Ysikasit veivät keskinäisen

TP-Seinäjoen taitokoulu ja 98-syntyneiden joukkue kohtasivat toisensa tiistaina D12 sarjan ottelussa aina haastavalla Harjoituskentällä. Ottelussa on panosta aivan riittämiin, joukkueet olivat ennen peliä sarjataulukossa peräkkäin ja molemmille oli mahdollisuudet selviytyä syksyn ykkösdivisioonaan. Vielä tappioitta ollut Taitokoulu joutui taipumaan huikean taistelun jälkeen vuotta vanhemmilleen niukasti 1-0 (0-0) pelattuaan kuitenkin hyvän ottelun ja pistettyään isommat pojat taas kerran ahtaalle.Ottelun alku oli melkoisen hermostunutta potkimista puolin ja toisin, osaltaan varmasti vaikutti tutut kaverit vastassa ja toisaalta Harjoituskentän erittäin haastava alusta, joka ei kovinkaan suurta taitojalkapalloa mahdollista. Kokonaisuutena ottelusta tuli kuitenkin värikäs ja laadukaskin D12 –sarjan ottelu, jonka selvästi molempien joukkueiden pojat halusivat voittaa. Ensimmäisellä jaksolla ysikasit olivat hallitsevampi osapuoli ja paremmalla viimeistelyllä olisivat voineet tehdä parikin maalia ennen taukoa Joona Liesteellä ja Matias Siukolalla oli nimittäin hyvät paikat viimeistellä, mutta nyt ei pallo totellut toivotulla tavalla nuorukaisia. Nuorempien puolustus kuitenkin pelasi erittäin hyvän ottelun ja viimeisenä lukkona loistavan ottelun pelannut maalivahti J-P Saariaho pääsi estämään maalien synnyn. Tauolle mentiin sopuisasti 0 – 0 lukemissa. Toisella puoliajalla mustissa paidoissa pelannut Taitokoulukin sai ottelusta paremmin kiinni ja toinen jakso oli molemmilta joukkueilta vauhdikasta jalkapalloa, jossa molemmilla oli mahdollisuutensa maalintekoon. Ottelun ainoasta maalista vastasi ysikasien Alex Kivimäki komealla kaukovedolla. Taitokoululla oli tämän jälkeen parikin hyvää paikkaa tasoittaa peli, ensi Johan Lambergin vapaapotku osui ylähirteen ja vähän tämän jälkeen Jussi Vähäpesola pääsi kokeilemaan pilkun kohdalta, mutta ysikasien maalissa Mikael Matihalti pelasti pallon hienosti kulmapotkuksi. Näin lopputulokseksi kirjattiin 98:lle ansaittu 1 – 0 voitto.”Mukava ja vauhdikas peli kaikin puolin. Ysikasit ansaitsivat voittonsa tilanteisiin nähden, mutta hyvin meidänkin miehet pärjäsivät. Vähän jäätiin joissain tilanteissa pieniksi, taidollisesti ei sitten pahemmin oltu perässä. Tietysti pisteiden menetys harmittaa vähän, mutta jos ne nyt jollekin pitää menettää, niin mieluiten sitten oman seuran joukkueelle. Ottelu tasokkain peli sarjassa tähän mennessä ja kuluvan vuoden aikana molemmat joukkueet ovat menneet selkeästi eteenpäin. Juuri tällaisten pelien saamiseksi taitokoulu on tässä sarjassa, joudutaan pelaamaan taitojen ylärajoilla koko ajan ja samalla saadaan opetella kaksinkamppailujen hoitamista oikein kunnolla. Lisäksi on joskus terveellistä hävitäkin ja samalla huomata, että vielä on paljon treenattavaa, että noustaan taas seuraavalle tasolle. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa, ensi viikkoon ja kohti uusia haasteita vierasottelussa Kauhavalla", tiivisti isäntinä toimineen Taitokoulun Petteri Kokko kupletin juonen.Ysikaseille voitto tarkoittaa sitä, että kaatamalla Sepsi-78:n ensi viikolla joukkue varmistaa paikkansa I divisioonassa. Taitokoulu puolestaan on hieman riippuvainen Ysikasien, Ponnistuksen ja Sepsi-78:n peleistä. Jos Ysikasit kuitenkin kaatavat Sepsi-78:n ja Taitokoulu hoitaa jäljellä olevat pelinsä, pääsee joukkue takuuvarmasti ainakin karsimaan paikasta I divisioonassa.Kaikkien kannalta olisi tietenkin aivan huikean loistava juttu, jos molemmat oranssi-mustat joukkueet selvittäisivät syksyksi tiensä I divisoonaan. kuvagalleriaan.