Yksi maali riitti

SJK-juniorit – HJK 0-1 (0-0) 59 min 0-1 Tommi Jäntti

B-junioreiden SM-sarjan kärkikamppailu oli oletetun tiukka ja tasainen vääntö Seinäjoen Keskuskentän märällä ja epätasaisella viheriöllä. Yksi maali riitti ratkaisemaan kamppailun ja sen yhden maalin teki ehkä ansaitustikin vierasjoukkue HJK:n Tommi Jäntti.

–          Peliin olen tyytyväinen. Pystyimme haastamaan HJK:n ja oli meillä omat paikkamme tehdä maalikin. Pari kertaa kävi pallo viivalla, mutta nyt ei saatu sisään. Joukkueen ilmeeseen ja siihen, että periksi ei annettu, olen tosiaan todella tyytyväinen, sanaili tulokseen pettynyt SJK-juniorieden päävalmentaja Jyri Hietaharju taistelun tauottua.

Tuntui kuin ensimmäisellä puoliajalla ottelun tempo ei olisi erityisemmin saanut hiuksia hulmuamaan vauhdillaan.

–          Niin, kyllä se varmasti oli hiukan sellaista tarkkailua, eikä kumpikaan halunnut tehdä virheitä. Toisella puoliajalla tempo oli mielestäni aika hyvä, Hietaharju sanaili.

–          Välillä mentiin kyllä lujaa, ja tempokin oli kova. Toisen puoliajan alusta HJK vei sellaiset 15-20 minuuttia peliä, mutta lopussa meilläkin oli paikkamme, jatkoi Hietahrju.

Ottelu ratkesi hienoon maaliin. Yleensähän valmentajat aina tapaavat löytää jokaisesta vastustajan tekemästä maalista virheen, kaksi tai enemmänkin. Niin varmaan myös HJK:n osumassa kotijoukkue teki jotain väärin, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa, etteikö osuma olisi ollut hieno.

–          Loistava läpisyöttöhän se oli. Siinä ei meidän veskarillamme ollut enää mitään tehtävissä. Oikeastaan se, mitä siinä tapahtui, tapahtui jo keskialueella, missä oli kaverilla jalka vapaana ja hän pääsi laittamaan sen syötön. Olihan se täydellinen namupallo, kehui kuitenkin myös Hietaharju ottelun voittoon riittänyttä maalia.

Nyt joukkueet saavat pitää pienen paussin juhannuksen myötä. Toki SJK-j treenaa vielä torstaiaamuna, mutta sen jälkeen saa luvan perästä mennä juhannuksen viettoon.

Valmentaja Jyri Hietaharju suostui tekemään myös lyhyen yhteenvedon ennen taukoa siitä, mitä on nähty ja mitä tuleman pitää.

–          Tässä sarjassa on kaikki mahdollista. Meillä on mahdollisuus pärjätä, se on jo nähty. Tietenkin me lähdemme sarjaan eri lähtökohdista kuin moni muu isompi seura. Esimerkiksi HJK:lla on alla todella kovia pelejä Etelä-Länsi –liigassa, joita meillä ei ole, Hietaharju aloitti analyysinsä.

–          Silti olen todella tyytyväinen siihen, miten kausi on edennyt. Joukkue on hitsautunut mahtavalla tavalla yhteen ja joukkuehenki on aivan kerta kaikkiaan loistava, lisäsi Hietaharju.

Kun ajatellaan asiaa siitä kulmasta, että moni SJK-junioreiden pojista oli mukana viime kesän Kai Pahlman –lopputurnauksessa, jossa sijoitus oli lähinnä osastoa ynnämuuta, mutta siiä huolimatta ottelut tuon turnauksen kahta parasta joukkuetta vastaan ovat tuottaneet yhden voiton ja yhden tappion, ei homma ole pahasti mennyt pieleen.

Tietenkin perusnegatiivinen tarkkailija sanoisi, että kylläpä HJK ja KäPa ovat taantuneet. Noh, voisi kai ajatella pikemminkin niin, että myös SJK-junioreissa on tehty jonkin verran asioita ihan suhteellisen kelvollisesti.