Vuosien Saatossa Osa XX

Vuosien Saatossa Osa XX Syyskuun 1. päiväTP-Seinäjoki on vuosien saatossa pelannut syyskuun 1. päivänä seitsemän kertaa, eli kun oranssipaidat saavat tänään vieraakseen pietarsaarelaisen JBK:n Kakkosen Lohko C:n kamppailuun, on kyseessä kahdeksas ottelu viimeisten reilun 30 vuoden aikana. Näistä otteluista kaikki muut ovat olleet sarjaotteluita, paitsi vuoden 1994 kamppailu Närpiön Kraftia vastaan, joka oli Piiri Cupin matsi.Ensimmäisen kerran syyskuun 1. päivältä löytyy matsi kaudelta 1983, jolloin TP-55:n nimellä kamppaillut kotijoukkue sai vieraakseen Lapuan Työväen Urheilijat Nelosen matsiin. Vieraat olivat tylyjä vieden pisteet mukanaan numeroin 2-1. Kauden aiempi kohtaaminen Lapualla päättyi tasan 1-1. Sarjan päätyttyä TP-55 oli Nelosessa neljäs kerättyään 18 ottelusta 18 pistettä. LTU puolestaan sijoittui seitsemänneksi 16 pisteellään.Vuotta myöhemmin oranssi-mustat saivat vieraakseen Nelosen kamppailuun Kokkolan Jymyn. Sarjassa lopulta viidenneksi sijoittunut vierasjoukkue taipui TP-55:n kynsissä lukemin 3-1. Lohkon lopullisessa sarjataulukossa kokkolalaisilla oli kuitenkin 21 pistettä, eli yhdeksän pinnaa enemmän kuin kahdeksanneksi sijoittuneella TP-55:llä.Syyskuun 1. päivänä pelattiin kolmantena vuonna peräkkäin kun TP-55 matkusti Vaasan lähelle Helsingbyhyn IF Hoppetin vieraaksi. Hoppet oli ikävä isäntä kaataen seinäjokelaiset kotikentällään numeroin 2-1. Sarjataulukossa TP-55 oli kuitenkin kolmas STU:n ja Huutoniemen Reippaan jälkeen kerättyään 18 ottelusta 19 pistettä. Hoppet sijoittui viidenneksi saatuaan kasaan pisteen vähemmän.Seuraavien yhdeksän kauden aikana ei syyskuun 1. päivänä pelattu, eli vasta kaudella 1984 oli pelipäivänä tuo mainittu päivänmäärä. Silloin TP-55:n matka vei Kokkolaan No Starsin vieraaksi Kolmosen Lohko 8:n kamppailuun, jonka isännät voittivat 1-0. No Stars otti TP-55:ltä tuolla kaudella kaikki pisteet, sillä joukkue haki voiton myös Seinäjoelta lukemin 2-1. Sarjataulukossa TP-55 oli kuitenkin ylempänä sijoituttuaan lohkossa neljänneksi ABK-48:n, Petalax IK:n ja VIFK:n jälkeen. TP-55 keräsi 22 ottelustaan 26 pistettä No Starsin tultua kuudenneksi 23 pisteellä.Vuonna 1991 TP-Seinäjoki pelasi Ykkösessä ja sai kotiotteluunsa vieraakseen raumalaisen Pallo-Iirot. Kotijoukkue oli ottelussa voitokas pidettyään vieraansa nollilla. Ottelun voittoon riitti Jyri Puhakaisen viimeistelemä maali ottelun 59. minuutilla. Kauden päätteeksi TP-Seinäjoki sijoittui komeasti kolmanneksi sarjassa raumalaisten vaihdettua sarjatasoa Kakkoseen. TP-Seinäjoen pistesaalis oli 25 pistettä 20 ottelusta ja P-Iirojen 12 pinnaa.Kauden 1994 Piiri Cupin semifinaalissa Kakkosessa vaatimattomasti pelannut TP-Seinäjoki sai vastaansa samassa Pohjoislohkossa pelanneen Närpiön Kraftin. Tasainen peli päättyi varsinaisella peliajalla 1-1 Ivor Lintonin vietyä vieraat taukojohtoon, jonka Marko Nieminen tasoitti toisella puoliajalla. Kamppailu eteni rangaistuspotkukilpailuun saakka, jossa TP-Seinäjoki oli parempi lukemin 4-3. Kotijoukkueen maalit tekivät pilkulta Jani Honkavaara, Topi Kilpeläinen, Pinduca ja maalivahti Sampsa Kaataja. Vieraiden onnistujat olivat ikinuori Jozsef Toth, Stefan Skogberg ja Peter Sundlin. Finaalissa TP-Seinäjoki sai kylmää kyytiä Vaasan Palloseuralta numeroin 5-1.Ennen tätä päivää on TP-Seinäjoki viimeksi pelannut syyskuun 1. päivänä kaudella 1996, jolloin matkustettiin Lahteen toisen oranssi-mustan joukkueen, eli Reippaan vieraaksi. Peli oli koko ajan Veikkausliiganousua tavoittelevan TP-Seinäjoen hallinnassa ja Mark Nangle veikin vieraat johtoon ottelun 31. minuutilla. Toisella puoliajalla Pasi Oksanen sinetöi vierasvoiton tehtyään numeroiksi 2-0 pelikellon näytettyä Kisapuistossa 77. peliminuuttia. Vieraista saivat Veikkauspisteitä kolme sakaraista napannut Toni Suutari ja kaksi tähteä pussiinsa korjannut Mika Kallio. Kotijoukkueen saldo muodostui pääasiassa keltaisista korteista, joita saivat tililleen Jukka Suikki, Ilkka Jäntti ja Marko Niiranen. Kauden päätteeksi Seinäjoella juhlittiin nousua ja Lahdessa surtiin Reippaan putoamista.Syyskuun 1. päivän saldo on kokonaisuudessaan tasainen. Seitsemästä ottelusta sekä TP-Seinäjoki, että vastustajat ovat voittaneet kolme kappaletta ja kertaalleen on päädytty tasapeliin. Tuo tasapeli oli luonnollisesti matsi Kraftia vastaan Piiri Cupissa, jonka TP vei pilkuilla. Maalisuhde on TP-Seinäjoen eduksi ilman rankkareita 9-7. Tietenkin olisi suotavaa, että tänään sekä voittosarake, että maalisuhde kaunistuisivat.