Ysiseiskat koulutti Kraftia

TP-Seinäjoen ysiseiskat eli D13-juniorit kävivät antamassa jalkapalloilullisen oppitunnin närpiöläisen FF Kraftin ikätovereilleen maanantai-iltana. Piirin 1. divisioonan ottelussa vierasjoukkue oli selkeästi parempi lukemin 0-4 (0-1).Kraftille oli tähän mennessä tehty neljässä ottelussa vain kolme maalia. TP onnistui ensimmäisenä joukkueena tämän kevään sarjaotteluissa murtamaan kotijoukkueen kilpikonnapuolustuksen. Ensimmäistä maalia jouduttiin kuitenkin odottamaan aika pitkään ja peli luiskahti raiteilleen oikeastaan vasta puoliajan jälkeen.TP aloitti ottelun kokoonpanolla, jossa veräjänvartijana oli Jaakko Uusitalo. Puolustuksen lukitsivat läpikäymättömäksi nelikko Teemu Seppelvirta – Ville Viita – Miika Huumo – Joni Vähämaa. Teemun peluuttaminen laitapakkina oli mielenkiintoinen kokeilu, joka tosin sai alkunsa jo edellisviikon kamppailussa Lapuan Ponnistusta vastaan. Nyt oli vuorossa kuitenkin ensimmäinen todellinen mittari siitä, miten peli alkaa uudella paikalla sujua. Laitalinkkeinä aloittivat Topias Syrjälä ja Joonas Sundman. Keskikentän ottivat kontrolliinsa Valtteri Leppänen ja Joonas Lepistö. Kärjessä aloitti kaksikko Matti Lähde & Antti Palomäki.Oranssipaidat hallitsivat ottelua alusta alkaen. Alku oli kuitenkin sangen hankalaa, kun se itse tehtiin sellaiseksi. Syöttöpeli ontui ja peli oli kaikin puolin sekavanpuoleista. Avausmaali 19. minuutilla aukaisi monia lukkoja, kun Matti Lähde määrätietoisesti pienen kikkailun jälkeen laittoi pallon maalin edestä sisään. Pallo osui maalivahtiin, mutta meni hänen kauttaan maaliviivan yli. Lukemissa 0-1 peli alkoi rauhoittua. Viisi minuuttia maalin jälkeen Joonas Sundman latasi ylärimaan. Tilannetta edelsi Teemu Seppelvirran napakka kuti. Kolme minuuttia ennen taukovihellystä kärkeen vaihdettiin Henri Heittola ja Antti pääsi huilaamaan.TP hallitsi koko avausjakson kenttätapahtumia. Pallo oli liikaa ilmassa ja kontrolli palloon oli sitä myöten aika tavalla hukassa. Silti voi objektiivisesti todeta, että maali taikka kaksi olisi voinut TP:lle tulla lisääkin. Maalissa Jaakko Uusitalolla oli helppoa.Toiselle jaksolle TP vaihtoi maalipuiden väliin Joonas Ojaniemen. Myös puolustusta lyötiin uuteen muottiin vaihtamalla Miika Teemu ”Kurko” Kukkaseen ja pudottamalla Joonas S laitalinkin paikalta pakiksi Jonin tilalle. Laitalinkeiksi tuli kaksikko Mikael Malmi & Tommi Luopajärvi. Matin paikan kymppipaikalla otti Jesse Välimäki.Toinen jakso alkoi myönteisissä merkeissä, kun pallo oli Kraftin maalissa jo kolmannella peliminuutilla. Lukemat 0-2 maalaili Tommi Luopajärvi saatuaan maalin eteen hyvän syötön Mikael ”Mike” Malmilta. Tommin kosketus palloon oli taidokkaan pehmeä ja nopea. Pieni oikea-aikainen kurkotus ja pallo oli oikeassa paikassa. Peli parani tästä vain koko ajan ja pallo alkoi liikkua pitkin tekonurmen pintaa oikein mallikkaasti. Jo toisen jakson kymmenennellä minuutilla oli 0-3 lukemien vuoro päästä päivänvaloon. Asialla oli Jesse Välimäki, joka rankkarialueen sisältä laittoi pallon maltilla alakulmaan. ”Mike” Malmi kunnostautui jälleen maalin syöttäjänä. Jesse oli muutenkin kaikin puolin kärkkäänä ja osoitti näppärän harhauttelijan lahjoja. Maalipaikkoja oli muitakin ja paremmalla onnella Jesse olisi onnistunut maalinteossa toistamiseenkin.Kun toista jaksoa oli vartti takana, Valtteri ja Joonas S pääsivät lepäämään ja tilalle tulivat Antti ja Matti. Antti pääsi heti ensimmäisestä vaihtoa seuranneesta tilanteesta ampumaan pallon aivan yläriman alle, mutta Kraftin maalivahti ojentautui näyttävään pelastukseen.Peli oli koko toisenkin jakson TP:n hallinnassa. Jessen lisäksi peliä piristi Mikael Malmin hieno pelivire. Hänen kentälle tulonsa puoliajan jälkeen toi kentälle taitoa lisää ja otteisiin rutkasti esimerkillistä malttia. Sitä todella peliin kaivattiinkin!Kun ottelua oli jäljellä kymmenen minuuttia, otettiin vaihtoon puolustuksessa alusta asti taituroineet Teemu Seppelvirta ja Ville Viita. Tilalle tulivat Miika Huumo ja Topias Syrjälä, joista viimeksi mainittu asettui laitapakiksi. Ottelun loppulukemat 0-4 sinetöi kovan maalinedusväännön päätteeksi Antti Palomäki. Aivan lopussa kenttäryhmitystä vielä muokattiin uuteen uskoon. Jesse Välimäki laskeutui laitapakiksi ja osoitti tälläkin paikalla suurta itseluottamusta uhkuen pelimiehen merkkejä. Kuusi minuuttia ennen loppuvihellystä oli vielä aika päästää ”Lepa” Lepistö lepäämään ja hurrikaanimaisesti etenevä Joni Vähämaa päästettiin vielä irti.TP:n maalivahdit pääsivät ottelussa vähin töin. Torjuntoja ei tullut lainkaan ja kummallekin tuli vain muutama jalalla pelaamiseen pakottanut tilanne. Laitapakiksi siirtynyt Teemu Seppelvirta oli ottelun näkyvimpiä hahmoja. Tämä kokeilu näytti sellaista isoa plussaa, että vastuuvalmentaja Jari Kujala arveli syystäkin, että uusi laitapakki on löytynyt. ”Teemu on sellainen takiainen, joka ei anna helpolla periksi”, Jari kuvaili ”Temen” suoritusta tyytyväisenä. Erityistunnustukset Jarilta saivat myös täysin aiheellisesti Mikael Malmi ja Jesse Välimäki.Ysiseiskojen joukkue on seuraavan kerran tulessa jo tiistai-iltana Kokkolassa, kun ysikuutosten aluesarja jatkuu ottelulla paikallista Kokkolan Pallo-Veikkoja vastaan.