Ylihärsilä sai hanat auki

Ylihärsilä sai hanat auki TP-Seinäjoki – KaIK 4-1 (0-0)58 min 1-0 Mikko Ylihärsilä62 min 1-1 Mikael Linzen rp73 min 2-1 Mikko Ylihärsilä81 min 3-1 Mikko Ylihärsilä90 min 4-1 Ville YlinenTP-Seinäjoen lainahyökkääjä Mikko Ylihärsilä näytti sunnuntaina, ettei maalivainu ole minnekään kadonnut, vaan mies kuritti Kaskisten IK:ta hattutempun edestä. Odotetun puolustusvoittoisesti pelannut ja vastahyökkäyksiin satsannut KaIK putosi lopulta toisella jaksolla oranssipaitojen kyydistä pitkän pyristelyn jälkeen.”Kärsivällisyyttä painotettiin ennen peliä ja puoliajalla. Kauhea työmäärä tehtiin ensimmäiseen maaliin ja sitten vielä jouduttiin lähtemään uudestaan nollilta. Voi sanoa, että tämä oli joukkueelle ilmeen kirkastuspäivä”, TP:n valmentaja Asko Ristimäki kommentoi.TP hallitsi ensimmäistä jaksoa lähes mielin määrin, mutta todellisiin tekopaikkoihin oli vaikeuksia päästä Kaskisten makuuttaessa 6-7 pelaajaa alakerrassa. Vesa Kivimäellä oli paras tilanne – veto kolahti ylärimaan. Myös Petri Niemi puskullaan ja Jarkko Mäki-Maunus laukauksellaan pääsivät yrittämään maalintekoa. KaIK iski muutaman kerran vaarallisesti vastaan ja Antti Kuismala joutui kertaalleen venymään kunnon torjuntaan alanurkasta.Toisella puoliajalla Ylihärsilä tuhlasi ensin avopaikan viidestä metristä Ville Pajulan keskityksestä, mutta sen jälkeen alkoi tapahtua. Pajula oli jälleen alustamassa tilannetta, ja pallo ajautui onnekkaasti Ville Ylisen epäonnistuneen laukauksen jälkeen Ylihärsilälle, joka siirsi sen läheltä verkkoon.Kaskisten laitapakki Henri Erti kuului kentän hahmoihin ja aiheutti nopeudellaan TP:lle useaan otteeseen ongelmia. Mies myös järjesti joukkueelleen rangaistuspotkun juostuaan pitkän kuljetuksen päätteeksi alueella Lasse Männikön jalkaan. Mikael Linzen upotti pilkun ylänurkkaan.Ylihärsilän toinen ja ottelun voittomaali syntyi Männikön esityöstä laukauksella pienen näppärän harhautuksen ja siirron jälkeen. Viimeinen sinetti kolmelle pisteelle oli hyökkääjän pusku Pajulan erinomaisen tarkasta keskityksestä. Vielä aivan loppuhetkillä vaihdosta tullut Niklas Leppänen pelasi Ylisen läpi, eikä ”Ylli” erehtynyt, vaan sijoitti loppunumeroiksi 4-1. Myös Ville Pekkasella oli läpiajo, mutta pallo pääsi karkaamaan.Mathias Kullström debytoi TP:n keskuspuolustuksessa erinomaisesti. Nuorimies erottui rauhallisilla ja virheettömillä otteillaan ja nousi kerran päineen jopa maalipaikkaan.TP-Seinäjoki: Kuismala, Oksanen, Kullström, Niemi, Männikkö, Jalasvaara, Mäki-Maunus (74. Dunne), Ylinen, Pajula (81. Leppänen), Ylihärsilä, Kivimäki (67. Pekkanen)