Ysiseiskat kaatoi VPS:n

TP-Seinäjoen ysiseiskat jatkoi harjoitusotteluiden sarjaa lauantaina Wallsport-areenassa pelatussa ottelussa VPS:n -96-ikäluokan joukkuetta vastaan. Molemmilta joukkueilta puuttui erinäisten syiden takia muutamia pelaajia, mutta hyvä harjoitusottelu saatiin kuitenkin pelattua.Hyvin tuominneen erotuomari Antti Viidan loppuvihellyksen kaikuessa oli taululla kotijoukue TP ysiseiskojen voittolukemat 3-1. Ottelu oli normaalia peliä pidempi, sillä siinä peliaika oli 3×30 min. Nuoret futaajat saivat haistella, miltä se miesten peleissä käytävä 90 min peliaika tuntuu. Ja hyvinhän tuo näytti molemmilta joukkueilta menevän.Ensimmäinen pelijakso oli alkuvihellyksestä lähtien ysiseiskojen hallinnasa, tilanteita luotiin tasaisin väliajoin VPS:n maalille, mutta maaliin asti ei palloa saatua. VPS:n maalivahti pelasi loistavasti torjuen mm. rangaistuspotkun, muutamia läpiajoja ja monia laukauksia. Ja niin kuin pelissä monta kertaa käy, jos et itse tee niin toinen tekee……eli ensimmäinen kunnollinen kaukolaukaus ottelun 20 min ja peli VPS:lle 0-1. Muita maalintekotilanteita ei kotijoukkueen maalilla juuri ollutkaan. Tämä jäikin tulokseksi ekan jakson jälkeen. Toinen jakso alkoi hieman sekavissa merkeissä, mutta pikkuhiljaa kotijoukkue otti taas pelin hallinnan itsellensä ja kun jaksoa oli pelattu 5 min niin Teemu Seppelvirta ajoi laidalta rohkeasti sisään ja veti hienosti takakulmaan. Syötön "Temelle" antoi Tommi Luopajärvi. Ja kun jaksoa oli pelattu 12 min siirtyi ysiseiskat 2-1 johtoon. Iiro Kiviluoma voitti kaiksinkamppailun , pieni kuljetus, syöttö Palomäen Antille ja Antilta hieno kaukolaukaus aivan riman alle. Hienosti pelattu tilanne kaiken kaikkiaan, joka alkoi jo hyvästä prässistä vastustajan kenttäpuoliskolla. Toisen 30 minuuttisen jälkeen oli peli 2-1 TP:lle. Kolmas 30 min käynnistyi samoissa merkeissä kun kaksi aiempaakin eli TP piti palloa enemmän ja oli kentällä dominoivampi osapuoli. Mutta VPS taisteli hyvin ja muutamista hyvistä maalipaikoista huolimatta palloa ei Vepsun maaliin saatu toimitettua. Kun kolmatta jaksoa oli pelattu 23 min pelattiin Joonas Lepistö vasemmalta läpi ja Joonas keskitti maalille, siitä pallo kimposi takaisin Joonakselle ja samalla VPS:n pelaaja tuli takapäin jaloille ja pallo pilkulle.Nyt pallon taakse Antti Palomäki ja varma sijoitus maaliin ja peli 3-1. Nämä siis jäivät myös pelin loppunumeroiksi.Ottelussa oli paljon onnistujia. Koko puolustus ja keskikenttä pelasi hyvän ottelun ja kärkimiehet tekivät kaikki kolme maalia. Voidaan siis olla koko joukkueen esitykseen tyytyväisiä. Kaikkiaan 16 pelaajaa oli tässä ottelussa paikalla. Tämä harjoitusottelu palveli hyvin TP ysiseiskojen joukkuetta. VPS:n pelaajat olivat selkeästi isokokoisempia ja fyysisesti vahvempia. Tällaiset pelit ovat hyviä harjoitustapahtumia pojille. Pitää uskaltaa ottaa vastuuta tilanteissa ja rohkeasti on mentävä runkoon kiinni, vaikka "päätä lyhyempiä ollaankin". Tilaa ja aikaa on vähemmän ja pitää pystyä tekemään oikeita ratkaisuja nopeammin. Ensi perjantaina mennään Vaasaan VIFK:n -97 vieraaksi Botniahallin viereiselle tekonurmelle ja sitten onkin 8 pv:n Espanjan harjoitusleirin vuoro pääsiäisen aikoihin. Sitä odotellassa harjoitellaan vielä ahkerasti, koska sarjakauden alkuun ei ole enää kuin reilu 1,5