Ysikasit I divisioonaan

TP-Seinäjoen ysikasit kohtasivat paikallisvastustaja Sepsin vastaavan ikäluokan tiistaina harjoituskentällä.Lähtöasetelma peliin povasi jännistysnäytelmää, sillä noustakseen ykkösdivisioonaan TP:n oli saatava ottelusta vähintään yksi piste, kun taas Sepsi tarvitsi voiton. Ottelua edelsi poikkeuksellisesti torstaista maanantaihin kestänyt kuuluisa Törnävän leiritys, jonka aikana pojat kävelivät yhteensä melkein ”Seinäjoelta Inariin” ja poimivat mukaansa muutaman tyhjän pullon. Ravinnepuolella leirityksen aikana keskityttiin etelä-eurooppalaisen ja amerikkalaisen keittiön hienouksiin. Otteluun lähdettiin kuitenkin sillä asenteella, että pitkän viikonlopun aikana oli kumarreltu tarpeeksi ja palloja ei poimittaisi omasta verkosta. Toisin kuitenkin kävi, kun selvästä ensimmäisen jakson alun TP:n pallonhallinnasta huolimatta vastustajan hyökkääjä unohdettiin rangaistusalueen rajalle yksin mistä hän siirsi Sepsin 1-0 johtoon. Vastustaja näytti lähtevän hakemaan 1-0 voittoa turhan aikaisin ja sen peli passivoitui entisestään. TP loi useita tilanteita Sepsin maalille ja lopulta yritys palkittiin Eetu Mäkelän toimesta. Eetu sai oivallisen syötön laidasta Matias Siukolalta ja sijoitti sen kovaa ja keskelle. Ensimmäisellä jaksolla TP:n syöttöpeli toimi mallikkaasti vaikka Kapkaupungin kenttämestarin kutsumista onkin harkittu harjoituskentän nurmen pelastajaksi alkukesästä lähtien.Toisella puoliajalla vastustajan oli pakko hyökätä aggressiivisemmin ja siitä kehkeytyi huomattavasti ensimmäistä vauhdikkaampi. TP:n puolustus toimi kuitenkin mallikkaasti eikä vastustajalle jätetty tilaa. Vedot viuhuivat lähinnä metrejä ohi tai yli maalin ja maalissa Konstantin Eremenkov torjui varmasti. Espanjan edellisiltainen peli oli selvästi katsottu tarkkaan kun Matias Siukola pääsi läpiajoon 44. minuutilla ja sijoitti pallon davidvillamaisella tarkkuudella oikeaan alakulmaan. TP:n Kolmannessa maalissa peliin puuttuivat korkeammat voimat kun Sameli Haapamäki ohjasi (Jumalan) selällään pallon maaliin ja peli oli taputeltu. Kaiken kaikkiaan hyvä esitys tärkeään paikkaan koko joukkueelta. Tästä on hyvä lähteä haastamaan rannikon joukkueet ykkösdivisioonassa loppukesästä. Nyt pidetään peukkuja vain sen puolesta, että 99-taitokoulukin selvittäisi karsinnoista tiensä ykkösdivisioonaan.