Ysinelosten musta kaatoi Kanun

Ysinelosten musta kaatoi KanunTP-Seinäjoen ysinelosten eli C15 -poikien I divisioonaan valmistautuva Musta harjoitteli sunnuntaina Wallsport Areenalla tiukan kamppailun merkeissä tuoreen naapurikaupungin Kauhavan Kanuunoiden kanssa. Ottelussa riitti vauhtia ja tilanteita.

Maalinteon aloitti 13. minuutilla Pekka Jaskari saatuaan kovaan vauhtiin hyvän läpisyötön keskikentällä läpi ottelun hienosti pelanneelta Ville-Markus Mikkilältä. Kuusi minuuttia myöhemmin Oskari "Ode" Mikkilä vei isännät 2-0 johtoon hienolla laukauksella kulman jälkitilanteesta. Kanu pääsi kaventamaan 25. peliminuutilla, mutta jo viisi minuuttia myöhemmin soi vieraiden maaliverkko hienon syöttöpelin päätteeksi. Vastustajan kirinpoikasen katkaissut maali syntyi hyökkäyksestä, joka käynnistyi laitapakki Otto Nyyssölän pallonriistosta. Otto jatkoi pallon Kustaa "Kuki" Kankaalle, joka syötti Odelle. Ode laittoi namupassin Samuli Koivusaarelle, joka viimeisteli varmasti. Kanu pääsi vielä uudelleen lähelle, kun 34. minuutilla tullut pitkä syöttö avasi TP Mustan puolustuksen, eikä maalivahti Jarkko Orava voinut maalille mitään, vaikka parhaansa yritti. Puoliajalla mentiin siis tasaisissa 3-2 lukemissa.
Toinen jakso alkoi kotijoukkueelta räväkästi, kun Samuli iski toisen maalinsa kulmapotkun jälkeisestä tekopaikasta. Seuraavalla minuutilla Pekka pääsi keskeltä läpi, ja kun vieraiden maalivahti hivenen haparoi, Pekka sai juhlia päivän toista osumaansa. Seuraavaksi kahden maalin kerhoon liittyi Ode Mikkilä, kun toppari Saku Pikkarainen ensin syötti hienosti Kustaalle, joka pelasi varmasti pallon vikkelästi läpi ottelun liikkuneelle Odelle. Puoliajasta oli kulunut silloin 11 minuuttia. Pari minuuttia myöhemmin Kanu pääsi jälleen pitkällä syötöllä läpi TP:n linjojen ja laittoi pallon maaliin. Neljä minuuttia myöhemmin lukemat kaventuivat jo 6-4 :een kulmurin jälkihässäkästä. Kentälle vaihdettu Raitt Peltoja lopetti kuitenkin kauhavalaisten vastaanpyristelyt vetäisellä komeasti pallon vastustajan maalin alanurkkaan, kun toista jaksoa oli pelattu 21 min. Loppulukemat 8-4 sai kunnian viimeistellä läpi ottelun ilahduttanut Ode, joka 33. minuutilla sai maaliinsa hienon syötön vaihtomies Panu Lepältä, jolle pallon pelasi keskikentällä mallikkaasti koko ottelun ajan urakoinut Aleksi Aho.
Vastuuvalmentaja Reijo Leppä jakoi pelin jälkeen kiitosta koko porukalle, mutta antoi erityiskiitokset kolme maalia iskeneelle Odelle ja keskikentällä hienosti peliä pyörittäneille Ville-Markukselle ja Aleksille.
Valmentaja Jarmo Nimell piti ottelun aikana tarkkaa tilastoa omien otteista. Tässä lyhyesti Jarmon tilastoja: Ensimmäisellä jaksolla tehtiin kolme maalia 13 laukauksella ja toisella jaksolla viisi kahdeksalla laukauksella. Teho siis parani ottelun loppua kohti. Puolustus onnistui ottelun aikana 40 katkossa ja sai aikaan yhdeksän pallonriistoa. Lyhyiden syöttöjen onnistumisprosentti oli 56. Keskikenttä katkoi 32 kertaa ja riistoja kertyi 13. Lyhytsyöttöpeli onnistui 70 % tarkkuudella. Hyökkääjät katkoivat kuusi kertaa ja riistoissa onnistumisia tuli kolme. Hyökkääjillekin kertyi lyhyitä syöttöjä 38 kpl onnistumisprosentin ollessa 79.
TP-Mustan aloituskokoonpano oli seuraava: Maalivahti Jarkko Orava. Puolustuslinja: Otto Nyyssölä, Saku Pikkarainen, Miika Eronen, Jussi Kituniemi. Keskikenttä: Kustaa Kangas, Ville-Markus Mikkilä, Aleksi Aho, Samuli Koivusaari. Hyökkääjät: Pekka Jaskari ja Oskari Mikkilä. Loppuminuuteilla Raitt Peltoja vaihdettiin Pekka Jaskarin tilalle ja Panu Leppä korvasi Kustaa Kankaan. Antti Viita tuli Miika Erosen tilalle. Miika palasi vielä kentälle, jolloin Otto tuli vaihtoon. Raitt laskettiin toppariksi viime minuuteiksi, jolloin Saku Pikkarainen nostettiin keskikentälle ja Aleksi Aho kärkeen.