Ysinelosten reunion

Sjk-junioreiden kunniakkaan edeltäjän, Törnävän Pallo–55:n (”TP-Seinäjoki”), v. 1994 syntynyt ikäluokka kokoontui 19 nuoren miehen voimin lauantaina 17. elokuuta Joupiskan tekonurmelle. Edellinen tämän ikäluokan kokoontuminen oli kymmenen vuotta sitten, jolloin syksyn 2009 sarjat C15-vuotiaille pojille pelattiin kahden joukkueen voimin päätökseen.

Kutsu ysinelosten paluutapahtumaan oli esitetty niille joukkueessa pelanneille pojille, jotka olivat pidempään mukana. Heistä toki osa ei jatkanut tavoitteellista futiksen pelaamista aivan vuoteen 2009 asti, mutta omalla panoksellaan ja valloittavalla persoonallaan jokainen poika on ollut rakentamassa niitä muistoja, joita oli nyt elokuussa 2019 mukava kokoontua muistelemaan ja rakentamaan myös uusia muisteltavia hetkiä.

Joupiskalla pojat pelasivat keskinäisen ottelun, jossa maalit eivät tällä kertaa olleet pääosissa. Poikia vastuuvalmentajana pallokoulusta alkaen aina C15 –ikäisten sarjakauden päätökseen asti luotsannut Reijo Leppä sai nauttia yhä työnsä hedelmistä. Pojista näki, että lapsena ja nuorena hyvässä ohjauksessa, ahkeralla harjoittelulla tarttuneet opit eivät olleet kadonneet: pallo totteli uskollisesti käskijöitään ja myös potkuissa oli entistä hohtoa. Yhteispeli sujui ja huumori kukki. Erityismaininta pitää antaa maalivahdeille Miko Saarelalle ja Atte Kultille, jotka uskaltautuivat entiseen malliin asettua pallonosumille alttiiksi. Näin he tekivät myös ottelun jälkeisessä rangaistuspotkukisassa, jonka finaalissa kohtasi kaksikko, joka on kirjattu Suomen armeijan reserveihin taistelupariksi ja on pelannut myös monituiset kerrat toppariparina. Niin siinä sitten kävi, että monien tunteman jalkapalloperheen nuorin vesa, Soinin lahja Seinäjoen jalkapalloilulle, Roope Takala joutui niukasti antautumaan  Antti Viidalle.

Poikien vanhempia oli paikalla mukavasti. Toivottavasti seuraavalla kerralla mukaan tulee vielä useampi sekä pojista että heidän kotijoukoistaan. Kentän laidalla nähtiin useita joukkueen taustavoimiin kuuluneita henkilöitä. Vastuuvalmentaja Reijo Lepän lisäksi menossa mukana olivat hänen puolisonsa, joukkueen pitkäaikainen joukkueenjohtaja Liisa Leppä sekä ihan ensimmäinen joukkueenjohtaja Pekka Saarela ja pitkäaikaiset huoltajat Kimmo Aho ja Arvi Viita.

Joupiskalta pojat siirtyivät saunomaan ja syömään Vanhan Joupin tuvalle, missä ilta jatkui rennoissa ja hyväntuulisissa merkeissä myöhäisiltaan asti. Reijo Leppä toi paikalle useamman tietokoneen, jotta poikien varmasti kelpaisi katsella vanhoja kuvia ja videoita. Jos joukkueen yhteishenki oli ennenkin hyvä, tuntui se vain jalostuneen kymmenen vuoden tauolla. Ilman ylimääräistä korostamista voi todeta, ettei esim. yhdessäkään Veikkausliigan joukkueessa voi olla parempaa henkeä kuin näillä sankareilla, jotka 25 vuotta sitten näkivät päivänvalon ja ovat kuluttaneet huomattavan osan elämästään yhdessä jalon lajin parissa. Juniorina tämä ikäluokka sai maistaa menestystä mm. selviytymällä Kai Pahlman cupin lopputurnaukseen viimeisenä yhteisenä vuonna.

Paras palkinto yhteisistä vuosista ja myös tausta- ja kotijoukkojen uhrauksista oli nyt kaikkien selkeästi aistittavissa. Pojista parhaat ovat ehtineet isäksi asti, opiskelut ja työelämään asettautumiset ovat kunnialla jokaisella hoidossa. Fiksuja poikia kelpasi kuunnella ja katsella. Varmasti jalkapalloharrastus on kaiken muun ohella auttanut poikia kasvamisessa tasapainoisen ja ahkeran suomalaisen nuoren miehen mittoihin. Yhteisistä vuosista on jokaisen reppuun kertynyt niitä eväitä, joihin voi turvautua arjessa: kotona ja työssä, aina ihan haastavimpaan ja erikoisimpaan toisten ihmisten kohtaamiseen ja kanssakäymiseen asti. Näitä poikia ei niin vain horjuteta. Hakekaa aina tukea toisistanne, mitä elämä sitten tuokin teille vastaan!

Ysinelosten kokoontumisessa mukana olleet pelimiehet:

Pauli Kuivinen, Roope Takala, Oskari Mikkilä, Kustaa Kangas, Ville Laitila, Panu Leppä, Matias Lätti, Ilja Hamunen, Juuso Vehniä, Pekka Jaskari, Matti Rajala, Niklas Tyynismaa, Veli-Pekka Pajula, Atte Kultti, Miko Saarela, Antti Viita, Sammy Saarinen, Otto Nyyssölä ja Joni Petäjävirta.