Ysiseiskoille voitto OLS:sta

TP-Seinäjoen ysiseiskat (D-13 juniorit) pelasivat lauantaina Wallsport Areenassa harjoitusottelun Oulun Luistinseuran vuotta nuorempien poikien joukkuetta vastaan. Pohjoisen vieraat tiedettiin jo etukäteen taitavaksi joukkueeksi, joka on yltänyt tasapäisiin yhteenottoihin seuransa ysiseiskojen kanssa. OLS:n ysiseiskat puolestaan ovat TP:n pojille hyvin tuttuja kuluvan talvikauden Pohjoisen liigan otteluista. Ottelun juoni oli aika pitkälle etukäteisarvailujen mukainen. TP oli fyysisempi joukkue ja hyötyi siitä varsinkin ottelun alkupuolella. Oulun pojat puolestaan olivat todella hyviä kierrättämään palloa ja ottelun kolmesta n. 30 min. jaksosta viimeinen pelattiin yllättävän selkeästi TP:n kenttäpuoliskolla. Kaksi ensimmäistä jaksoa päättyivät kumpainenkin kotijoukkueelle 3-0, mutta viimeinen oli OLS:n luvuin 0-1. Lopputulos oli siis 6-1, mutta se ei tee oikeutta oululaisille alkuunkaan. OLS:n valmentajat antoivat TP:n pelisuoritukselle rehdisti tunnustusta, mutta ei ole mitään vieraskoreutta todeta vastapainoksi, että heillä puolestaan on valmennuksessaan lupaava ryhmä taitavia poikia. TP aloitti ottelun seuraavalla kokoonpanolla: maalivahtina Henri Kallio-Kurssi, puolustajina Nicolas Kotamäki – Ville Viita – Joni Vähämaa – Miika Huumo, linkkeinä Jaakko Raitis ja Topias Syrjälä, keskikentällä Iiro Kiviluoma ja Valtteri Leppänen sekä kärjessä parivaljakko Matti Lähde & Antti Palomäki. Ottelun alkuhetket pelattiin TP:n täydellisessä hallinnassa. Pikku hiljaa OLS pääsi peliin mukaan. Peli oli tasaista aina niinä hetkinä, kun se pääsi rakentamaan peliään ilman suurempia fyysisiä kontakteja. Avausmaalin 1-0 ampui Antti Palomäki purjehdittuaan puolustuksen läpi näyttävästi. Antti pani pallon puolustajan längistä ja hoiteli sivuttaissiirrolla maalivahdin ulos tilanteesta. Ottelua oli siinä vaiheessa pelattu vasta seitsemän minuuttia. Toista maalia odoteltiin aina 24. peliminuutille asti, jolloin Topias ”Topsu” Syrjälä muutti numerot muotoon 2-0 pukkaamalla maltillisesti Jaakko Raittiin hienon keskityksen sisään. Avausjaksoa sävyttivät erityisesti topparin tontilla pelanneen Joni Vähämaan ja vasempana linkkinä raataneen Jaakko Raittiin komeat nousut. Ottelun kolmas maali syntyi kuitenkin hyökkäyspäähän hienon syöttöjauhannan tuloksena. Aivan viime sekunneilla Antti Palomäki pääsi napauttamaan jo toisen maalinsa, kun veto sujahti upeasti alanurkkaan. Avausjakson 3-0 voitto oli loppujen lopuksi aivan ansaittu. Se olikin TP:ltä paras jakso tässä ottelussa. Toiselle jaksolle tehtiin joukko muutoksia. Kahden maalin Antti meni hyökkäyksestä penkille ja tilalle tuli Teemu Seppelvirta. Iiron paikan keskikentällä otti Jesse Välimäki. Jaakon korvaajaksi penkiltä löytyi toinen vauhtiveikko, Tommi Luopajärvi. Puolustukseen tuli Teemu Kukkanen toppariksi, kun Joni siirtyi laitapakiksi penkille jalkojaan lepuuttamaan lähteneen Nicolaksen tilalle. TP:n 4-0 maalia juhlittiin toisen jakson kymmenennellä minuutilla, kun Valtteri Leppänen moukaroi maalin edestä pomppivan pelivälineen OLS:n verkkoon. Osumaa edelsi melkoinen maalineduskarnevaali, jonka alkutahdit löi Teemu Seppelvirta viittä vaille maalinteossa onnistumalla. Vain pari minuuttia myöhemmin TP johti jo 5-0, kun Tommi Luopajärvi ampui hienosti yläpesään Teemu Seppelvirran hyvästä syötöstä. Tilanteen rakentamisessa suurimman työn teki väsymättömästi taas kerran uurastanut Valtteri Leppänen. OLS:n luultiin jo sortuneen väsymykseen, kun Matti Lähde teki TP:lle 6-0 maalin tyylillä maalin edestä. Toista jaksoa oli pelattu tuolloin jo 20. minuutille asti. Toinenkin jakso oli kohtuullisesti TP:n hallinnassa, eikä kolmea lisämaalia voi pitää epäoikeudenmukaisena seurauksena kaikesta työnteosta. Maalivahti Henri Kallio-Kurssi selvisi kahdesta ensimmäisestä jaksosta vähin töin. Kuvaavaa on, että OLS sai ottelun toisen maalintekopaikkansa vasta toisen jakson viime sekunneilla. Kolmannelle jaksolle mukaan otettiin edellisellä jaksolla huilanneita pelimiehiä. Maalivahti Henkan lisäksi kentälle säntäsivät puolustusnelikko Joni, Teemu K, Ville ja Miika, linkit Jaakko ja Tommi, keskikentän dynamot Iiro ja Jesse sekä Antti kymppipaikalle asettuen ja Teemu S aivan kärkeen. Viimeinen koitos alkoi isänniltä hivenen murheellisesti, kun jo toiselle minuutilla pallo asetettiin rankkaripilkulle ja OLS pääsi rikkomaan kuparisen. TP:n liike lopahti tämän jälkeen pahasti ja OLS hallitsi koko jakson komeasti onnistumatta kuitenkaan enää maalinteossa. OLS oli siis kaikin puolin paljon parempi kuin loppulukemien 6-1 perusteella voisi päätellä. TP:n koviin peleihin tottunut puolustus kesti hienosti. Kuutisen minuuttia ennen loppua otettiin vielä kovakuntoinen Valtteri toppariksi, mikä lopullisesti sulki OLS:n lopun vahvalta peliltä onnistumisen mahdollisuudet. TP:n kolmannen jakson paras maalintekopaikka nähtiin vasta 27. minuutilla, kun Antti antoi seinäsyötön Matille, joka ampui läpiajonsa päätteeksi vain vähän ohi.Joukkueen valmennuksesta tässä otteluissa vastanneella kaksikolla Kari Kiviluoma & Kari Lähde riitti ottelun jälkeen rakentavaa palautetta jokaiselle pelaajalle. Opittavaa löytyi, kun puutteet tulivat niin hyvin esiin taitavaa vastustajaa vastaan väännettäessä. Karvaimmin sen nähtiin ottelun loppupuolella, kun selvissä johtolukemissa kaikkinainen sooloilu lisääntyi ja paletti meni rikki. Silti pojat saivat ansaitusti kuulla pelanneensa loistavan pelin.Ysiseiskat eivät pidä täydellistä taukoa hiihtolomallakaan vaan kaikki kotiympyröissä lomailevat ovat toivon mukaan ahkerasti treenailemassa vakiovuorojen aikaan. Lisäksi kannattaa käydä hallilla muulloinkin tarkistamassa, löytyykö tilaa omaehtoiselle treenailulle nyt, kun osa joukkueista jättää vuoronsa käyttämättä.