Ysikutosten perjantai

TP/IK-VJS, Vantaa 0-2 (0-1)Aamun ensimmäisenä vastustajana klo 9.00 oli VJS Vantaalta, jonka on yksi Suomen suurimmista jalkapalloseuroista. Suuria olivat myös pelaajat ja peli melko fyysistä. Lisäksi tuomari salli pelata varsin kovaa, mikä suosi isokokoisia vantaalaisia. Ottelussa oli erittäin kova tempo ja oransseilla oli täysi työ pysyä mukana. Ensimmäinen maali syntyi hyökkäysalueen menetyksen jälkeen. VJS:n pelaaja pääsi TP/IK:n oikealta laidalta tulemaan läpi ja viimeisteli tarkasti pienestä kulmasta. Ajoittain TP/IK sai pelin käyntiin , mutta vapaata tilaa ja aikaa oli kentällä erittäin vähän. Toinen maali syntyi kulmatilanteesta, jossa vastustaja pääsi laittamaan irtopallon sisään. Loppua kohden peli oli tasaisempaa, mutta omia tekopaikkoja ei kovin montaa saatu luotua. TP/IK-FC Haka 0-1 (0-1)Pienen lepotauon jälkeen vastaan tuli FC Haka. Tällä kertaa oranssit pärjäsivät erinomaisesti kaksinkamppailuissa ja pallollisessa pelissä. Hakan maali tuli ensimmäisellä puoliajalla hieman yllättävästä rangaistuspotkusta vastustajan kaaduttua TP/IK:n pelaajan jalkaan. Maalivahti Mikko Lampinen torjui vedon, mutta vastustajan pelaaja ehti palloon ensimmäisenä ja sai laitettua pallon sisään. Peli oli TP/IK:n hallussa mutta maalintekopaikkoja tuli melko vähän. Haka keskittyi puolustamiseen ja heitti pitkää palloa kookkaille hyökkääjille. Ensimmäisellä puoliajalla Tuomas Lähdesmäki kumautti kovan vedon paristakympistä ylärimaan. Toisella puoliskolla oli avopaikka Niko Hietaharjun keskityksen jälkeen, mutta TP/IK:n pelaajan pusku suuntautui kuitenkin tyhjän maalin ylitse. Tappiosta huolimatta erinomainen peli, jossa saatiin kehitettyä selvästi ensimmäisestä ottelusta.TP/IK KäPa97, Helsinki 1-1 (1-1)Käpylän Pallon joukkue on kiistatta Suomen paras 97-joukkue ja taistelee menestyksekkäästi myös 96-huippujen kanssa. KäPa sai aikaan valtavan pallorallin ensimmäisen puoliajan alussa eikä oranssit päässeet kovinkaan paljon palloon. Helsinkiläisillä oli ottelurytmi puolellaan. Tämä ottelu oli heille vasta toinen, joten tuoreita jalkoja riitti heillä varsinkin ottelun alussa. Heidän maalinsa tuli erinomaisen syöttöyhdistelmän jälkeen, jossa pallon pelattiin oikean laidan kautta keskelle rangaistusalueen sisään ja siitä kylmästi maaliin. Tasoitus näki päivänvalon kuitenkin pian. Elias Ahde ohitti vauhdilla KäPan viimeisen puolustajan ja laittoi tarkasti vasempaan etuyläkulmaan. Näin neljän ottelun maaliton putki oli katkaistu. Tämä ottelu erosi päivän aiemmista siinä, että maalipaikkoja oli runsaasti molemmilla joukkueilla. TP/IK:lla oli jopa pari tuhannen taalan paikkaa, vastustajalla ehkä muutama enemmänkin. Tälläkin kertaa vastustajille tarjottiin lisäksi rangaistuspotku, joka kuitenkin päätyi Mikko Lampisen sormia hipoen tolppaan. Omat pelaajat olivat paluupallossa ensimmäisenä tällä kerralla ja tilanne saatiin purettua. Lopun pyörityksessä Joonas Sundman torju pari kertaa maaliviivalta ja Joona Ala-Hukkala oli mies paikallaan katkoen vastustajan yritykset. Näin TP/IK sai hyvän pisteen helsinkiläisiltä. ”Päivän ohjelma oli kova, mutta pojat jaksoivat hienosti taistella. Peliä on saatu kehitettyä koko ajan parempaan suuntaan. Voi olla todella tyytyväinen poikien pelaamiseen. Huomenna aamupäivällä on vastassa alkulohkon viimeisessä ottelussa OLS-keltainen ja tuo ottelu tulee ratkaisemaan paikan jatkolohkossa", toteavat TP/IK:n valmentajat Vesa Niemelä, Pekka Malmi ja Mikko Hakanen.