Ysinelosilla ankea viikko

Ysinelosilla ankea viikko TP-Seinäjoen ysinelosten aluesarjassa pelaava joukkue ei saanut Pietarsaaressa hankitun voiton jälkeen sittenkään kunnon draivia päälle, vaan kärsi toukokuun viimeisellä viikolla pelaamissaan kahdessa sarjapelissä yhtä monta tappiota. Loukkaantumiset ja sairastumiset ovat verottaneet oranssipaitojen rivejä turhan rankasti. Erityisesti puolustuspäässä on jouduttu turvautumaan erilaisiin varavaihtoehtoihin. Kentän laidalta tehdyn huomion mukaan pojilla näyttäisi vielä olevan hivenen oppimista siinä, että joskus joukkueen etu vaatii pelaamista muulla pelipaikalla kuin mihin on tottunut. Sen taidon, kun oppii, ollaan taas askelta lähempänä oikeaa pelimiestä. Onneksi kesälomankoitettua voidaan odottaa peli- ja harjoitushuumorin kohentuvan. Lahjoja näillä pojilla on ja työtä tekemällä ne voidaan jalostaa näkymään entistä paremmintositoimissa.Sitten pelituloksiin, jos joku ei niitä ole vielä tietoonsa saanut.Maanantai-illalla 26.5. Ilmajoen Kisailijat oli kotonaan selvästi parempi lukemin 6-0 (2-0).Ottelun alussa TP:llä oli omat paikkansa ja IK:n puolustus selvästi hermoili turvautuen aika mitättömissäkin tilanteissa hätäripotkuihin. Yksi onnistuminen TP:lle olisi voinut muuttaa ottelun käsikirjoitusta. Ottelun päätuomarilla ei ollut paras iltansa. 2-0 maalissa avustavan lippu oli oikeutetusti ylhäällä, mutta se jäi huomiotta. Heti perään TP:ltä vietiin rankkari, kun Raitt Peltojalta jäi näyttävä heittäytyminen koiville naputtelun jälkeen tekemättä.Seuranneessa vastahyökkäyksessä TP-puolustus esitti kuin opetusvideota varten kymmenessä sekunnissa kaikki klassiset mokat hutipotkua myöten ja IK pääsi täräyttämään lopullisesti selkärangan poikki napsaisseen kolmannen osumansa. Koko joukkue pelasi alle tasonsa ja IK:llä saattoi olla tähän saakka kauden paras pelinsä. IK:n menestys tässä ikäluokassa on selvästi saamassa jatkoa.Torstai-illalla joukkue matkasi eksoottiseen Alaveteliin. Paikkaan, jossa ei ennen oltu käytykään. Todellisen kyläseuran IK Myranin kenttä oli hyvässä kunnossa. Pari iltaa aikaisemmin samalla kentällä oli nähty Suomen cupin ottelussa Rovaniemen Palloseura ex-maajoukkuepelaaja Mika Nurmelan johdolla.Ysinelosten ikäluokassa on koko tämän vuoden ajan kaipailtu lisää maalivahteja. Kahta joukkuetta ei ole helppo pyörittää ilman useampaa torjuntatöihin kykenevää kaveria. Tällä kertaa maalin suulle oli saatu vuotta nuorempien joukkueesta Tuomo Alarinta, jonka palveluksia oli jo talvella käytetty futsalissa. TP aloitti ottelun hermostuneesti. Kaikki hienoudet, mitä Pietarsaaressa nähtiin, loistivat Alavetelin kentällä poissaolollaan.Muurahaislogoa kantavan kotijoukkueen pojat olivat fyysisen pelin taitajia. Taktiikkana oli tavoitella pitkillä palloilla kärkimiehiä. TP pelasi parempaa syöttöpeliä ja pyrki hyviin syöttöihin pallo maassa. IK Myranin isokokoinen puolustus pelasi kovaa, mutta rehdisti. TP:n kärkimiehillä jäi tila vähiin. Kesken TP:n painostuksen kotijoukkue pääsi vastahyökkäyksellä yllättämään TP:n alakerran ja siirtyi 1-0 johtoon 18. minuutilla. TP:n vastaus tuli nopeasti, kun pari minuuttia myöhemmin maltillisen syöttöpelin jälkeen Aleksi Aho  pääsi lataamaan läheltä maalia tasoituksen. TP:n ote peliin parani ja 32. minuutilla syntyi ansaittu 1-2 osuma Vemmu Pajulan viimeistellessä. Puoliajalle siirryttiin näissä lukemissa ja toinen jakso meni pitkään TP:n hallinnassa. Vain vapauttavaa kolmatta osumaa odoteltiin. Fyysinen peli koitui vierasjoukkueen turmioksi. Loppuhetkiä lähestyttäessä IK Myranin parempi kunto tuli selvästi esiin ja peli kääntyi vahvasti oranssin joukkueen päähän. Tasoitusmaali tuli silti yllättäen vain seitsemän minuuttia ennen loppua (63. min). Sen jälkeen kotijoukkue vain lisäsi höyryä ja iski lopulliset lukemat 3-2 viisi minuuttia edellisen maalin jälkeen. Maalivahti ei takaiskuille voinut mitään. Kun vastustajan voimakkaat pelaajat pääsivät lähietäisyydeltä lataamaan sydämensä kyllyydestä, jäi Tuomo Alarinnalle vähän mahdollisuuksia. Tuomo pelasi kaiken kaikkiaan reippaan ottelun vuotta vanhempien joukossa ja pelasti monta vaaratilannetta erityisesti rohkeilla ja oikea-aikaisilla vastaantuloilla.IK Myran -ottelua oli seuraamassa kruunupyyläinen (Alaveteli kuuluu Kruunupyyn kuntaan) naisten maajoukkueen päävalmentaja Michael Käld, joka kävi ottelun jälkeen kommentoimassa peliä TP:n valmentajalle Reijo Lepälle.Hän vahvisti sen, minkä oranssisten silmälasien läpi oli kentän laidalla nähty. TP pelasi parempaa jalkapalloa, mutta hävisi fysiikassa vastustajalle. Kotijoukkueen pelaajat ovat mm. yleisurheilun ja jääkiekon harrastajia.Joukossa oli muutama todella isokokoinen poika, joka osasi käyttää lähes raavaan miehen kokoaan hienosti hyväksi. Myös kestävyyspuolella TP:n pojat saivat oppitunnin, joka toivottavasti muistetaan vielä ensi talvikauden fysiikkaharkoissa.TP:n ysinelosten seuraava ottelu on torstai-illalla 5.6. Prunttimäessä. Vastaan asettuu GBK, jonka kanssa toivotaan syntyvän vähintään tasaväkinen vääntö ja tietenkin kaikki kolme pistettä olisi jäätävä Seinäjoelle. Muutoin aluesarjassa alkaa kyyti olemaan tällä erää liian kylmää.