Ysiseiskoille mairitteleva voitto

TP-Seinäjoen D13 –juniorit eli ysiseiskat saivat torstai-illalla Wallsport Areenassa pelatussa piirin I divisioonan ottelussa Vaasan IFK:ta vastaan kovin mairittelevan 5-1 (2-1) voiton. Lukemat eivät kerro joukkueiden tasoerosta, sillä varsinkin avausjaksolla vierasjoukkueella oli omat vahvat jaksonsa. Mustissa lyhythihaisissa pelipaidoissa kovin lämpimässä hallissa pelanneet isännät olivat onnekkaampia ja myös tehokkaampia maalinteossa.TP aloitti ottelun kokoonpanolla, jossa maalissa pelasi Jaakko Uusitalo, puolustuksessa luutivat Mikael Malmi, Ville Viita, Miika Huumo ja Joonas Sundman, linkkeinä kiitivät Joonas Lepistö ja Jaakko Raitis, keskikentällä kapellimestarin roolin ottivat tutusti Iiro Kiviluoma ja Valtteri Leppänen. Kymppipaikalla pelasi yllättäen Topias Syrjälä ja kärjessä ahkerasti maaliverkkoja heiluttelemaan tottunut Antti Palomäki.VIFK sai otteluun komean alun laittamalla pallon TP:n maaliin jo kuudennella peliminuutilla. Komea veto yläkulmaan upposi puolustuksen passiivisen työskentelyn seurauksena. Ottelun alku oli muutenkin vaasalaisten kovaa rynnistystä. Pallon siirtely oli parempaa, syötöt menivät omille ja palloa laitettiin ykköskosketuksen jälkeen hienosti liikkeelle.Pikku hiljaa TP pääsi otteluun paremmin sisään ja tasoitus tuli jo 14. minuutilla, kun Iiro Kiviluoma puski maalin edestä pallon hienosti sisään. Peli tasoittui myös kentällä ja pienet kokoonpanomuutokset näyttivät purevan. Iiro siirtyi kymppipaikalle ja Joonas L tuli keskikentälle. Topias siirtyi tutummalle pelipaikalle oikeaksi laitalinkiksi. TP:n johtomaali syntyi 26. minuutilla, kun Antti Palomäki pääsi maalin edestä maalaamaan lukemiksi 2-1.Toiselle jaksolle puolustusta sorvattiin sen verran, että Joni Vähämaa otti vasemman laitapakin paikan, kun Joonas Sundman siirtyi saman laidan linkiksi. Toiselle laitaa linkiksi tuli vaihdosta Mikael Kangas ja kärkipariksi heitettiin Tommi Luopajärvi ja Henri Heittola. Jo kahdeksannella minuutilla Valtteri vaihtui hetken huilanneeseen Iiroon. Alun kokeilun jälkeen Joonas S palasi pakiksi ja Joni alkoi viilettää linkkinä. Kun jakso oli edennyt yli puolivälin Antti palasi kärkeen Henrin tilalle. Kun vielä 22. minuutilla Mikael K. vaihtui Topiakseen, oli loppupelin kokoonpano kasassa. Vastustaja väsähti ja TP löi hurjan vaihteen päälle ainakin maalien määrässä mitattuna. Lukemat 3-1 latoi illan toisella osumallaan Antti Palomäki, joka murtautui keskeltä vahvasti läpi ja kun maalivahti tuli vastaan, Antti nosti pallon VIFK:n verkkoon varmaakin varmemmin. Maalia edelsi komea sommitelma. Erityisesti Tommi Luopajärvi oli siinä tilanteessa oivaltavalla pelipäällä.Kun ottelu jo lähestyi loppuvihellystä, iski vielä maalinälkä isäntien otteisiin. Topparina pelannut Ville Viita pääsi 26. minuutilla riemastuttamaan joukkuetovereitaan ja kentän laidan tukijoukkoja vetämällä keskiympyrästä vapaapotkun suoraan maaliin. Potku oli oppikirjamainen ns. putoava lehti. Lukemat olivat jo 4-1 ja kentän laidalla ounasteltiin loppulukemien olleen siinä. Vielä yksi vaihtokin tehtiin, kun Henri tuli vielä kärkeen Tommin tilalle. Hienosti linkkinä pelannut Joni Vähämaa päätti ottelun viimeisellä minuutilla kirjauttaa myös oman nimensä maalintekijöiden luetteloon. Joni katkoi vastustajan hyökkäyksen alun aivan alkuunsa ja veti pallon hienosti yläpesään ohi vastaan tulleen VIFK-vahdin. Näin lukemat kaunistuivat lopulliseen muotoonsa 5-1.TP:n maalivahti Jaakko Uusitalo on pitkin kevättä petrannut tasaisesti otteitaan. Torstai-illan kamppailussa Jaakko kuului joukkueen onnistujiin, joita komeista lukemista huolimatta ei silti kovin montaa ollut. Hyvä toinen jakso pelasti paljon. Vierasjoukkue tuntui hiipuvan lämpimissä oloissa enemmän. VIFK oli pitkälle Hugo Villförin varassa. Hän loisti fysiikallaan: koollaan ja hyvällä kunnollaan. Muut vaasalaiset olivat selvästi vaisumpia.TP:n valmennus löysi ottelusta paljon hyvääkin. Hyvää oli se, että voitto tuli suhteellisen tahmeallakin otteella. Harhasyöttöjä oli paljon ja ykköskosketukset olivat heikkoja. Plussaa tuli myös siitä, että toisella jaksolla peli parani, vaikka väsymys alkoi painaa. Huomioiduksi tuli myös kaksinkamppailujen hyvä voittoprosentti.Valmentaja Kari Kiviluoma kiteytti illan osuvasti:– Hyvää oli se, että saatiin viisi maalia tällaisella pelillä. Rutiinimme on kuitenkin niin korkealla, että se taso tällä kertaa riitti. Ysikuutosten aluesarjassa olemme pelanneet paremmin, vaikka on koettu tappioita. Pojille tästä pelistä toivon mukaan jäi mieleen se, että puolittaisella pelaamisella ei saada kunnon tulosta.Ysiseiskojen seuraava ottelu on ensi viikon keskiviikkona, jolloin edessä on matka Vaasaan, missä kohdataan Vaasan Palloseuran juniorien joukkue D13 -juniorien Vaasan piirin ykkösdivarissa. Seuraava kotiesiintyminen on kaksi päivää myöhemmin perjantaina, jolloin raviradalla klo 19.30 vastaan tulevat närpiöläisen FF Kraftin D14 –junnut ysikuutosten aluesarjan ottelussa.