoliajalla Ulf Vikman, Juuso Toivola ja Aleksander Pustov käänsivät ottelun vieraiden 3-2 –voitoksi. Ottelun voittomaalin virolainen Pustov niittasi kamppailun 81. minuutilla.Kaudella 1982 TP-55 –nimellä pelannut oranssi-musta kotijoukkue riepotteli Kolmosessa Larsmo BK:ta selvin 4-1 –numeroin. Kauden päätteeksi Pietarsaaren ja Kokkolan välissä sijaitsevan kunnan joukkue sijoittui Kolmosen Lohko 8:ssa viimeiseksi, mutta keräsi kuitenkin tililleen mukavat viisi voittoa ja neljä tasapeliä. TP-Seinäjoki puolestaan sijoittui lohkon keskivaiheille ollen lopulta kuudes.Kuutta vuotta aiemmin TP-55 kohtasi Nelosen kotiottelussaan Laihian Kimmon. Kimmo sijoittui lohkossa seitsemänneksi ja hävisi tiukan kamppailun Seinäjoella isännille 2-1. TP puolestaan sijoittui tuolla kaudella lohkossa kakkoseksi Petaklax IK:n jälkeen.Kokonaisuutena saldo on elokuun 8. päivän osalta viidestä ottelusta neljä voittoa ja tasapeli, eli ei ole mennyt ihan pöllösti. Sopii toivoa, että trendi jatkuu myös tänään. Yhteismaalit ovat TP-Seinäjoen eduksi 10-4 ja lisääkin saisi tulla.